piele roz..

Adrese de cabinete veterinare din Bucuresti si din tara.

Moderator: Sheppard

piele roz..

de myhaela87 » 16 Ian 2008, 21:59

am observat ca pielea broscutelor mele,acolo unde ar trebui sa fie alba e roz..pana akum era ala..azi cand le-am luat in mana sa ma joc cu ele am vazut ca sunt roz..si cea mica a stat toata ziua azi sub apa cu ochii inchisi.ii deschide foarte rar..si alt lucru care ma ingrioreaza:pana acum nu ma lasau sa le pun mana pe cap,bagau capul in carapace..de aseara le mangai pe cap si nu se mai sperie..stie cineva ce ar putea sa aiba?
Testos juvenil
Testos juvenil

de Florin » 17 Ian 2008, 18:23

Le dai cu vreo substanta in apa?
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Testos Moderator
Testos Moderator

de myhaela87 » 17 Ian 2008, 20:13

nu..nu le dau cu nimic in apa.am observat ca cea mai mare tot ii da cu ghearele in ochi celei mici.sa fie ca un instinct de aparare?le mai dau o data l 2-3 zile cu cavvasan la ochi.
Testos juvenil
Testos juvenil

de Florin » 17 Ian 2008, 21:18

Daca spui ca ii da cu ghearele in ochi este posibil ca aceasta sa fie cauza pentru care tine ochii inchisi. Separa-le pentru un timp, pentru a nu o rani si poate se vor mai calma.
Despre pielea roz...nu stiu ce sa iti spun.Asteapta sa iti raspunda altcineva care stie.
Testos Moderator
Testos Moderator

de myhaela87 » 17 Ian 2008, 21:22

am vazut acum ca nu mai au pielea roz..da nu stiu ,ma bufneste si rasul cand le vad,intind amandoua labutele din fata una spre alta si dau din ele..:)acum face asta doar aia mare spre aia mica..d-aia am zis ca ii baga ghearele in ochi,
Testos juvenil
Testos juvenil

de panco » 18 Ian 2008, 14:27

poi cred ca acesta este ritualul lor de imperechere...masculul vibreava cu ghearele in jurul gatului femelei :)
Testos juvenil
Testos juvenil

de myhaela87 » 18 Ian 2008, 16:21

asa ma gandeam si eu doar ca doctorul la care am fost cu ele mi-a zis ca sunt amandoua femele..de asta nici nu m-am mai dus a doua oara la el... :? .
Testos juvenil
Testos juvenil

de panco » 18 Ian 2008, 16:30

atunci poate isi apara teritoriul... :)
Testos juvenil
Testos juvenil

de luc » 18 Ian 2008, 21:53

sal sal! acum problema cu cea mica la ochi s-a rezolvat? mai tine ochii inchisi? si cum se comporta.. e vioaie? daca ii atingi capul il baga carapace sau sta?
ale mele dau din labute ca si cum ar vrea sa iasa din acvariu cand ma vad intrand in camera... sau mai ales cand scot ceva din sertaru cu mancarea :D crd ca numa la mancare se gandesc :D
Testos activ
Testos activ

de myhaela87 » 18 Ian 2008, 21:58

vad ca acum se joaca amandoua.totusi tind sa inclin ca sunt baiat si fata.azi la cel mare ,care zic eu ca e baiat,am vazut ca a scos "ceva" prin codita... :oops: nu stiu cum sa explic..am mai vazut asta la el ,dar la cea mai mica niciodata,de asta zic ca e baiat.treaba e ca asta vara,aia mica era mai vioaie,acum e el,daca il pot numi "el".
Testos juvenil
Testos juvenil

de florin123 » 19 Ian 2008, 13:25

ce varsta si ce dimensiune au broscutele?din cate stiu eu aveai un acvariu destul de mic..
au destula caldura?dar lumina?mananca bine?la fel ambele sau cum?fac destul sport?ale mele cam 1 ora pe zi se plimba prin casa si cand le pun inapoi ar mai iesi...
Multumesc,
Florin Grec.
Testos juvenil
Testos juvenil

de myhaela87 » 19 Ian 2008, 14:22

varsta cu certitudine nu pot s o zic ca nu le am de foarte mici.eu le am din aprilie.oricum au pana intr-un an jumate.faza cu scosul din acvariu..nu le scot prin casa pt ca am destule locuri unde ar putea sa se piarda si sa nu le mai sco,de exemplu sub pat sub sifoniere..le mai las din cand in cand in cada..le pun acolo apa decantata si le las ca o jumatate de zi.
am mai zis asta vara aia mica era vioaie rau,acum e el..ea mai mult sta pe insulita.
Testos juvenil
Testos juvenil

de PYF » 12 Feb 2008, 23:41

nu i-am mai dat cu picaturi mai bine de o saptamana...dar....i s-a cam albit carapaca....ma ingrijoreaza foarte mult...ce sa-i fac? ea asa e foarte vioaie....dar....are carapacea aproape alba...
Testos juvenil
Testos juvenil

de Monoceros » 13 Feb 2008, 02:06

myhaela87 scrie:...ma bufneste si rasul cand le vad,intind amandoua labutele din fata una spre alta si dau din ele..:)

Prin acele gesturi, incearca sa isi intimideze adversarul... este un comportament agresiv.
Oricum stai linistita ca se vor impaca ele :wink: ... peste mai multa vreme.

PS: S-a tot discutat pe acest subiect... daca dai <Cautare> folosind un cuvant cheie potrivit, vei gasii si imagini video cu acel comportament.
Spre exemplu: http://www.testoase.com/viewtopic.php?t=125 ...acum l-am facut "sticky".
Testos Admin
Testos Admin

de Florin » 13 Feb 2008, 08:44

PYF scrie:nu i-am mai dat cu picaturi mai bine de o saptamana...dar....i s-a cam albit carapaca....ma ingrijoreaza foarte mult...ce sa-i fac? ea asa e foarte vioaie....dar....are carapacea aproape alba...

Parerea mea..fara neon cu UV nu faci nimic.Inainte sa il iau, testoasa mea avea pe carapacea culori sterse, iar cand i-am luat neonul au redevenit vii si carapacea i s-a intarit. :D (asta intr-o perioada lunga de timp!)
Testos Moderator
Testos Moderator

Următorul