"...e ciudata rau..."
Moderator: Sheppard
"...e ciudata rau..."
Ufff..si broscutza mea e ciudata :( o am de 2 zile si nu vrea sa manance nimic :( oare nu s-a obisnuit cu locul? o fi bolnavioara? :( si e mica micaaa, mi-e si frica sa pun mana pe ea :? cand i-am schimbat apa, a inceput sa alerge de nebuna :| iar apa nu era fierbinte, avea max 25 de grade...e ciudata rau! :? :?
Mmm..pai e de putin timp la mine si nici nu prea eram in tema cu ce papa ea si stuff like that....mi-a dat tanti de la pet shop "racisori" (ce denumire :shock: ), oua de furnica (cica preferatele ei - si de fapt nici nu se atinge de ele) si ceva colorat, ca niste pufuleti :| Apoi mai am o problemitza :? initial am vrut sa-i cumpar acvariu, iar tanti de la shop "nuuu!!! iti dau ceva special :shock: (ma intrebam ce o fi....) Un lighian:))) bine, asa i-am spus eu :P si nu cred ca e foarte multumita broscuta mea de ce i-am cumparat :( ....( si culmea era mai ieftin ce am luat, decat acvariul...barem de era in interesul vanzatoarei...)> So...azi e a 4-a zi si broscuta mea tot nu a papat nimic! Ufff....ce ma mai fac eu :roll:
pentru mancare, incearca cu niste Bio-Lio (inima de vita liofilizata) - le place foarte mult. Si cu niste gammarus (daca nu cumva aia sunt racisorii vanzatoarei tale :) )
se poate sa nu manance si din cauza spatiului care nu ii este confortabil, coroborat "sindromul de adaptare" din primele zile...sincer ligheanul acela chiar este o solutie cam neinspirata zic eu :roll: cred ca este netransparent (am observat la a mea in primele zile cand am incercat sa o mut sa manance intr-un vas care era netransparent ca era foarte agitata si am renuntat) si sper ca nu este rosu!!! le oboseste! :roll:
iar la partea cu schimbatul apei... cred eu ca ar fi bine sa o pui altundeva pana ii schimbi apa si apoi poti sa o muti la loc. din ce am inteles cu schimbatul apei, inteleg ca nu ai incalzitor. incearca sa cumperi un incalzitor cu termostat si seteaza-l la 28 de grade pentru inceput, cat e mica.
hai ca o sa fie bine! :wink:
se poate sa nu manance si din cauza spatiului care nu ii este confortabil, coroborat "sindromul de adaptare" din primele zile...sincer ligheanul acela chiar este o solutie cam neinspirata zic eu :roll: cred ca este netransparent (am observat la a mea in primele zile cand am incercat sa o mut sa manance intr-un vas care era netransparent ca era foarte agitata si am renuntat) si sper ca nu este rosu!!! le oboseste! :roll:
iar la partea cu schimbatul apei... cred eu ca ar fi bine sa o pui altundeva pana ii schimbi apa si apoi poti sa o muti la loc. din ce am inteles cu schimbatul apei, inteleg ca nu ai incalzitor. incearca sa cumperi un incalzitor cu termostat si seteaza-l la 28 de grade pentru inceput, cat e mica.
hello :) am si eu doua broscute de vreo 2 saptamani si de cate ori ma apropiu de acvariu fug de nebune de mine.nu stiu ce au, sunt disperate cand incerc sa le iau in mana. le am de 2 saptamani...inca sa mai fie perioada "de acomodare" pt ele? de mancat mananca fara probleme, dar nu inteleg de ce sunt asa agitate....parca ar vrea sa fuga si cateodata incearca sa se "ascunda" sub incalzitor... spuneti-mi si mie cum sa le calmez..... multumesc
nu prea ai ce sa le faci mare lucru....trebuie sa ai rabdare sa se obisnuiasca si cu tn...eu am imblanzit-o p a mea dandui mancare de pe deget...incearca asa dar ai grija nu face miscari bruste ca le sperii mai rau...
bafta...
ps:mi-am adus aminte de inca o varianta ...daca ai lumina doar pt acvariu incearca sa faci intuneric in camera ca sa nu te mai vada cand te apropii si dupa aia incearca faza de mai sus...;)
bafta...
ps:mi-am adus aminte de inca o varianta ...daca ai lumina doar pt acvariu incearca sa faci intuneric in camera ca sa nu te mai vada cand te apropii si dupa aia incearca faza de mai sus...;)
Musette_pisi scrie:....mi-a dat tanti de la pet shop "racisori" (ce denumire :shock: ), oua de furnica (cica preferatele ei - si de fapt nici nu se atinge de ele) si ceva colorat, ca niste pufuleti :| Apoi mai am o problemitza :? initial am vrut sa-i cumpar acvariu, iar tanti de la shop "nuuu!!! iti dau ceva special :shock: (ma intrebam ce o fi....) Un lighian:))) bine, asa i-am spus eu :P
1. Legat de mancare, incearca sa-i administrezi inima de vita, piept de pui sau peste oceanic. Ai grija ca bucatelele de carne sa fie taiate foarte marunt astfel incat testoasa ta sa le poata inghiti cu usurinta.
2. "Ligheanul" respectiv nu este bun, vanzatoarea nu a facut altceva decat sa-si vanda marfa. Un acvariu ar fi cel mai indicat si asta pentru ca testoasele cresc foarte rapede in primii ani de viata.
rorazvan scrie:agitata si am renuntat) si sper ca nu este rosu!!! le oboseste! :roll:
Bolul acela este transparent, iar de incalzitor nici nu poate fi vorba...au niste forme..si nici nu e prea adanc. Mai intai sa ii cumperi un acvariu!
Uite niste poze cu acele boluri: http://www.testoase.com/viewtopic.php?t=12
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Florin scrie:
Bolul acela este transparent, iar de incalzitor nici nu poate fi vorba...au niste forme..si nici nu e prea adanc. Mai intai sa ii cumperi un acvariu!
Atunci este bol si nu lighean, ceea ce este totusi altceva :D un lighean nu este transparent in general, un bol este transparent in general...la asta ma referisem anterior.
In legatura cu incalzitorul, "tehnic" vorbind, daca dintre cele trei boluri, ea il are pe cel mai mare, incalzitorul incape si poate fi pus pe fundul bolului, lipit cu ventuze. E mai problematic ce putere are si cum seteaza temperatura, pentru ca este apa putina. Oricum, este o varianta provizorie si cea mai buna solutie este acvariul :roll: :mrgreen:
Nu putem vorbi de nici o varianta provizorie, nu ai cum sa pui un incalzitor intr-o apa care nu iti depaseste vreo 3-4 cm, e mult prea riscant, nu sti cum iti va reationa incalzitorul in apa aceea foarte mica, poate sa se incalzeasca mai tare decat e setat ... etc
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
rorazvan scrie:In legatura cu incalzitorul, "tehnic" vorbind, daca dintre cele trei boluri, ea il are pe cel mai mare, incalzitorul incape si poate fi pus pe fundul bolului, lipit cu ventuze. E mai problematic ce putere are si cum seteaza temperatura, pentru ca este apa putina. Oricum, este o varianta provizorie si cea mai buna solutie este acvariul :roll: :mrgreen:
Nu poti sa pui deloc incalzitorul acolo, pentru ca este prea putina apa! Am avut si eu si nu l-am tinut mai mult de o saptamana. Nu era bun de nimic. :cry:
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Spuneam ca este o varianta provizorie pentru ca sunt destul de multe cazuri in care nu ai acvariul chiar de la inceput, dureaza fie si pana il faci sau pana il comanzi... Cred ca toti cei de aici vor un acvariu cat mai mare si mai frumos pentru broscutele lor :) dar nu ai mereu acest acvariu chiar din prima zi si pana cand il vei avea, broscuta trebuie sa stea undeva si sa una dintre primele griji este sa nu raceasca, sa nu se imbolnaveasca.
Vorbesc din experienta proprie, pentru ca am primit broscuta ca pe un cadou si totul a fost o surpriza. Pana i-am comandat acvariul am tinut-o intr-un asemenea bol (in care o si primisem). I-am scos acea insulita-pod si i-am amenajat eu diverse pietre pe care iesea. Unul dintre primele accesorii pe care i le-am luat a fost incalzitorul si nu a fost nicio problema. Temperatura era constanta si broscuta se simtea bine, iar incalzitorul merge la fel de bine din ziua in care l-am cumparat. Coloana de apa era de 7 cm, incalzitorul era lipit de fundul bazinului si apa il acoperea mereu. Atat broscuta, cat si domnul incalzitor au dus-o bine de cand s-au cunoscut si pana astazi.
Chiar nu imi permit sa recomand decat ceva ce am incercat si eu si care a functionat. Motivele pentru care este bine ca broscuta sa aiba acvariu cred ca nu mai are rost sa fie insirate, sunt foarte clare. Dar exista situatii in care, asa cum spuneam, pana vine acvariul trebuie sa stea altundeva, poti incerca sa ii aranjezi ceva cat mai bine pentru ea.
Weekend cu soare voua si broscutelor voastre! :D
Vorbesc din experienta proprie, pentru ca am primit broscuta ca pe un cadou si totul a fost o surpriza. Pana i-am comandat acvariul am tinut-o intr-un asemenea bol (in care o si primisem). I-am scos acea insulita-pod si i-am amenajat eu diverse pietre pe care iesea. Unul dintre primele accesorii pe care i le-am luat a fost incalzitorul si nu a fost nicio problema. Temperatura era constanta si broscuta se simtea bine, iar incalzitorul merge la fel de bine din ziua in care l-am cumparat. Coloana de apa era de 7 cm, incalzitorul era lipit de fundul bazinului si apa il acoperea mereu. Atat broscuta, cat si domnul incalzitor au dus-o bine de cand s-au cunoscut si pana astazi.
Chiar nu imi permit sa recomand decat ceva ce am incercat si eu si care a functionat. Motivele pentru care este bine ca broscuta sa aiba acvariu cred ca nu mai are rost sa fie insirate, sunt foarte clare. Dar exista situatii in care, asa cum spuneam, pana vine acvariul trebuie sa stea altundeva, poti incerca sa ii aranjezi ceva cat mai bine pentru ea.
Weekend cu soare voua si broscutelor voastre! :D
Florin scrie:Daca pui coloana de apa atat de mare, exista riscul ca testoasa sa iasa din acel bol.Mie mi s-a intamplat intr-o dimineata, cand am gasit-o in alta camera! :P
Hehe! :D Sper ca nu era prea mare inaltimea si nu s-a lovit! :roll: Atunci era mica si a mea, nu prea avea ganduri d-astea, acum insa este foarte "exploratoare" si se catara peste tot :lol:
Florin scrie:Iar fara insulita....este cam greu pentru testoasa.Totusi, are si ea nevoie de un loc unde sa iasa. :wink:
Asta spuneam, ca am scos acea insulita de plastic, pe care oricum nu se putea catara atunci pentru ca era micuta si aluneca mereu cand incerca sa urce. I-am facut eu o alta insulita dintr-o piatra mai mare, pe care putea sa se suie mai usor. (Am pus o poza spre exemplificare, scuze pentru calitate, dar nu prea vroia atunci sa stea la pozat si ii mai faceam poze pe furis 8) de aceea asta a iesit cam miscata). Apoi i-am mai amenajat si cu 2-3 pietre mai mici ceva mai dragut, astfel ca avea si o "ascunzatoare". :)