broscuta mushkta de caine

Adrese de cabinete veterinare din Bucuresti si din tara.

Moderator: Sheppard

broscuta mushkta de caine

de anujk » 07 Noi 2007, 18:16

imi trb urgent un raspuns! k nush ce sa mai fac! broscuta mea a fost mushkta d caine(mai bn zis rontzainta;) e k vai de ea aqm...mi.e mila rau knd ma uit la ea shi tare mi.e teama k o sa moara curand! are carapace din partea inferioara cam gaurita in mai multe locuri shi ii cuge sange. piciorushele din spate nu le poate mishca ......shi totushi ink traieste dar nush kt o va mai tzine asa! intrebarea mea este...ce sa.i fac...cu ce sa.i dau la rani?

de Florin » 07 Noi 2007, 18:24

O duci la veterinar!
Cat mai repede!

Ps: scrie normal pentru ca nu esti la o barfa pe messenger, ci esti pe un forum, unde ai de respectat niste reguli :!:
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Testos Moderator
Testos Moderator

de Pandy » 07 Noi 2007, 21:02

Avand in vedere cat de grave par ranile, si locul de unde este regret sa spun, dar nu prea cred ca mai sunt sanse de a fi salvata. Totusi incearca daca gasesti un veterinar de specialitate la tine in oras sau poate prin Brasov, dute cat mai repede posibil, maine daca poti
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de Monoceros » 08 Noi 2007, 00:24

anujk scrie:florin! mie imi moare broasca shi tu imi vorbesti de regulile forumului! :roll: ms oriqm de sfat! scooby,din pacate mi-e imposibil sa o duc maine sau zilele astea la brasov,dar stiu sigur ca se va deschide peste 2 zile un centru veterinar in sinaia,insa nush daca va mai rezista atat. Ce am obs este ca broscutei nu i-a curs mult sange,iar in mom de fata nu ii curge aproape delok,dar ranile par grave si nu o mai tin in apa..in mom asta se afla pe un servetel. shi inca o intrebare....carapacea ei se poate reface in timp??(asta in caz ca va trai)

In primul rand, regulamentul forumului este facut pentru a fii respectat, indiferent ca ai o testoasa suferinda sau nu... oricum nu gasesc punctul comun al regulamentului cu posibila moarte a testoasei tale !!!
:!: Ai incalcat in mod repetat art. 2.5 din regulament. :!:
.......Citeste regulamentul !!!

Nu trebuie sa iti pierzi speranta, avand in vedere ca testoasele si reptile in general au o putere de regenerare fantastica.
Deci carapacea se poate reface.
Spre exemplu, aceasta testoasa a suferit fracturi si arsuri ale carapacei / plastronului, iar acum s-a regenerat:

Imagine
Imagini de pa site-ul www.austinsturtlepage.com
Testos Admin
Testos Admin

de Florin » 08 Noi 2007, 19:02

Daca spui ca nu poti ajunge la veterinar acum, incearca sa ii dezinfectezi ranile si sa-i maresti temperatura apei, pentru a conduce la refacerea mai rapida a testoasei, mai ales ca ele au o putere de refacere fantastica si o rezistenta deosebita! :roll:
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Testos Moderator
Testos Moderator

de diego » 11 Noi 2007, 10:53

Dimineata am vazut un reportaj la tv despre o testoasa care avea carapacea fracturata si se pare ca vindecarea completa dureaza intre 8 si 12 saptamani dar pentru asta medicul ar trebui sa-i faca un fel de cofraj din fibra de sticla sau ar putea incerca si cu gips, apoi ar trebui sa-l fixeze cumva in locul unde se afla fractura. Problema este ca in Romania nu stiu ce veterinari se baga la asa ceva.
Testos Admin
Testos Admin

de Monoceros » 12 Noi 2007, 22:29

Sper ca ai citit ce scria in topicul <Primul ajutor in cele mai frecvente cazuri de imbolnavire>:

"Rani sau gauri in carapace:

Inlaturati imediat testoasa din apa, in cazul celor acvatice, si mentineti-o pe uscat. Pentru a preveni deshidratarea testoasei umeziti-o de doua ori pe zi timp de 30 de minute. Spalati testoasa cu Betadina sau Nolvosan de cateva ori pe zi, in special dupa ce a fost umezita (atentie, dilutia recomandata de medic sau farmacist). Nu folositi alcool pentru dezinfectare, pentru ca se absoarbe in piele si intoxicati testoasa. Mentineti testoasa la caldura. Uscarea zonei afectate ajuta in procesul de vindecare. Duceti testoasa la medicul veterinar daca problemele persista.
Toate aceste neajunsuri se pot preveni daca folosim o dieta adecvata si o apa curata. "
Testos Admin
Testos Admin