Am o mica problema

Apa si filtrarea ei, plante si substrat, iluminare, incalzire, echipamente

Moderatori: Sheppard, Mojave

Am o mica problema

de tsuy » 17 Oct 2009, 15:27

Am citit, cred ca, 50% din forum, dar am cateva intrebari.
Am doua broscute de apa dulce cu tamplele galbene (Trachemys scripta scripta), una femela, cealalta mascul cu o varsta aproximata la vreo 2-3 luni. Acvariul/terariul, cu dimensiunile de 50L/30l/25h cm, este ok pentru inceput (incalzitor, filtru intern, o zona de uscat in proportie de 30%. Temperatura apei am setat-o la 28 grade.
Ea nu are nicio problema ... mananca foarte bine, e sociabila, e sanatoasa. In schimb, el mananca foarte putin, mai deloc... se sperie foarte tare si doarme cam mult. Ca mancare le dau viermisori si batoane cu vitamine si calciu.
Cu masculul am sa ma duc saptmana viitoare la veterinar (am si vorbit deja cu o asistenta) pentru a-i administra vitamine pentru o pofta de mancare mai ridicata.
Iluminarea trebuie pusa putin la punct, iar aici am nevoie de un sfat.
Pentru moment am un neon simplu... dar vreau sa cumpar ceva cu uv pentru sanatatea lor, doar ca nu ma pricep la cat de bun este acesta:
Neon Hagen Exo Terra Repti Glo 5.0 T8 15 W 45 cm (si daca o distanta de 30 cm este optima pentru ele).
Va multumesc si accept si alte sfaturi utile pe langa acesta.

de OsDeRos » 17 Oct 2009, 15:38

neonul este bun. iar "masculul" daca nu`ti mananca.. poate ii trebuie mai mult timp de acomodare. au unele perioade in care mananca bine sau nu. broscoiul meu vara manca de rupea si femela nu... iar acum e invers
Testos Moderator
Testos Moderator

de tsuy » 17 Oct 2009, 15:47

Sa intru mai mult in detaliu:
Fetita era mai mica ca el, in doua saptamani de cand le am, ea a crescut mai mare decat el, iar el deloc. Nu l vad deloc sa manance. Sa fie doar o problema de acomodare si sa nu-l mai duc la medic? El este molesit mai tot timpul, dar cand ma apropii de el... fuge; deci are ceva vlaga in el. Pe cand ea imi mananca si din mana.
Si ar mai fi mici probleme de carapace la amandoi... este putin moale, dar sper sa le rezolv cu neonul... apropo de acest neon; cat trebuie sa-l tin aprins, 8-10 ore pe zi?... sau cateva minute odata la 2-3 zile cum am mai citit si pe alte site-uri.

de OsDeRos » 17 Oct 2009, 16:47

la veterinar poti sa`l duci.. nu`i nimic rau in vitaminele injectabile. lumina 8-10h pe zi altfel degeaba iti mai iei neon. cand le dai de mancare (in alt lighean-bazin-galeata) lasa`i 10-15 min singuri.. doar le dai mancare si pleci :) nu stai sa te uiti cat mananca :) incearca sa schimbi si meniul.. incearca cu peste crud dar doar la mascul.. sa vezi daca mananca sau nu :)
Testos Moderator
Testos Moderator

de tsuy » 17 Oct 2009, 17:03

merci mult pentru sfaturi

de tsuy » 21 Oct 2009, 09:47

Nu am gasit niciun neon de la hagen, dar am luat "reptil jungle t8 2%UVA si 0.5%UVB".
Broscoiul a inceput sa manance cate putin (fara a-l mai duce la vet), doar ca carapacea amandoura le este foarte moale (mult mai moale ca acum 4 - 5 zile si sper ca cu acest neon sa se imbunatateasca situatia. Cam in cat timp credeti ca-si vor reveni?
Si ce alte sfaturi mai aveti pentru o mai usoara adaptare in noul lor habitat pentru ca baiatul e foarte speriecios.