Pagina 1 din 1

Ajutor! :(

MesajScris: 20 Mar 2017, 13:36
de Roxi13
Am observat sambata ca testoasa mea stranuta si am dus-o de urgenta la veterinar. I-au facut o injectie si mi s-a spus sa revin azi, asa am si facut. Cand am plecat de acasa testoasa mea era chiar vioaie, insa dupa injectie ne-am intors acasa, am bagat-o in apa si a inceput sa vomite. Vomita cam de la ora 12:30 in continuu. Ce ar trebui sa fac? Este o reactie normala? Tin sa mentionez ca am mai avut o broscuta si la cateva ore dupa injectia cu antibiotic a murit, nu as dori sa imi moara si asta.

Re: Ajutor! :(

MesajScris: 20 Mar 2017, 19:07
de Sheppard
Ce specie e? Niste poze ar ajuta. De unde esti? Cum adica stranuta? Testoasele nu prea pot face asta.
Lista cu veterinarii recomandati: viewtopic.php?f=9&t=8&hilit=cabinete+veterinare
Citeste si asta: viewtopic.php?f=9&t=7&start=105#p28754

Ai conditii bune pentru testoasa? Altfel tratamentul e degeaba: viewtopic.php?f=12&t=3680&hilit=afis

Re: Ajutor! :(

MesajScris: 20 Mar 2017, 19:45
de Roxi13
Este broscuta cu tample galbene, are un an jumate, poate chiar doi ani. Are incalzitor setat la 27 grade C, si o lampa. O tin la mine in camera unde este cald. O mai las si prin camera libera pentru ca este foarte activa. A stranutat in sensul ca am auzit un suierat mai puternic(asemanator unui stranut) urmat de niste mucozitati albe. Ea manca mult inainte, iar apetitul ei a scazut: adica inainte manca creveti, peste si carne cruda, acuma prefera doar salata(pe care inainte nici nu o baga in seama) si asta in cantitati foarte mici. Aceste lucruri m-au determinat sa o duc la veterinar. Suntem din Brasov. Ar trebui sa mai continuam tratamentul sau sa schimb veterinarul?

Re: Ajutor! :(

MesajScris: 20 Mar 2017, 20:07
de Roxi13
Mi s-a mai parut ciudat faptul ca sambata culoarea amtibioticului era rosiatica, astazi era transparenta. Cand am intrebat ce este mi s-a raspuns sec "antibiotic". Ieri broscuta era foarte activa, parea ca nu mai are nimic, insa acuma este foarte speriata, a iesit pe insula si nu vrea sa mai intre in apa.Exact asa am patit si cu cealalta, care a murit.Se uita la mine cu niste ochisori mari, parca m-ar implora sa o ajut si eu nu stiu ce sa fac, nu as vrea sa moara..

Re: Ajutor! :(

MesajScris: 21 Mar 2017, 04:16
de Sheppard
Nu pot sa dau detalii despre tratamentul cu antibiotic daca nu stiu ce fel de antibiotic este. Din experienta proprie iti pot spune ca enrofloxacina nu e grozava la reptile si poate face mai mult rau decat bine; de obicei cam asta e folosita de veterinari. Cefalosproinele de generatia a 3-a sunt mai indicate, precum Ceftriaxona. Uite si o lista cu doze pentru medicul veterinar daca ii trebuie: http://www.anapsid.org/resources/rxdose.html#turtles

In linkul de mai sus ai cateva indicatii cu privire la abordarea problemei tale. Eu recomand aerosolii cu gentamicina, bec pentru incalzit, bec UV-B Exo Terra Reptiglo 5.0 sau Reptile UVB100 sau Turtle bulb si apa la 27 de grade, adanca doar cat sa treaca putin peste carapace, riscul de inec fiind ridicat.

Testoasele raspund foarte bine la aerosoli, mai ales in cazul infectiilor respiratorii, cum e cazul aici.

Re: Ajutor! :(

MesajScris: 21 Mar 2017, 11:21
de Roxi13
Multumesc frumos! Broscuta se simte mai bine si e activa.