Ochi umflati si inchisi

Adrese de cabinete veterinare din Bucuresti si din tara.

Moderator: Sheppard

Ochi umflati si inchisi

de adinaelena » 16 Apr 2020, 13:09

Buna! Am o problema cu broscoi meu care are 4 ani. Pana iarna aceasta nu am avut probleme deloc.
In iarna a hibernat, pentru prima oara in anii astia. A fost vina mea pentru ca s-a stricat incalzitorul apei si nu am cumparat la timp. Cand a revenit din hibernare deja avea ochii umflati si aproape lipiti. Am folosit vita plus, fara rezultat. Ochii intre timp s-au umflat mai tare si atunci cand reuseste sa ii deschida are in ochi noste secretii albe, ca de puroi. Este activ, mananca chiar daca nu vede, pentru ca ii dau hrana cu mana.
Am la recomandarea medicului noste picaturi oftalmice umane L optic, fara rezultat. Imi este teama sa nu orbeasca definitiv.
Ce as putea sa ii fac? Cu ce sa il ung sau ce picaturi sa ii pun?
Multumesc
 
Mesaje: 1
Membru din: 16 Apr 2020, 13:00

Re: Ochi umflati si inchisi

de Gradinaru Alin » 23 Apr 2020, 00:21

Buna ! Conjunctivita este o afectiune destul de comuna atunci cand testoasa nu sta in cele mai bune conditii.

Impreuna cu tratamentul recomandat de medicul veterinar la care ati fost, trebuie sa-i asigurati testoasei toate conditiile necesare:

EVITATI CURENTII DE AER care pot bate peste spatiul amenajat testoasei ! Printre altele, curentii de aer pot fi raspunzatori pentru starea testoasei.

Temperatura apei setata la 24-26 grade C cu ajutorul unui incalzitor cu termostat. Pe perioada afectiunii puteti seta temperatura la 26 grade C, urmand sa o scadeti la 24 dupa ce s-a vindecat. Nu vom fierbe testoasa la 30 de grade in speranta ca se va vindeca mai rapid. Temperatura apei trebuie sa fie comoda pentru testoasa fara vreo stimulare fortata a metabolismului.

Acces la zona de basking, cu parte de uscat, iluminata UV-B si incalzita cu becuri dedicate.

Nu in ultimul rand, foarte importanta, de asemenea este o alimentatie corecta si echilibrata, bogata in nutrienti si vitamine.

Atentie mare la picaturile pentru ochi! Folositi dozajul recomandat de medicul veterinar si permiteti de urgenta accesul testoasei la zona de uscat mentionata mai sus.

Toate cele bune !
13-05-2012
Avatar utilizator
Testos activ
Testos activ
 
Mesaje: 271
Membru din: 31 Iul 2012, 12:13
Localitate: Iași


Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator