Configurarea si upload-area unui avatar

Anunturi administrative si tehnice, forum, galerie, membrii.

Moderatori: Monoceros, diego

Vi s-a parut acest ghid folositor?

Da
5
45%
Partial
4
36%
Nu
2
18%
 
Voturi totale : 11

Configurarea si upload-area unui avatar

de Thurtwig » 10 Ian 2010, 14:54

Ca tot avem probleme pe aici cu uploadul de avatare, am gasit cea mai usoara si functionala metoda de upload pana acum, o scriu in pasi:
1) Cautam o poza pe care o vrem, o descarcam pe calculator( daca aveti deja o poza sariti la Pasul 2).
2) Descarcati Irfan View(click pe cuvant). Instalati Irfan View pe calculator.
3) De aici va duceti la panoul din stinga si click PlugIns, apoi cautati in lista de plugin-uri : 2.iv formats.zip si il descarcati in calculator, apoi click dreapta pe el din calculator si selectati Extract al..., destinatia de dezarhivare fiind folder-ul in care ati instalat irfan View la plugins(default-ul C:\Program Files\Irfan View\plugins).
4) Acum puteti deschide IrfanView. Acum, vine editarea propriu-zisa. Incarcati poza dand click pe plicul galben si alegand fisierul poza. Acum, va duceti in panoul de optiuni la Image, apoi Resize/Resample. Lasam totul cum e si modificam doar de la set new size Width(latimea) si Height(inaltimea) in raport de pixeli( aveti grija ca optiunea pixels din Units sa fie bifata), exemplu: 100X100(100 pixeli pe latime, 100 pe inaltime). Dupa toate acestea selectam OK iar poza este redimensionata la o dimensiune acceptata de catre setarile forumului.
5) Dam click apoi pe discheta din casuta de sus, alegem o destinatie pentru noua poza, iar din panoul ce apare cu optiuni pentru poza, setam save quality la 50, debifam tot din casute, apoi selectam Set file size, iar apoi introducem dimensiunea de 15.00 KB. Dupa acestea, daca totul a decurs dupa pasi, dam click pe OK si ne vom trezi cu o noua poza gata de pus la avatar.
6) Ne logam pe Forum, ne ducem la Profil, la panoul de control al imaginilor asocitate, incarcam imaginea de pe calculator si GATA.

Observatii Importante:
# Pentru a obtine o imagine cat mai patrata(pentru a fi clara pe forum), inainte de a redimensiona poza(din Irfan View), selectati o parte cat mai patrata din poza cu ajutorul mouse-uli, apoi din panoul de optiuni selectati edit, apoi crop selection si dupa aceea puteti redimensiona poza si veti observa un raport de pixeli mai echilibrat(la poza mea mi-a iesit fix 99X99 pixeli :hhh ).
# Daca nu cropam(decupam) poza sau daca dimensiunea ei standard nu e de 100X100 pixeli(patrat) dupa ce introducem un numar de pixeli intr-o casuta pixelii din cealalta casuta vor fi scalati dupa forma pozei. Pentru a evita pozele dreptunghiulare neclare, urmatii pasii din prima observatie( taiati imaginea pe margini, in forma de patrat).
# Fisierul .zip pe care l-am descarcat pentru IrfanView contine printre alte plugin-uri si plug-inul RIOT, care ne ajuta sa setam o dimensiune manual(15.00 KB in cazul nostru). Aceasta dimensiune se seteaza din panoul de salvare, precizat mai sus, cu conditia ca toate optiunile sa fie debifate inafara de Set new size.

Sper ca acest ghid sa fie folositor, deoarece ste singura metoda si cea mai rapida prin care am putut sa editez o poza pentru a o pune la avatar.
Avatar utilizator
Testos juvenil
Testos juvenil
 
Mesaje: 65
Membru din: 21 Dec 2009, 17:37
Localitate: Cluj-Napoca

de OsDeRos » 10 Ian 2010, 23:57

stiam programelu :P e nefolositor ptr mine acum :P dar poate folositor ptr altii :D

ps: apropo astia mici care nu stiti sa faceti avatare. puneti pozele ca avatar la yahoo mess.. apoi uploadatile din foloderul de acolo ;)
Acvariu: 100x40x40; Filtru: Tetratec EX700; Resun Sp-2500 - ptr recircularea apei. Incalzitor: Tetratec 100w; Incalzire insula: bec normal 60w; Lumina: Reptil Glo 5.0
Avatar utilizator
Testos Moderator
Testos Moderator
 
Mesaje: 704
Membru din: 26 Aug 2008, 14:39
Localitate: jegosul bucuresti


Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori