Unde gasesc un terariu ??

Cerere si oferta.

Moderator: diego

de croconelu » 05 Mar 2010, 10:31

Pandy scrie:Nu se pot vedea pozele la dimensiunea reala ?

NU, imi pare rau.
doar asa le-am putut salva.
Testos juvenil
Testos juvenil

de Florin » 05 Mar 2010, 15:19

Dupa ce m-am chinuit cu o lupa sa vad pozele, pare sa fie ok acvaterariu.
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Testos Moderator
Testos Moderator

de croconelu » 05 Mar 2010, 15:51

Florin scrie:Dupa ce m-am chinuit cu o lupa sa vad pozele, pare sa fie ok acvaterariu.

intrebarea mea era : ce mai trebuie in + facut la bazinul pe care il cumpar sa arate asa ca si asta.

multumesc.
Testos juvenil
Testos juvenil

de Florin » 05 Mar 2010, 16:07

Cu un microscop cred ca as putea vedea tot ce iti trebuie sa faci un acvariu la fel.
Acum' serios, dar crezi ca poate vedea cineva ceva in pozele acelea mici ?

....in spate nu imi dau seama ce este, dar ori e un afis decorativ, ori ceva construit din spuma poliuretanica.
Are insulita din pietre, un bec, desi pe langa el, ti-ar trebui un neon UV, pietrisul nu este bun. Iti mai trebuie filtru, incalzitor, plante artificiale, etc.
Testos Moderator
Testos Moderator

Re: Unde gasesc un terariu ??

de RaresCioloca » 06 Mar 2010, 11:48

de unde esti?eu sunt din mures si stiu unmagazin unde acvarile sunt foarte ieftine.unul de 30l este 57 lei.
Testos juvenil
Testos juvenil

de alyenn666 » 09 Mar 2010, 20:24

nu e asa ieftin cum crezi tu pentru ca e si foarte mic..
trachemis scripta scripta+trachemis scripta elegans
Testos meserias
Testos meserias

de croconelu » 09 Mar 2010, 23:26

alyenn666 scrie:nu e asa ieftin cum crezi tu pentru ca e si foarte mic..

prea tarziu l-am luat deja !
va rog sa imi spuneti cum pot amenaja o insula pe care sa se incalzeasca broscutele.
cata apa pun in el ? sa fie ok pt broscute ? coloana de apa are 35 cm.
multumesc.
Testos juvenil
Testos juvenil

de takawachinchila » 10 Mar 2010, 01:37

Vezi pe forum.
Poate vrei sa te arunc la testoase!
Testos meserias
Testos meserias

de croconelu » 10 Mar 2010, 07:59

takawachinchila scrie:Vezi pe forum.

esti de mare ajutor, merci !
Testos juvenil
Testos juvenil

de Florin » 10 Mar 2010, 20:18

Pana sa devii ironic, te-as ruga sa citesti regulamentul :!:
Cam toate intrebarile pe care le-ai pus, le gasesti pe forum, discutate de foarte multe ori.
Testos Moderator
Testos Moderator

de croconelu » 12 Mar 2010, 16:25

Florin scrie:Pana sa devii ironic, te-as ruga sa citesti regulamentul :!:
Cam toate intrebarile pe care le-ai pus, le gasesti pe forum, discutate de foarte multe ori.

pana sa criticati voi pe cineva, ar fi bine sa faceti putina ordine pe aici, sunt multe mesaje off-topic ! sa discutat aici de la achizitia unui acvariu care as vrea sa devina acva-terariu si pana la doctori veterinari si analiza la testoase.
lucru care NU ca ma deranjeaza dar ca si utilizator a forumului as fi fost bucuros ca aceste discutii sa aiba locul lor.
pe de alta parte si in cazul de fata, as fi preferat un mesaj de genul: prietene utilizator .... felicitari pt achizitie. ai luat...asta e...vad ca esti fiul ploi cu acvaterariu sugerez sa faci asta si asta astfel incat sa aduca cat de cat cu poze-le pe care dvs. le-ati postat, de exemplu...
si sa imi scrieti aici: avand in vedere faptul ca ati trecut de faza in care cautati un acva-terariu topic-ul dvs a fost facut split si sa mutat la amenajari acvaterariu sau stiu eu... unde...
intradevar e mai simplu sa scri un rand si sa zici citeste pe forum...decat sa dai un raspuns pertinent.
pe de alta parte toate acvaterariile care sunt descrise pe forum sunt mai joase decat asta al meu si evident cu alte forme. din acest motiv am adresat intrebarile.
in ideea ca doriti totusi sa ma ajutati in continuare: am achizitionat un tub de neon T8 de 15W Hobby, cu UV-A 30% UV-B tot max 8% ( specificatii de pe ambalajul tubului ) e ok ???
cum imi sugerati sa realizez o insula pt incalzire? cum sa o realizez practic ?
ce coloana de apa sa las in bazin ?
per ansamblu cum imi sugerati sa amenajez acest bazin astfel incat sa devina acva-terariul mult dorit si asteptat de broscutele mele ?

multumesc.

ps. sper ca nu am deranjat pe nimeni.
Testos juvenil
Testos juvenil

de Florin » 12 Mar 2010, 17:09

Probabil, dupa ce moderatorul de pe aceasta sectiune va vedea, sunt sigur ca se va ocupa. Oricum, off-topicul se accepta, in limita bunului simt, iar majoritatea informatiilor (nu toate) te vizau pe tine, care iti lasi copiii sa sarute testoasele. Ma rog, nu este de datoria noastra sa judecam cum ai tu grija de ei.

De asemenea, ai dreptate: este mai usor sa iti scriem sa cauti pe forum, lucruri care s-au discutat de foarte multe ori, decat sa scriem acelasi lucru iar si iar. Cum ar fi, daca am raspunde la toti userii noi-veniti, la intrebari care sunt banale si se gasesc zeci de raspunsuri pe forum.
De altfel, cand spui ca acvariul tau este mai inalt si de aceea nu stiai cata apa sa pui, imi intareste ideea ca nu ai studiat de ajuns forumul. ( al meu are 50 cm h...eu ce sa mai zic...probabil trebuie sa fac niste calcule matematice extrem de complicate sa gasesc coloana de apa corespunzatoare :)) )Ce forma asa ciudata poate avea acvariul? Pana acum nu ai spus nimic. Sau cel putin eu nu vad.

Cat despre neon, dupa specificatii este bun.
Insula o poti face dintr-un ciot de lemn, sticla sau poti cumpara una. (gaseai pe forum, daca (,) cautai.)
Coloana de apa....pai in functie de insulita. Iar insulita o pui in functie de becurile si neoanele pe care le folosesti. Spre exemplu, la un bec de 60 w, inaltimea, trebuie sa fie ( pana la insulita) de aproximativ 30 cm. ( pentru incalzire).
Testos Moderator
Testos Moderator

de croconelu » 12 Mar 2010, 17:28

Florin scrie:Probabil, dupa ce moderatorul de pe aceasta sectiune va vedea, sunt sigur ca se va ocupa. Oricum, off-topicul se accepta, in limita bunului simt, iar majoritatea informatiilor (nu toate) te vizau pe tine, care iti lasi copiii sa sarute testoasele. Ma rog, nu este de datoria noastra sa judecam cum ai tu grija de ei.

De asemenea, ai dreptate: este mai usor sa iti scriem sa cauti pe forum, lucruri care s-au discutat de foarte multe ori, decat sa scriem acelasi lucru iar si iar. Cum ar fi, daca am raspunde la toti userii noi-veniti, la intrebari care sunt banale si se gasesc zeci de raspunsuri pe forum.
De altfel, cand spui ca acvariul tau este mai inalt si de aceea nu stiai cata apa sa pui, imi intareste ideea ca nu ai studiat de ajuns forumul. ( al meu are 50 cm h...eu ce sa mai zic...probabil trebuie sa fac niste calcule matematice extrem de complicate sa gasesc coloana de apa corespunzatoare :)) )Ce forma asa ciudata poate avea acvariul? Pana acum nu ai spus nimic. Sau cel putin eu nu vad.

Cat despre neon, dupa specificatii este bun.
Insula o poti face dintr-un ciot de lemn, sticla sau poti cumpara una. (gaseai pe forum, daca (,) cautai.)
Coloana de apa....pai in functie de insulita. Iar insulita o pui in functie de becurile si neoanele pe care le folosesti. Spre exemplu, la un bec de 60 w, inaltimea, trebuie sa fie ( pana la insulita) de aproximativ 30 cm. ( pentru incalzire).

poate ar fi fost mai bine sa imi spuneti : citeste aici link... si gata.
detalii despre acvariul meu au fost puse chiar in acest topic ( cand am cerut parerei despre achizitie sau nu )
si da este mai simplu sa intrebi decat sa cauti ( recunosc ) fiecare bazin are particularitatile lui. aceste este motivul pt care pun si 2 poze cu ce am si astept cu mare interes solutii practice si concrete de amenajare.
Imagine dimensiuni : inaltime 35 cm. latime 30 lungime 60 cm. dotat cu capac si tubul de la hobby special pt reptile. dotarile din acest moment
Imagine
+ termometrul ( aflat in partea opusa ) si tubul de neon din capac.
cum il pot amenaja astfel incat sa incapa si insula si bec-usl si ceva plante si broscutele sa aibe unde inota ?
sfaturi practice si concrete cat posibil.
multumesc.

sa nu imi spuneti sa il schimb ca e prea mic, asta al am. ne scarpinam cu ce avem, pt moment. multumesc pentru intelegere.
Testos juvenil
Testos juvenil

de OsDeRos » 12 Mar 2010, 18:24

din pacate pe tine te dezvantajeaza inaltimea si capac care cu siguranta nu vrei sa renunti la el. ca sa nu te iau si eu "cauta" .. ti`am atasat 2 poze din alte replyuri pe forum.

Imagine
Imagine

cand vor creste si le vei schimba acvariul.. ia unul FARA capac. e mult mai usor de gandit un model de insula. iar cand ti`l iei.. uite aici aproximativ 8 pagini cu modele.
Acvariu: 100x40x40; Filtru: Tetratec EX700; Resun Sp-2500 - ptr recircularea apei. Incalzitor: Tetratec 100w; Incalzire insula: bec normal 60w; Lumina: Reptil Glo 5.0
Testos Moderator
Testos Moderator

de RaresCioloca » 12 Mar 2010, 19:27

Poate cineva sa imi spuna de ce nu sunt bune bolurile de plastic?eu in deala le tin si se simt foarte bine.acvarile sunt scumpe si maicamea nu ma lasa sa ma plimb cu acvariul in fiecare zi sa il curat si nu imi permit un filtru eu nu am nimic inafara de bol si de testose si de mancare.
Testos juvenil
Testos juvenil

AnteriorUrmătorul