vreau un sfat...urgent!
Moderator: Sheppard
13 mesaje
|Pagina 1 din 1
vreau un sfat...urgent!
Aveam 2 broscute de Florida, dar una din ele avea probleme de mai mult timp. Nu a mai crescut, nu mai manca, respira cu gura deschisa foarte des, statea timp indelungat pe insula, asa k m-am hotarat sa o duc la medicul veterinar. Am vrut sa o duc la dc. Laurentiu Tudor, am sunat la cabinet, dar nu a fost acolo. M-am dus la un alt doctor, de la o clinica veterinara, si am inceput un tratament cu antibiotic ( 5 sedinte la interval de 2 zile). Dupa primele 2 zile, incepuse sa manance, era mai vioaie, nu mai respira asa des cu gura deschisa....era deci spre vindecare. Aseara am fost cu ea la a 3-a sedinta; erau alti doctori. I-a facut o injectie doar intr-un picior( celalalt doctor i-a facut in ambele piciorushe), iar ea m-a muscat ( nu a mai avut astfel de reactii). CAnd am ajuns acasa, refuza sa-si deschida ochii;ba se misca haotic in apa, dandu-se cu capul de toti peretii, ba isi lasa capul greu si nu se misca deloc. DUpa 3 ore de la injectie, nu s-a mai miscat deloc: A MURIT! :(((( Toata familia a fost distrusa.Sunt sigura k medicii de ieri habar n-au avut ce fac. Vreau sa iau masuri, k alta testoasa sa nu mai pateasca asa. CE MA SFATUITI SA FAC?!?
ultima injectie care a fost facuta este posibil ori sa fi atins un nerv ori ceva s-a intamplat..... in primul rand ar trebui sa te duci la doctorul veterinar care a facut primele injectii si sa ii spui situatia...el stie ce sa faca si unde au gresit ceilalti doctori.... dar inainte de toate vezi daca intradevar a murit si daca mai are vre-un reflex cand ii atingi membrele.....este posibil sa fie o stare amnezica si sa doarma ca dupa un anestezic.....daca intradevar a murit..imi pare rau :cry: ....explicatia trebuie sa ti-o dea doctorul veterinar ....
:oops 2 broscute testoase de florida......ALFA (ea) si TERRA (el) >:P
Re: vreau un sfat...urgent!
Eu cred ca in injectia pe care i-a facut-o in piciorus a pus prea multa cantitate de antibiotic (ma gandesc ca de aceea doctorul celalalt facea in amandoua ca sa micsoreze cantitatea de substanta pe care o administreaza si nu toata in acelas loc). Probabil de aceea se dadea cu capul de pereti, o supradoza cum s-ar zice, eu te sfatuiesc sa te intorci cu ea acolo dar cand este doctorul cel bun. Mult succes si insanatosire grabnica testoasei tale, sper sa nu fie cazul sa fi pierit!
Nu mai are niciun reflex......a ramas in aceeasi pozitie de aseara. O sa ma duc la aceeasi clinica si o sa le arat cat de incompetenti sunt. Dar as vrea sa pot face ceva ca alte testoase sa nu mai pateasca la fel. Stiti cumva vreo societatea de protectia animalelor la care sa ma pot adresa in astfel de situatii?
Eu nu stiu dar nu cred ca ar interesa pe cineva avaned in vedere ca traim in Romania. Nu iti pierde speranta, ia-o in mana (broscuta) si inclino in toate directiile, nu foarte brutal si vezi daca se misca capul dupa felul in care misti tu fara sa se opuna inseamna ca e pierduta, daca totusi nu cade asa brusc in partea inclinata poate mai sunt sanse, dute cu ea la veterinar si daca a murit incearca sa-i afli cauza...
Pentru ca a mai fost un caz pe forum si am presupus ca a fost supradoza... http://www.testoase.com/viewtopic.php?t ... =supradoza ...te rog sa ne spui cum se numeste clinica si sa ne dai adresa exacta... e posibil sa fie vorba de aceeasi clinica, nimic nu-i imposibil.
PS: Daca se poate si numele doctorului si medicamentul admninistrat!
Am rugat si pe userul [andreea921], care a avut o intamplare la fel de tragica, printr-un PM, sa ne dea aceleasi informatii.
PS: Daca se poate si numele doctorului si medicamentul admninistrat!
Am rugat si pe userul [andreea921], care a avut o intamplare la fel de tragica, printr-un PM, sa ne dea aceleasi informatii.
Am fost a doua zi a medicul veterinar ( Dr. Bobe Georgian- primul medic care i-a facut injectiile). Acesta a zis k broscuta nu a rezistat tratamentului (desi dupa primele 2 starea se imbunatatise....era clar k la a 3-a a fost o supradoza). CAnd i-am pus problema SUPRADOZEI, a zis k el stie mai bn, k toti medicii de acolo au facut facultatea si farmacologia ( deci stiu sa faca o injectie). Am fost la clinica veterinara BIOVET, sectorul 5, Bucuresti. Antibioticele administrate: INTROVIT si LINCOSPECTIN. Dr. Radulescu a facut injectia fatala.
Sper k aceste informatii sa avertizeze si alti proprietari de broscute. Duceti-va broscutele la cabinete specializate si medici competenti in reptile!
Sper k aceste informatii sa avertizeze si alti proprietari de broscute. Duceti-va broscutele la cabinete specializate si medici competenti in reptile!
Si eu sper sa nu ti se mai intample asa ceva mai ales din cauza unor incompetenti, sper sa treci cu bine peste pierderea asta si sa incerci sa ai mai multa grija de cealalta, sa nu mai patesti asa ceva. Imi pare rau pentru tine, daca vrei si ai trece mai usor peste iati inca una asa cum ziceai tu, poate faci o fapta buna si adopti una (cu grija incat sa nu aiba probleme de sanatate) ca sa ajuti pe cineva care nu isi mai doreste una.
13 mesaje
|Pagina 1 din 1