Testoase de Florida in mediul natural la noi in tara???

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

de lxndr_faur » 13 Ian 2009, 09:07

eu cred ca as trebui sa le lasati in mediul lor natural...depinde daca acel mediu este toxic pentru ele puteti sa le prindeti si sa le puneti in altaparte...spre exemplu la mine in oras este un lac dedicat testoaselor de toate speciile :D ...sunt in el si de floridda su tample rosii si galbene si emys orbycularis ...momntan cei de la primarie for sa faca acel lac dulblu pentru a le acorda testoaselor mai mult spariu(deja lacul are 100m patrati-defapt rotunzi ca lacu e rotund si are adacimea de 3 m)si toti care nu vor sa mai aiba grija de testoase le arunca acolo din fericire dar nu au existat decese :mrgreen: ...cel mai mult se gasesc emys orbicularis si am surprins unele care se imperecheau :mrgreen: :lol: ...si am uitat sa mentionez ca lacul are si 2 insulici cu iarba si copacei ...am uitat sa mentionez ca vara aceasta au migrat o pereche de gaste salbatice si au facut pui ...tare dragalasi savedeti puyi cum ies :D ...si mai ales sa vezi cum sapa testoasa pentru a depune oua si cand ies pui de testoase si inot pentru prima oara,tare dragalase :wink: astea sunt informatiile mele:
1. Numele dumneavoastra -Alexandra
2. Specia observata -De Florida, Emys Orbycularis,si inca mai multe dar nu le stiu cu exactitate specia.

3. Locul (numele apei, localitatea, judetul) si data observarii -Localitatea Onesti,Judetu Bacau=Lacul din parcul mare...

4. Tipul de apa - Lac natural,pazit de gardieni noaptea si ziua pentru anu se lua testoasele si pentru a nu se arunca diverse chesti in lac.

5. Numarul testoaselor observate - 15-18 adulti si mult multi pui(cam vreo 30 :mrgreen: ...deodata ii vezi ca ies desub apa si inoata repede dupa mama lor :lol: )

6. Marimea aproximativa a exemplarelor-Dupa cum am zis si adulti si pui adik de marimea de 25 cm si de marimea de 1 sau 2 cm ca se nasc acolo pui si sunt tare dragalasi se trange lumea sai vada cum ies si se plimba prin apapa si de bea se zaresc ca sunt mici :lol: :mrgreen:

Oameni mai granesc broscutele cu meniu saptamanal le aduce dela pet shop cate 5 meniuri saptamanale ca nu le ajunge :D ...in lac mai sunt mult multi nuferi (practit toata suprafata apei este acoperita de ei),papuris si altele...este pur si simplu un paradis :weee ...si testoasele trebuie bineinteles sa imparta lacul cu alti vecini cum ar fi:broscutele(fara carapace ineinteles),ratele salbatice(care spre mirare nu mananca decat broscute...pe testoase nu le mananca...pt ca dara ar fi asa trebuiesc alungate...lacul a fost facut pt testoase nu pentru a fi mancate)

Poate o sa reusesc sa caut pe net niste poze cu lacul din onesti si o sa le postez ...momentan lacu nu mai are nuferi este frig si testoasele hiberneaza :)
Multumesc ca m-ati ascultat!Sa va traiasca testoasele!
Alexandra
Avatar utilizator
Testos activ
Testos activ
 
Mesaje: 160
Membru din: 25 Mar 2008, 09:15
Localitate: onesti

de tibor.sos » 20 Mar 2009, 19:00

gasiti aici un articol cu mai multe detalii referitoare la problema Trachemys: http://milvus.ro/Migrans/migrans-06-07-ro-web.pdf

sincer am trecut cu vederea acest topic, scuze ca nu am reactionat la el. va multumesc pentru datele voastre

se pare ca multe testoase eliberate totusi mor iarna. posibil ca aceste testoase sunt cele crescute neadecvat... dar sa vedem cum evolueaza problema...

si o sa trec prin Onesti, sa vad de ce sunt aparate testoasele autohtone de gardieni... de libertate oare?
Avatar utilizator
Testos Moderator
Testos Moderator
 
Mesaje: 347
Membru din: 22 Dec 2006, 21:19

de vic » 29 Mai 2009, 20:10

Nu numai cele "de Florida" rezista iarna la noi, dar asta e specia cea mai des intalnita. Ca se mai gaseste un Chrysemys sau altceva, nu e de mirare- genul ajunge pana in Canada, sunt mult mai tari decat Trachemys.
Scepticismul unor colegi denota lipsa de informatii in domeniu:
- "sunt putine si nu merita agitatia, e cel putin ciudat"- ce facem, asteptam linistiti sa se faca mai multe, si dupa aia ne agitam justificat??
- "aparitiile sunt in lacuri citadine, nu in sistemul hidrografic natural"- cam acelasi lucru- asteptam sa colcaie lacurile din parcuri, si testoasele sa se "scurga" firesc spre urmatoarele habitate? Colentina... Dambovita... Ilfov... all over the state??
- "se termina ramele si mormolocii si raman nativele fara hrana?"- nu e doar asta. Intr-adevar, hrana Emysului e ultima problema. Trachemy poate exploda ca populatie daca exista ambele sexe in balta. De ce? Un Emys trebuie sa vaneze fiece bucatica de hrana, si nu e agresiv. Trachemys consuma vegetale, care nu fug, evident, vaneaza cand au chef, cresc rapid si constant- ati vazut cum sar, realmente, solzii ramasi mici, de pe ele, vara? au o rata de crestere dementa!- si nu fac foamea niciodata. In plus, sunt extrem de agresive. Avantaj: Trachemys
Probleme serioase sunt spatiile de insorire si de depunere a pontei. Insorirea are un rol la fel de important ca hrana- cel mai bun loc permite accelerarea metabolismului-> digestie-> apetit-> crestere-> reproducere. Daca busteanul de plaja este obiect de disputa, cine-l va avea in final? Sigur, cea mai mare testoasa primeaza, dar eu nu am vazut Emys mari decat foarte rar, pe cand Trachemys giganti deseori, mai mari oricum decat cei mai zdraveni Emys. Avantaj: Trachemys.
Locul de ponta- daca balta are o singura zona propice, cu substrat, umiditate si insolatie optime, cine credeti ca va avea acces la ea? Pasnicul Emys? In nici un caz. Avantaj: Trachemys.
Singurul punct in care Emys invinge este rezistenta la frig si perioada lunga de hibernare, la care sudicii Trachemys sunt mai slabi. Dar Romania nu e Danemarca sau Finlanda, si sa nu uitam ca Trachemys sta foarte bine in Ohio, care are uneori si -30. Cand au mai fost la noi -30??
Desi aparent s-ar conchide "Avantaj: Emys", acest avantaj nu exista raportat la conditiile Romaniei. Intr-o zona mai rece ar conta, dar nu la noi. Egalitate.

Emys pierde cu 0 la 3 in favoarea Trachemys-ului...
Sa nu lasam ca un animalut colorat sa inlocuiasca vechiul nostru Emys. Primul este o fantezie, redusa si genetic, si ca aspect, la puii inruditi din cateva crescatorii gigantice, iar al doilea o bucatica autentica de istorie naturala, cu o variabilitate extraordinara, atat genotipic cat si fenotipic. Nu tratati cu indiferenta, scepticism sau, si mai rau, ironie, acest subiect. Daca tot sunteti pe forumul de testoase, fapt care denota interesul vostru, canalizati acest interes- macar o parte din el- spre o directie in care nu puteti gresi: aparati Emys-ul!

P.S.: va recomand calduros sa cititi linkul pus de Sos Tibor- acela cu Milvus- articolul despre testoase e scurt, concis si corect, limbajul nu e pentru specialisti si informatiile sunt valoroase. Eu am tratat subiectul mai "uman", Tibor mai "real", si constat ca logica pe care am urmat-o e aceeasi. Cititi-l!!
Testos activ
Testos activ
 
Mesaje: 243
Membru din: 28 Mai 2009, 11:07
Localitate: Bucuresti

de simona » 01 Iun 2009, 11:15

1.Simona
2. Specia observata. Testoasa de Florida
3. Locul:Lacul IOR – zona insulei cu rate salbatice, sector 3, Bucuresti 30 mai 2009
4. Tipul de apa lac natural
5. Numarul testoaselor observate. – peste 20 (veneau sa manance paine cu ratele)
6. Marimea aproximativa a exemplarelor (in cm). 10 – 15 cm

Sunt o iubitoare a lor (am doua foarte alintate si prietenoase) si sunt ingrijorata pentru ca inca nu imi e clar :? daca rezista peste iarna, atata timp cat in captivitate necesita temperaturi de 26-28C.
Ar fi grozav :D daca s-ar putea gasi o solutie pentru cele abandonate - un loc numai pentru ele.
 
Mesaje: 1
Membru din: 29 Mai 2009, 11:31

de davidk » 04 Iul 2009, 21:55

In lacul IOR, anul acesta este parca o "explozie" de testoase. Coabiteaza aici atat Emys cat si testoase cu tample rosii, unele mari cat pepenii. Cred ca lacul acesta ofera conditii mult mai prielnice de iernare pentru Trachemys, deoarece in partea nordica (spre zona Gloria) lacul nu ingheata niciodata, nici in cele mai grele ierni (posibile izvoare termale, sau o teava de termoficare?) si asta de cand ma stiu. Primaria a investit enorm in reamenajari, si chiar ma intreb daca au luat in calcul si testoasele.
Desi am vazut foarte multi adulti, am observat un singur pui de cca 7-8cm, ieri, si acela era Emys, din fericire.
Oare daca prinzi o Trachemys sub ochii bodyguarzilor, ce patesti? Esti pasibil de amenda?
Zilnic vedem la televizor de cateva ori spotul stupid cu "evitati excesul de sare, zahar si grasimi", insa faptul ca TOATE reptilele sunt specii protejate e un adevarat secret de stat! Chiar nu se poate face nimic?
Testos activ
Testos activ
 
Mesaje: 117
Membru din: 11 Iun 2009, 12:08
Localitate: Bucuresti

de anguis » 15 Iul 2009, 14:51

andrei094 scrie:Am prins acea testoasa din lacul Tineretului In aceasi zi dupa ce m-am interesat ce fel de specie este si dupa atatea avertismente din partea asociatiei Dumneavoastra) si as dori sa o dau spre adoptie pt. ca nu am posibilitatea sa o pot intretine.
Va multumesc




daca mio poti trimite as vrea sa o eau eu ii pot oferii tooate condiitiile necesare am acva terarii mari si instalatiile necesare ms edxbuby id meu :)
 
Mesaje: 1
Membru din: 15 Iul 2009, 09:52

de toto_alex2rap4ever » 17 Iul 2009, 01:00

in parcul carol am observat o invazie de fiinte...si ma bucura acest fapt...am observat ca s-a introdus puiet si chiar si pesti mai mari in lac....ratele coabiteaza cu cel putin 6 testoase vazute de mine...sper ca aceste fiinte sa reziste si sa fie cat mai fericite :)
:oops 2 broscute testoase de florida......ALFA (ea) si TERRA (el) >:P
Avatar utilizator
Testos activ
Testos activ
 
Mesaje: 201
Membru din: 29 Ian 2007, 13:48
Localitate: Bucuresti

Testoase in Herastrau

de diego » 17 Iul 2009, 10:01

Parcul Herastrau - Bucuresti
Imagine

Imagine
Avatar utilizator
Testos Admin
Testos Admin
 
Mesaje: 1260
Membru din: 01 Noi 2006, 20:38
Localitate: Bucuresti

de Florin » 17 Iul 2009, 10:41

Concluzia.....Nu mai cumparati din pet-shop. Se gasesc pe gratis in Bucuresti! :mrgreen:
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Avatar utilizator
Testos Moderator
Testos Moderator
 
Mesaje: 874
Membru din: 18 Noi 2006, 09:51
Localitate: Ilfov, Buftea

de Frankie-broscuta-mea » 01 Sep 2009, 11:14

Saracutele..eu cred ca mai bine in acvariu in casa unui om iubitor de animale decat in lacuri poluate,...poate ca nu stau toate in locuri poluate dar cele care nu au conditii necesare in natura merita sa fie tinute in locuri unde isi pot trai cu adevarat viata,sa se bucure de ea pentru ca toate animalele au niste drepturi. Nu e asa?
Testos juvenil
Testos juvenil
 
Mesaje: 20
Membru din: 30 Aug 2009, 18:36

de davidk » 02 Sep 2009, 09:06

Ce ar trebui facut in privinta testoaselor de Florida din lacurile din parcuri? Ar trebui lasate acolo, sau ar trebui prinse?
Testos activ
Testos activ
 
Mesaje: 117
Membru din: 11 Iun 2009, 12:08
Localitate: Bucuresti

de roxana98 » 15 Noi 2009, 15:13

imi este mila de ele :cry: .
Ultima oară modificat de roxana98 pe 16 Noi 2009, 21:15, modificat 1 dată în total.
Avatar utilizator
Testos juvenil
Testos juvenil
 
Mesaje: 89
Membru din: 27 Oct 2009, 20:45

de Pandy » 15 Noi 2009, 16:00

1 e tot aia cu 3

Nu poti dresa o reptila :!: Ti se pare tie ca o dresezi dar nu e asa.
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Avatar utilizator
Testos Moderator
Testos Moderator
 
Mesaje: 1643
Membru din: 22 Iun 2007, 09:36
Localitate: Bucuresti (Berceni)

de roxana98 » 16 Noi 2009, 21:13

am observat ca 1 e tot 3.scuze.in legatura cu dresajul...
incerc sa o invat care sunt "pradatori"ca sai fie frica de ei si sa dar nici sa fie socata mult timp.totusi nu cred ca este de folos.am sa sterg mesajul.ai dreptate.
Avatar utilizator
Testos juvenil
Testos juvenil
 
Mesaje: 89
Membru din: 27 Oct 2009, 20:45

de OsDeRos » 17 Noi 2009, 11:34

p`aia mica o vreau eu.. cele 3 mari sunt prea mari ptr mine :(
Avatar utilizator
Testos Moderator
Testos Moderator
 
Mesaje: 704
Membru din: 26 Aug 2008, 14:39
Localitate: jegosul bucuresti

AnteriorUrmătorul

Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 9 vizitatori
cron