Broscuta mea hiberneaza sau este bolnava?

Adrese de cabinete veterinare din Bucuresti si din tara.

Moderator: Sheppard

Broscuta mea hiberneaza sau este bolnava?

de dragnea_irina » 02 Mar 2007, 18:54

buna ma numesc irina si sunt posesoarea unei broscute de florida si sunt destul de ingrijorata,broscuta mea nu mai mananca de aproximativ 5 zile si nu se prea misca in acvariu.De obicei ea este destul de vioaie dar acum este ceva schimbat la ea.Poate fi vorba de hibernare?Nu stiu cum se comporta cand hiberneaza pt ca o am de 4 luni.AJUTATI-MA CU UN SFAT VA ROG FRUMOS
Testos juvenil
Testos juvenil

de Monoceros » 02 Mar 2007, 19:05

Foarte probabil sa fie bonava. Asigura-i o temperatura constanta a apei de 28-29 de grade cu ajutorul unui incalzitor cu termostat si temperatura aerului de 30 de grade cu ajutorul unui bec normal de 60W, in aceasta perioada, pana se insanatoseste. Ai grija sa nu fie curenti de aer in locul in care este acvaterariul, pentru ca ele sunt foarte sensibile la curentii de aer rece. Este foarte important sa ii asiguri aceste minime conditii, pentru ca sa se insanatoseasca.
Testos Admin
Testos Admin

multumesc

de dragnea_irina » 02 Mar 2007, 19:12

iti multumesc pentru raspuns
dar totusi nu ar fi mai bine sa merg cu ea la un veterinar?
sau totusi nu poate fii vorba de hibernare?
pt ca ea totusi in momentul cand o scot din acvariu si o pun in palma se misca si se agita
Testos juvenil
Testos juvenil

de Monoceros » 02 Mar 2007, 19:18

Ba da, sigur ca poti sa te duci cu ea la un veterinar, chiar te rog, insa daca nu are si alte simptome... poate fi de vina doar temperatura mediului, pentru apatia ei.
Apropo, ce temperatura are apa si aerul???
Ea ar fi trebuit primavara sa se trezeasca din hibernare, nu sa intre in hibernare.
Testos Admin
Testos Admin

inca o data merci

de dragnea_irina » 02 Mar 2007, 19:27

apa care o folosesc este fiarta si racita la temperatura camerei
deasupra acvariului are o veioza cu un bec de 40w
este de ajuns sau trebuie mai puternica temperatura?
mie mi se pare ca apa este cam rece
cum pot sa o incalzesc mai mult
ca sa ii fie pe plac ei?
Testos juvenil
Testos juvenil

de Florin » 02 Mar 2007, 20:00

TEmperatura apei trebuie sa aiba cam 26-28 de grade.Aceasta temp.o poti mentine cu ajutorul unui incalzitor cu termostat. :D
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Testos Moderator
Testos Moderator

de Monoceros » 02 Mar 2007, 21:03

Irina, inteleg ca nu ai un incalzitor cu termostat, deci... la prima vedere... temperatura este cauza.
Ar fi bine, sa faci tot posibilul, sa ii cumperi un incalzitor cu termostat, cat mai repede si sa il reglezi astfel cat sa mentina apa la o temperatura de 28-29 de grade pana se insanatoseste!
Dupa ce se va insanatosii, asigura-i o temperatura a apei asa cum spune Florin... de 26-28 de grade.
Testos Admin
Testos Admin

de diego » 06 Mar 2007, 12:50

Sfatul meu este sa nu mai fierbi apa, las-o la decantat 24 de ore. Prin fierbere apa isi pierde toate proprietatile.
Pagina de Facebook a forumului Testoase.com
Testos Admin
Testos Admin

de toto_alex2rap4ever » 06 Mar 2007, 16:10

intradevar este mai bine sa pui apa tinuta la decantat decat cea care a fost fiarta si racita....prin fierbere apa isi mai pierde si din oxigen si mai multe proprietati....dar prin fierbere se distrug si bacterile .... apa din bucuresti este plina de bacteri ,clor si are suficiente impuritati incat sa fie un factor periculos si din cauza asta e bine sa fierbi apa....asta daca nu ai o sursa de apa plata .... asa ca prin fierbere ai un rezultat mai bun
:oops 2 broscute testoase de florida......ALFA (ea) si TERRA (el) >:P
Testos activ
Testos activ

de adrian » 18 Mar 2007, 15:07

Prin fierberea apei nu faceti decat sa va omorati broscutele incet si sigur.
Apa contine minerale si calcar, nocive unei broscute de apa dulce, iar prin fierberea ei nu faceti decat sa concentrati aceste minerale!!!
Sunt sigur ca broscuta ta are pe burtica pete rosiatice.Aceste pete sunt cheaguri de sange....in scurt timp acet sange v-a presa pe plamani si v-a muri sufocata. Dute cu ea la facultatea de medicina veterinara la domnul doctor Laurentiu Tudor.El iti v-a prepara o solutie adminstrata pe cale orala.
Eu am patit la fel, iar acum broscuta mea dupa 3 zile de tratament a inceput sa manance.
Uitati si o fotografie concludenta:

Imagine
Testos juvenil
Testos juvenil