Pagina 1 din 1

O testoasa poate avea probleme chiar daca mananca?

MesajScris: 07 Dec 2019, 18:37
de Irina Neagu
Buna ziua!

Am o testoasa Trachemys scripta elegans, 15 ani, femela.
Aceasta mananca, dar inoata pe o parte de mult timp. De fapt, nu prea inoata, deoarece o tin in apa mica, dar pluteste pe o parte.
Am fost cu ea la veterinar in vara. A facut o cura de antibiotice si de vitamine A,D,E deoarece avea si o hipovitaminoza A si ochii umflati.
Problema cu ochii s a rezolvat, dar continua sa inoate pe o parte (de vreo 6 luni continuu). De mancat, a mancat mereu.
Ce parere aveti?

Re: O testoasa poate avea probleme chiar daca mananca?

MesajScris: 08 Dec 2019, 03:14
de Gradinaru Alin
Bun venit !

Am vazut postul tau de pe grupul de Facebook. Cam dificila situatia avand in vedere ca a stat destui anisori in conditii impropii si nici nu poti dedica un spatiu prea insemnat testoasei...

Cred ca ar fi bine sa o vada periodic, in continuare, un medic veterinar priceput (lista cu cei priceputi la reptile aici: viewtopic.php?f=9&t=8&hilit=cabinete+veterinare ). Atentie la dozele de vitamine administrate atat de medic cat mai ales de tine prin suplimente de orice fel.

Despre conditiile necesare in general ai o lista aici: viewtopic.php?f=12&t=3680&hilit=afis
Alimentatie: viewtopic.php?f=5&t=3789

In functie de bugetul tau putem sa-ti recomandam diferite solutii din magazine cat si DYI daca te hotarasti sa pastrezi testoasa si ii poti oferi macar conditiile minime necesare in captivitate.

Toate cele bune !

Re: O testoasa poate avea probleme chiar daca mananca?

MesajScris: 08 Dec 2019, 09:57
de Irina Neagu
Multumesc pentru raspuns!
Acum are si incalzitor pentru apa. Ideea e ca eu am facut un spatiu mai mare diy, dar mi-e frica sa o las acolo cand nu inoata bine inca. Asa ca inca sta intr-un spatiu mic.

La veterinar am fost la Falcon Vet. In perioada aceasta totusi nu pare o idee buna sa merg cu ea la control, mi se pare cam frig pentru transport.

Re: O testoasa poate avea probleme chiar daca mananca?

MesajScris: 08 Dec 2019, 13:30
de Gradinaru Alin
Orice spatiu acvatic trebuie sa fie insotit obligatoriu de acces usor la partea de uscat cu bec UV-B + bec incalzire. Spatiul trebuie sa fie mai mare in lungime respectiv latime si nu neaparat in inaltime, astfel in unele cazuri litrajul este irelevant. Litrajul minim recomandat de 300-350 litri pentru un exemplar este doar orientativ intrucat conteaza foarte mult forma ochiului de apa, spatiul util propiu-zis, decoratiunile etc.

Teoretic nu ar trebuie sa existe nici o problema cu adancimea apei atata timp cat exista o cale foarte usoara de acces spre uscat sau semi-uscat pentru odihna.

Spor !