Rafi este bolnav, HELP!
7 mesaje
|Pagina 1 din 1
Rafi este bolnav, HELP!
Buna,
broscuta mea (Rafi) are 10 (zece) ani si are ochii umflati si nu poate respira decat pe gura. Fiecare respiratie pare un chin pentru ea. Totusi pofta de mancare are! Am marit temperatura apei la 29C, dar nu-i place sa stea in apa pentru ca tot trebuie sa ridice capul deasupra apei ca sa respire pe gura (are nasul infundat). O scot din apa si o invelesc cu prosoape si sta langa calorifer. Aici ea doarme in continuu. Am dus-o la veterinar,( din pacate veterinarii nu se pricep decat la caini, pisici, porci si cai) care ii administreaza zilnic injectii (de 3 zile, astazi e ziua 4-ra) cu TETRACICLINA, PREDNISON si Calciu. Situatia nu pare sa se imbunatateasca. Ce sa fac?
va multumesc anticipat
broscuta mea (Rafi) are 10 (zece) ani si are ochii umflati si nu poate respira decat pe gura. Fiecare respiratie pare un chin pentru ea. Totusi pofta de mancare are! Am marit temperatura apei la 29C, dar nu-i place sa stea in apa pentru ca tot trebuie sa ridice capul deasupra apei ca sa respire pe gura (are nasul infundat). O scot din apa si o invelesc cu prosoape si sta langa calorifer. Aici ea doarme in continuu. Am dus-o la veterinar,( din pacate veterinarii nu se pricep decat la caini, pisici, porci si cai) care ii administreaza zilnic injectii (de 3 zile, astazi e ziua 4-ra) cu TETRACICLINA, PREDNISON si Calciu. Situatia nu pare sa se imbunatateasca. Ce sa fac?
va multumesc anticipat
mi se pare mie sau gresesc: testoasa ta nu are un loc de insorire in acvariu? in astfel de stare sa-l scoti din acvariu, sa-l tot asezi langa calorifer, unde misca tot feluri de curente, nu este cel mai adecvat mod de a-l tine. pune-l intr-o cutie unde are parte de caldura intre 25-35 de grade in continuu, dar doar ziua, seara insa sa nu coboare sub 20 de grade. in cutie trebuie sa aiba si o zona fierbinte si una mai rece, ca sa nu-l prajesti. degeaba ii faci injectii daca ea sta in aceleasi conditii in care a racit!
http://www.tiborsos.webs.com
Trachemys Adoptions - Romanian Coalition
http://www.freewebs.com/trachemysadoption
Trachemys Adoptions - Romanian Coalition
http://www.freewebs.com/trachemysadoption
tibor.sos scrie:mi se pare mie sau gresesc: testoasa ta nu are un loc de insorire in acvariu? in astfel de stare sa-l scoti din acvariu, sa-l tot asezi langa calorifer, unde misca tot feluri de curente, nu este cel mai adecvat mod de a-l tine. pune-l intr-o cutie unde are parte de caldura intre 25-35 de grade in continuu, dar doar ziua, seara insa sa nu coboare sub 20 de grade. in cutie trebuie sa aiba si o zona fierbinte si una mai rece, ca sa nu-l prajesti. degeaba ii faci injectii daca ea sta in aceleasi conditii in care a racit!
mersi de sfat! tocmai am pus-o in cutie unde are parte de caldura mai multa.
diego scrie:Ar fi fost bine daca medicul i-ar fi administrat si niste vitamine. Testoasa a hibernat pe perioada iernii? Daca esti din Bucuresti iti pot recomanda un veterinar
Am uitat sa mentionez ca a primit si injectii cu vitamina A.
Nu, nu a hibernat. De fapt in cei zece ani nu a hibernat niciodata.
si broscutele mele au trecut de 2 ori in viata lor (lunga de 4 ani) prin asa ceva. le-am picurat vitamina A in apa, apa trebuie sa fie curata, incercam sa le pun si in gurita vit A si pe ochisori, cu toate ca trebuie sa ai rabdare si sa ai grija, le-am pus Kanamicina unguent. si-au revenit dupa vreo 4-5 zile. au conjunctivita, daca ai mai multe brosy, separa-le pt ca e contagios.succes
Sawking scrie:si broscutele mele au trecut de 2 ori in viata lor (lunga de 4 ani) prin asa ceva. le-am picurat vitamina A in apa, apa trebuie sa fie curata, incercam sa le pun si in gurita vit A si pe ochisori, cu toate ca trebuie sa ai rabdare si sa ai grija, le-am pus Kanamicina unguent. si-au revenit dupa vreo 4-5 zile. au conjunctivita, daca ai mai multe brosy, separa-le pt ca e contagios.succes
inteleg; multumesc mult de raspuns!
E singura broscuta!
7 mesaje
|Pagina 1 din 1