Obstructia intestinala la testoasele acvatice

Adrese de cabinete veterinare din Bucuresti si din tara.

Moderator: Sheppard

Obstructia intestinala la testoasele acvatice

de diego » 26 Mar 2018, 14:44

Cody, o Testoasa chinezeasca cu gat dungat (Ocadia sinensis) in varsta de 14 ani s-a prezentat la clinica Falcon Vet cu un istoric de regurgitare a hranei de aproximativ o saptamana. In urma examenului radiologic s-a confirmat suspiciunea de obstructie intestinala secundara ingestiei substratului din acvariu (o afectiune des intalnita in cazul reptilelor ce au la dispozitie in terariu/acvaterariu substraturi ce pot fi ingerate).

Imagine

Datorita cantitatii mari de pietris ingerate s-a hotarat ca cea mai buna solutie pentru Cody este interventia chirurgicala.

Astfel a fost realizata coeliotomia transplastonara si enterotomia pentru eliberarea intestinului de continutul ingerat.
Cu aceasta ocazie s-a efectuat si ovariectomia datorita faptului ca aceasta prezenta un numar impresionant de oua in curs de dezvoltare ce i-ar fi putut pune viata in pericol in cazul in care urma sa le depuna in perioada imediat urmatoare interventiei chirurgicale.

De asemenea, pentru a o ajuta pe Cody in perioada post-operatorie, i-a fost montata o sonda esofago-gastrica pentru a inlesni hranirea ei.

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Acum Cody este deja mai bine si a inceput sa isi reia activitatea normala :)

Text si imagini: facebook.com/ClinicaFalconVet
Pagina de Facebook a forumului Testoase.com
Avatar utilizator
Testos Admin
Testos Admin
 
Mesaje: 1259
Membru din: 01 Noi 2006, 20:38
Localitate: Bucuresti

Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori