Testoasa schizofrenica
Testoasa schizofrenica
Ieri cand le-am dat de mancare la testoase am obsrevat ca una statea pe insula parca era lesinata cu capul lipit de insula si am impinso in apa si nu se misca ;_ dupa aia a inceput sa miste incet incet dar parca era paralizata. Isi lasa capul pe spate parca il scoate cu totul din carapace si cand vrea sa manance nu nimenreste macarea, parca nare tinta, da numai pe alaturi. Parca nu poate sa isi controleze capul si are momente cand se invarte ca un caine in jurul cozii dar in apa, si de cele mai multe ori o gasesc plutind in apa. Stie cineva ce ar putea sa aiba din sintomele astea ? si daca da, de la ce poate fi ? Celelalte sunt normale si vioaie ca si pan acum. De fapt si asta e vioaie dar e handicapata.
Testoasele Ninja: Ce nu te omoara te face mai puternic
AJUTOR
Va rog sa ma ajutati. Azi dimineatza am gasit inca o testoasa molesita, chiar mai rau ca cealalta, parca e moarta, e umflata in carapace asa si nu se misca, mai deschide ochi din cand in cand. Cealalta e vioaie numai ca e tot stramba, pluteste pe o parte, se invarte in loc. Le-am dat ieri niste bucatele de peste dar le-am mai dat. le dau cam o data la 2 saptamani si nau avut nimic pana acum, nu stiu daca poate fi de la asta.
Re: AJUTOR
Dupa cateva ore de la ultimul mesaj a decedat. Am ramas cu 3 din care una handicapata. Vad ca nu are nimeni idee ce ar fi putut avea. Mam tot gandit si cred ca e si de la temperatura, fiind foarte cald si tinandule pe terasa de vre-o luna. dar zilele astea aici a fost mai scazuta temperatura fata de ultimele 2 saptamani si nu stiu ce a patit asta moarta ca pana azi dimineatza era ca celelalte 2 care nu au nimic. Sper sa treaca cu bine pana in vara macar astea si sa o vindec si pe handicapata iar in toamna vor avea un acvariu confortabil.
Nu ne-ai spus, de cat timp le ai? Poate inca de cand le-ai cumparat acea testoasa avea probleme ... Sau poate e vreun virus ...
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Eu zic ca pana gasesti ajutor specializat separa-le!
Si cauta si tu un veterinar prin Galati, Nu cred ca nu exista asa ceva acolo
Si cauta si tu un veterinar prin Galati, Nu cred ca nu exista asa ceva acolo
Come to the dark side... We have COOKIES
Testoase: 2 masculi RES (din 24.oct.2007); Acvarii: 115x45x45; Filtre: Tetratec EX700; Lumina: ReptiGlo 10.0 compact + bec 60w; Incalzitor: Sera RH 300 W
Testoase: 2 masculi RES (din 24.oct.2007); Acvarii: 115x45x45; Filtre: Tetratec EX700; Lumina: ReptiGlo 10.0 compact + bec 60w; Incalzitor: Sera RH 300 W
Deci: le am de 2 luni si erau foarte bine crescute de unde le-am luat. Conditiile in care le tin, poze si mai multe detalii le-am postat cand le-am luat intr-un alt topic "testoasele ninja". temperatura la care stateau cand le tineam pe terasa era minim 21-22°c noaptea si maxim 33-34°c ziua, in medie ar fi bine dar schimbarile astea rapide de la scazut la ridicat si invers ma cam ingrijoreaza, ma gandeam sa le las intr-un mediu cat mai natural dar nu am facut bine. Am mai spus ca nu stau in galati acum, sunt in italia, peste 2 saptamani vin acasa in concediu si veterinar am aflat ca este si pe aici unul da nu stiu cand sa imi fac timp sa ma duc, ma gandeam ca poate stiti voi cate ceva. Si inca ceva, am mai ramas cu 3 si vad ca si starea lor se cam agraveaza si nu am idee de ce. Una dupa cum stiti e "schizofrenica" pe uscat merge cu spatele in apa se invarte in loc aiurea , pluteste si intinde gatul aiurea, celelalte 2 credeam ca sunt in stare buna dar le-am studiat mai atent mai devreme si vad ca una din ele innoata cam pe o parte si cealalta e putin cam umflata in carapace si imi fac criji ca asa a murit si cealalta. Ajutatima cu orice sfat corect, va rog.
Este o temperatura foarte ridicata 33-34 grade si o scadere de 10-12 grade intre zi si noapte iar e mult. Au in acvariul un loc in care e permanent umbra?
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
:(<> io inca mai astept un raspuns pentru ca cea din titlu "schizofrenica" e tot la fel si nu am gasit nici o explicatie pana acum. de cand le-am bagat inapoi inauntru nu mai am probleme cu ele, adica nu sa mai agravad nimic dar nici nu sa imbunatatit, deci cred ca era de la temperatura tot ce sa intamplat. Imi cam fac griji pentru schizo' pentru ca vrea sa manance si nu prea poate pentru ca nu poate sa isi controleze teasta. O sa pun un filmulet cu ea sa vedeti mai exact cum face.
M-am intors din romania. Au rezistat pe drum si n-am avut peobleme la vama cu ele, dar mia murit cea schizofrenica din cauza ca mi-am lasat broastele in grija fratiorului meu iubit cat am fost la mare si el cand lea schimbat apa le-a pus apa rece si le-a bagat direct in ea :)K si la cateva ore mau sunat sa imi declare decesul. Ma bucur macar ca au rezistat macar 2 si sper sa merg cu ele mai departe de acum dupa ce au trecut prin toate testele.