Testoasa plastron afectat grav

Adrese de cabinete veterinare din Bucuresti si din tara.

Moderator: Sheppard

Testoasa plastron afectat grav

de cristina1314 » 18 Mai 2014, 14:59

Va rog ajutati-ma.am aceasta broscuta de apa de 5 zile. Apa i-o declorinez cu substanta speciala si mancare tot de la petshop. De vreo 2 zile am observat aceasta coloratie la nivelul plastronului precum si o inmuiere a plastronului in anumite din zonele mai albe dar nu pe toata suprafata respectiva. Se agraveaza .de asemenea se desprin bucatile afectate cu totul. de asemenea .Am incercat sa ii aplic vitaplus, apa i-o schimb zilnic pt ca nu am sistem de filtrare.Ce sa fac? pe carapace nu am observat nimic suspect. si e tare. De dimineatza nu mai vrea nici sa manance la fel desi la inceput a manca foarte des. De asemenea e mai sperioasa.
http://imageshack.us/photo/my-images/838/lyb6.jpg/
 
Mesaje: 1
Membru din: 17 Mai 2014, 15:26

de Sheppard » 21 Mai 2014, 19:19

Pare a fi ceva infectie, iar Vitaplus nu va ajuta cu nimic. Problema care se pune e daca e bacteriana sau fungica. In acest sens, recomand o vizita urgenta la veterinar pentru a stabili tratamentul: http://www.testoase.com/topic8.html

E bine sa schimbi apa acuma zilnic cat are infectia. Daca ai posibilitatea, pune apa plata si nu mai folosi solutia aceea de declorinat. Cred ca ai putea pune si putin albastru de metil in apa pentru a ajuta la combaterea infectiei, dar mai bine astepti si parerea veterinarului.

Pe viitor insa, va trebui neaparat sa iei un filtru.

Bec Reptiglo 5.0/UB100 are? E si ala important mai ales acum.

Idee e urmatoarea: e o infectie (bacteriana sau fungica), mi se pare ca sunt deja si ulceratii, care necesita tratament special si un managment adecvat al plagii. Veterinarul te poate ajuta cel mai bine aici. Tine-ne la curent.
Avatar utilizator
Testos Moderator
Testos Moderator
 
Mesaje: 2612
Membru din: 25 Feb 2011, 13:28
Localitate: Sibiu


Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator