Eu si testoasa mea.

Atat incepatorii in acvateraristica, teraristica cat si noii veniti pe forum pot posta aici.

Moderator: Sheppard

Eu si testoasa mea.

de Nossida » 05 Noi 2009, 21:47

Sunt nou pe forum. Ma pasioneaza mult biologia si testoasele. Am aflat de acest site prin intermediul revistei Bioplanet (Va rog ziceti ca n-am incalcat nicio regula cu privire la advertising) si am fost curios. Am o testoasa Florida cu tample rosii (am auzit ca-s ilegale mai nou :/ ) si o iubesc foarte mult. O am de vreo 1 an jumate sau ~2. Am un acvaterariu destul de mic, ii pun apa cam pana la o treime, la insulita artificiala am renuntat, ca nu ii placea asa ca i-am pus un bolovan :D. Avea un incalzitor, dar l-am scapat pe gresie. In acest moment nu are nici incalzitor nici filtru, dar are lampa cu UV. Cu alimentatia nu am fost foarte atent si cred ca am facut o prostie...Ii dau niste chestii granulate si creveti. Dar astazi am observat cu nu prea mai e activa..Si vad ca se uita pierduta si dusa in zare sau la monitor, insa nu prea se mai misca. O sa notez schimbarile dupa ce ii schimb apa. Imi pare rau daca am facut prea lung postu. Poze in curand.
Testos juvenil
Testos juvenil

de diego » 05 Noi 2009, 21:59

Bine ai venit pe forum!
Aparitia siteului in revista Bioplanet nu poate decat sa ne bucure. Poti sa ne spui in ce numar si in ce context a aparut?
Si acum legat de inactivitatea testoasei tale, este f posibil ca lipsa incalzitorului sa fie una din cauze. De asemenea ti-ar trebui un filtru, schimbarile dese ale apei nu sunt recomandate. Si nu in ultimul rand diversifica cat poti de mult mancarea, vezi ca gasesti pe forum diverse topicuri legate de alimentatia testoaselor.
Testos Admin
Testos Admin

de Nossida » 05 Noi 2009, 22:15

Corectie: Sunt 2 bolovani si sper sa se acomodeze cu ei si sa stea si ea pe ei din cand in cand..Nu prea am invatat-o cu statu pe uscat..Acum ca i-am schimbat apa a inceput sa faca ballet, flotari si studii stiintifice asupra T-rexului de pe coperta DVD-ului de la Bioplanet. Numele site-ului vostru a aparut in numarul 9 din luna noiembrie. Pe paginile 36 si 37 este un articol despre testoase. Spre finalul articolului, spune : "(...)Tot mai aveti nevoie de informatii! Puteti incerca pe forumuri specializate, unde se discuta mai multe teme interesante si care ajuta un crescator de testoasa!
Un astfel de forum este www.testoase.com(...)"
Mai spune si de www.freewebs.com/trachemysadoption, despre care am citit si aici, pentru informatii despre cresterea normala etc.
Scuze pentru off topic, dar apropo, sunt baiat :D
Testos juvenil
Testos juvenil

de Florin » 05 Noi 2009, 22:16

Legat de revista, se da prin licee. Am vazut-o la cineva. O sa ii zic sa mi-o imprumute :wink:
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Testos Moderator
Testos Moderator

de Nossida » 05 Noi 2009, 22:21

Eu sunt a 7-ea si ne-a oferit-o la bio alaturi de Planeta Albastra pe care o iau dintr-a 5-ea...Insa ma surprinde faptul ca revista nu a cerut permisiunea. Nu sunt avocat, judecator sau procuror si nici macar n-am citit constitutia, dar mie mi se pare ca a cam incalcat legea.
Testos juvenil
Testos juvenil

de curly » 05 Noi 2009, 23:06

eu as spune mai degraba ne-a facut o favoare. gandeste`te, cu cati sunt mai multi inscrisi, cu atat sunt mai multe opinii, sfaturi, mai mult schimb de experiente. si oricum, ca sa apari in reviste cred ca trebuie sa platesti sau ceva de genul asta deci site-ul a primit a free comercial, sau cum spunem noi "reclama mascata"
Testos juvenil
Testos juvenil

de Nossida » 05 Noi 2009, 23:22

Asta ca partea a doua :)
Sunt 9 adrese de e-mail. Va dau vreuna in caz ca vreti sa multumiti revistei?
bioplanet@dph.ro
Ah! Da' de unde. Ma uit la articol si vad ca autorul este Tibor SOS, biolog, Asociatia Milvus.
Testoasa mea e mica, dar fortoasa. A mutat un bolovan dupa cum a vrut ea.
Testos juvenil
Testos juvenil