Sa fie pneumonie?!

Adrese de cabinete veterinare din Bucuresti si din tara.

Moderator: Sheppard

Sa fie pneumonie?!

de micutzza » 17 Mar 2012, 09:47

Buna testosilor!

Am si eu o problema cu testoasa mea cea mica, Yellow :(
Am cumparat-o acum o luna era cea mai dulce testoasa dintre toate! Problema e ca de doua zile, cand e sub apa, incontinuu pare sa inghita in gol, deschide gurita si o inchide si tot asa. In prima instanta am crezut ca e prea calda apa, si am scazut-o la 27 de grade! Dar cand a stat cu capusorul afara din apa, am auzit-o facand un sunet ciudat :(( Si din ce am citit aici, ar putea fi pneumonie! E micutza rau saracutza, nu as vrea sa i se intample ceva. totul a inceput joi seara, cand am crezut ca s-ainecat cu mancarica, dar se pare ca nu e asa :(
Ce-as putea face, in afara de evidenta vizita la veterinar? Ce-ar putea fi?

Multumesc anticipat
Testos juvenil
Testos juvenil

de jezz » 17 Mar 2012, 11:33

La ce temperatura aveai apa daca ai scazut-o la 27 :shock: 24-26 ar fi destul de bine, pune cateva poze, presupun c-o tii intr-un bol, nu?
Trachemys scripta scripta-Speedy
Trachemys scripta troosti-Willy
Graptemys pseudogeographica pseudogeographica-Oscar
Trachemys scripta elegans - Pikachu
Un nou locatar Mitzu(chinchilla)- 3 luni pe 20.6
Testos activ
Testos activ

de micutzza » 17 Mar 2012, 12:58

Apa era la 28 de grade :) Nicidecum mai mult, doar nu vreau sa fac supa de testoase!
Broscutele mele stau in acvariul lor, le scot doar cand le dau sa pape. Am incercat sa postez poze dar nu am reusit! Poate ma poti ajuta!

Singurul lucru care l-am sesizat la Yellow este ca respira cum am scris mai sus. In rest mananca bine, nu face mofturi, doarme seara doar,cateodata si pe imp de zi, dar rar si nici nu inoata intr-o parte...
Testos juvenil
Testos juvenil

de Sheppard » 17 Mar 2012, 15:36

Stai deocamdata cu ochii pe ea si vezi cum se comporta 1-2 zile. Ghid pentru pus poze ai aici: http://www.testoase.com/viewtopic.php?t=3
Testos Moderator
Testos Moderator

de micutzza » 17 Mar 2012, 15:55

Mersi mult!

Ea este Yellow a mea!! Astazi este mult mai bine...dar o sa scriu aici cum evolueaza!

Imagine

Iar aici sunt amandoua! Imi cer scuze pentru calitatea pozei!

Yellow cea mica, si Froggy "colega de la petshop" e cea mare! :)
Imagine
Testos juvenil
Testos juvenil

de Sheppard » 17 Mar 2012, 18:39

Pare vioaie si daca mai zici ca are si pofta de mancare eu zic ca nu trebuie sa iti faci griji. Stai totusi cu ochii pe ea. Bec Reptiglo 5.0 si unul pentru incalzit presupun ca ai, nu?

Planta din poza e naturala cumva? Ar fi frumos sa pui o poza cu toata instalatia sa mai vedem niste modele de amenajare.
Testos Moderator
Testos Moderator

de jezz » 17 Mar 2012, 18:41

E prea intreaga sa fie reala :P
Testos activ
Testos activ

de micutzza » 17 Mar 2012, 19:16

Planta nu e reala...O sa fac poza la tot acvariul, nu e nimic special ce-i drept. Bec nu am pentru ca au lumina naturala cata vor, si soare la fel! Cei de la petshop au zis ca nu e necesar! Am filtru si incalzitor.

Astazi Yellow a mea a fost f activa, a mancat bine si s-a plimbat de mama focului. :D Sunt fericita.

In ceea ce priveste acvariul, am o o insulita si o rampa pe care am lipit niste pietre sa se poate urca...cateva plantute dragute pentru design si pietre de rau!
Testos juvenil
Testos juvenil

de jezz » 17 Mar 2012, 19:50

Pai sticla opreste razele uv sa ajunga la testoase..si cei drept nu prea stau pe insula testosii tai, pt ca nu e luminata de un bec. Becul nu este pt lumina sa vada prin acvariu, este pt a se incalzi si a digera manancarea, becul repti glo 5.0 este obligatoriu pt a sintetiza vitamina d3 si pt o crestere sanatoasa. Asa stiu eu. 8)
Testos activ
Testos activ

de micutzza » 18 Mar 2012, 09:08

Nu zici rau, dar eu le tin in alt loc cand le dau sa manance, de obicei in zona unde bate soarele, si le las acolo cam o ora/2, cu posibilitate de a se pune la umbra daca vor :)
Testos juvenil
Testos juvenil

de Sheppard » 18 Mar 2012, 12:06

Daca soarele bate printr-un geam, asa cum spunea jezz, nu ajunge nimic din razele UV la testoase si pt aparea probleme de sanatate. Ele au nevoie de bec pentru incalzit si UV dupa ce mananca pentru a digera hrana - asta poate dura si cateva zile in functie de ce mananca. Prin urmare au nevoie de becurile acelea in marea parte a zilei din moment ce sunt tinute in casa. Pentru incalzit poti pune un bec normal de 100W sau unul special, depinde de buget.
Testos Moderator
Testos Moderator

de micutzza » 18 Mar 2012, 22:41

Soarele nu e prin geam. Astept sa se intoarca pe camera mea, si atunci deschid geamul si bate direct pe ele. Evident ca sunt la distanta de geam, in caz ca bate vantul sa nu pateasca ceva.
Testos juvenil
Testos juvenil

de Sheppard » 18 Mar 2012, 23:54

Pai si iarna ce faci?

Oricum, dupa cum spuneam, au nevoie de bec de incalzit si UV si dupa ce mananca. Daca iei neon Reptiglo 5.0 investitia e minima, in jur de 50ron.
Testos Moderator
Testos Moderator

de micutzza » 18 Mar 2012, 23:55

O sa iau si de-ala. Momentan sa trecem de impasul care ni-l provoaca sunetele ei...acum seara am auzit-o din nou :(
Testos juvenil
Testos juvenil

de Sheppard » 19 Mar 2012, 00:22

Daca o auzi numai ocazional e putin probabil sa fie afectiune respiratorie. Uneori mai respira si adanc, mai adulmeca etc.
Testos Moderator
Testos Moderator

Următorul