Testoase de uscat(mediul de viata)

• dobrogeana - Hermann (Testudo hermanni)
• greaca (Testudo graeca ibera)

Moderatori: Sheppard, tibor.sos

Testoase de uscat(mediul de viata)

de ATLANTIC » 04 Iun 2009, 09:13

salutare!am si eu 2 broscute testoase de uscat (mi le-a dat un padurar din zona drobeta turnu severin).as vrea sa va intreb cum sa le amenajez spatiul din curte.imi puteti spune si mie? :? :?: :?
!i LoVe BaBy TuRtLeS!
Testos activ
Testos activ

de 123abc » 04 Iun 2009, 11:19

in severin stau eu :)
2 broscoi nebuni de legat(Rafaelo si Piticu')
Testos juvenil
Testos juvenil

de ATLANTIC » 05 Iun 2009, 14:05

ai testoase de uscat sau de apa?
:?:
!i LoVe BaBy TuRtLeS!
Testos activ
Testos activ

de ATLANTIC » 08 Iun 2009, 13:06

oameni buni,putin ajutor pe aici??
!i LoVe BaBy TuRtLeS!
Testos activ
Testos activ

de diego » 08 Iun 2009, 18:15

sfatul meu ar fi sa le eliberezi in locul de unde au fost luate
Testos Admin
Testos Admin

W

de takawachinchila » 08 Iun 2009, 20:26

Diego are dreptate, da-le drumul. Nu e normal sa cresti in captivitate un animal luat din salbaticie. Daca animalul respectiv are o problema si nu se poate descurca singur in natura, atunci e ok sa il pastrezi. Du-le undeva unde sa nu fie aproape de o sosea etc, sau sa nu fie usor de prins de alti oameni. In plus, testoasele de uscat se adapteaza destul de greu la schimbarile de mediu, sunt destul de pretentioase. Am auzit de multe cazuri asemanatoare, care s-au sfarsit cu moartea testoaselor sau cu eliberarea lor in natura. Fa un gest frumos! :wink:
Poate vrei sa te arunc la testoase!
Testos meserias
Testos meserias

de ATLANTIC » 10 Iun 2009, 21:56

dar padurarul nu le-a gasit!i le-a cumparat fiului sau acum 5 ani drept cadou din timisoara!nu au fost niciodata in salbaticie!
!i LoVe BaBy TuRtLeS!
Testos activ
Testos activ

de twinkie » 12 Iun 2009, 09:45

chiar si-asa tot cred ca ar trebui sa le dai drumul - normal, numai daca sunt testoase hermann din zona portile de fier. plus ca daca e asa, esti pasibil de o superr amenda daca te da vreun vecin rauvoior in gat.

lasand asta la o parte, am si eu una de dobrogea, greaca, tot primita. e un dezastru. mi se rupe inima de ea. nu se simte deloc bine in captivitate, e bolnavicioasa, suntem abonati la vet. o am de 3 ani. insa cand apuc sa o mai duc la tara freamata toata si parca invie. ii place natura, libertatea. sunt in curs de a ii gasi alta casa, oricat de greu mi-ar fi.

eu m-am convins: NU sunt facute sa traiasca in captivitate! astia cu legile lor stiu ei ce stiu, nu-s chiar prosti.

bafta in luarea unei decizii corecte :wink:
Testos activ
Testos activ

de dis » 12 Iun 2009, 16:15

eu nu sunt de parere ca e ok sa le dai drumul in libertate daca au crescut in captivitate. nu stiu cat de bine mai au instinctele dezvoltate sa isi caute singure mancare etc... din moment ce toata viata lor li s-a dat tot ce au avut nevoie.
ATLANTIC din pacate nu ma pricep la broaste de uscat, desi imi doresc si eu una mult, te sfatuiesc sa mai cauti pe forum sau pe net ca sigur gasesti informatia necesara :)
sa ne tii la curent cum le-ai amenajat "apartamentu" :)
Testos juvenil
Testos juvenil

de twinkie » 12 Iun 2009, 17:01

dis scrie:nu stiu cat de bine mai au instinctele dezvoltate sa isi caute singure mancare etc...

aici ai f mare dreptate, de aceea am stat mult in cumpana daca sa eliberez greaca mea in rezervatia de la hagieni sau sa o dau cuiva cu curte intr-o zona relativ apropiata.

ATLANTIC, ca sa revenim la topic, referitor la amenajarea spatiului, acesta trebuie sa imite mediul ei natural, sa ofere de suficient spatiu de miscare intr-un areal uscat, cu ierburi similare celor care cresc in zonele semi-aride, avand, de asemenea, apa proaspata la dispozitie, in orice moment al zilei. Zona de apa e de preferat sa fie cu o mica plaja de pe care testoasa sa poata cobori in apa, pentru ca atunci cand beau apa, ele intra cu picioarele in apa cu totul. Sa aiba soare si pietre, dar f important, trebuie sa aiba si o zona umbrita. Pe jos e de preferat sa fie iarba si plantute crescute natural, pt ca le place mult mai mult sa "pasca" decat sa manance iarba sau salata rupta. Intr-un colt sa le pui paie, le place sa se ascunda printre ele. Si poate niste buturugi - alei mele ii mai place sa se catere uneori. spor!
Testos activ
Testos activ