Crocodilul de Nil

Cameleoni, Crocodili si Aligatori, Iguane, Serpi, Soparle, Tuatara.

Moderator: Pandy

Crocodilul de Nil

de juicyjay » 27 Iul 2009, 14:01

Crocodilul de Nil face parte din clasa reptilia, ordinul crocodylia, familia crocodylidae.

Crocodilul de Nil este raspandit in cea mai mare parte a continentului african. Desi cantareste pana la o tona si atinge lungimi de pana la 6 metriiacest crocodil se misca surprinzator de repede atat in apa cat si pe uscat. Crocodilul de Nil din madagascar atinge 10 metrii.

Crocodilul este un adevarat expert in vanatoarea tip ambuscada prinzand animalele ce se apropie de apa cu o viteza foarte mare. Desi pana la 70% din hrana crocodilului este alcatuita din peste , acesta va ataca orice animal se apropie de apa in care este acesta, inclusiv omul daca se apropie prea mult.

Fiind un pradator cu sange rece, poate supravietuii perioade lungi fara hrana. Dupa ce ucide un animal , ascunde o parte din cadavru in apa sub stanci pana cand acesta se descompune, fiind mai usor de mancat.

Partea dorasala a gatului crocodilului de Nil este acoperita cu solzi netezi , necariati si prezinta 4 scuturi nucale mici. Falca inferioara are cel mult 30 de dinti.

Fluierarul egiptean este un animal care se hraneste cu parazitii din botul reptilei, si are o relatie de simbioza cu crocodilul.

Femela depune 30 pana la 100 oua, pe care le acopera in nisip si le pazeste pana cand eclozeaza, trei luni mai tarziu. Cand puii de crocodil ies din ou , unul dintre parinti ii ajuta la spargerea oului, pentru ca acesta sa iasa.

Un Crocodil de Nil poate trai aproximativ 50 de ani in salbaticie si pana la 80 in captivitate.

Imagine
Mare fan Garcea!:D
Imagine
Testos juvenil
Testos juvenil
 
Mesaje: 33
Membru din: 24 Iul 2009, 09:15
Localitate: Moinesti

Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori
cron