Pagina 1 din 1

Testoasa plutitoare

MesajScris: 04 Iun 2016, 21:40
de Andreea_deea
In primul rand, buna seara si ma bucur sa va cunosc:)
In al doilea rand, am o problema care ma tot framanta. Una dintre testoase pluteste de vreo saptamana si ceva! Se comporta ca un dop si mi se pare ca ii e greu sa se scufunde. Cand e speriata se duce pe fundul vasului, apoi se ridica la suprafata fara sa dea din labute. O singura data am auzit-o scotand un suierat - aproape ca a fluierat - dar nu stiu daca nu cumva a fost o amenintare la adresa masculului (a descoperit si el ca are instincte si... ma rog, vrea sa-si asigure urmasi).
Mentionez ca a fost "culeasa" dintr-un cos de gunoi acum 3 saptamani. Are in jur de cateva luni, aparent e femela si e foarte vioaie, cu un apetit gigantic. Am mai avut testoase cu brohnopneumonie in trecut ( nu au intrat in contact cu ea) dar nu se comporta deloc precum acelea. In afara de plutitul asta dubios nu are absolut nimic. E ea mai ciudatica sau ce altceva poate fi?

Re: Testoasa plutitoare

MesajScris: 05 Iun 2016, 21:30
de Sheppard
Pune o poza cu ea sa vedem specia mai intai, te rog. Din gunoi... fantastic ce jeguri umane exista.

Apoi vezi daca e ceva de aici: viewtopic.php?f=9&t=7&p=28754#p28754

Chestia asta cu dificultatile la inotat, scufundat e cam semn de infectie a cailor aeriene. Uita-te si dupa secretii in urmatoarele zile. Incearca sa o tii in apa mai mica acum si la caldura (27 de grade la apa + bec pentru incalzit + bec/neon UV-B)

Re: Testoasa plutitoare

MesajScris: 07 Iun 2016, 11:14
de Andreea_deea
Este Trachemys scripta scripta.
O sa-i fac o poza cand ajung acasa.
Am citit articolul acela de foarte multe ori (nu am loc de caini si pisici, deci mai salvez reptile). Are tot ce-i trebuie. De dimineata i-am dat niste peste si vad ca s-a scufundat de tot sa-l manance intr-un colt. A stat pe fund vreo 5-10 min pana a terminat tot, fara sa mai pluteasca, apoi s-a ridicat si a ramas la suprafata, dar nu mi-am dat seama daca voit sau era din nou in deriva. Alte semne nu au mai aparut.

Re: Testoasa plutitoare

MesajScris: 07 Iun 2016, 12:01
de Sheppard
Atunci eu zic sa o monitorizei si cam atat. Daca se schimba ceva, mai ales lipsa de pofta de mancare, poate e necesar tratament. Dar deocamdata eu personal nu i-as da nimic.