Ma poate ajuta cineva? inoata intr-o parte
Moderator: Sheppard
Ma poate ajuta cineva? inoata intr-o parte
buna la toti. am si eu de putin timp doua broscute, iar cea mare (5cm) inoata intr-o parte, de cand am adus-o acasa (cam pe 15 ianuarie).
Sta cu partea stanga in jos si am senzatia ca atunci cand vrea sa iasa la suprafata inoata greu, ca o trage carapacea in jos, pe prtea stanga. Am incalzitor in acvariu, temp. la 28-29 grade, filtru extern tetratec ex600. Ce poate fi oare?
Sta cu partea stanga in jos si am senzatia ca atunci cand vrea sa iasa la suprafata inoata greu, ca o trage carapacea in jos, pe prtea stanga. Am incalzitor in acvariu, temp. la 28-29 grade, filtru extern tetratec ex600. Ce poate fi oare?
- Testos juvenil

daca in magazin a avut foarte putina apa in acvariu(cum se intampla de obicei in petshop-urile din Romania) poate pur si simplu nu s-a adaptat la o coloana de apa mai mare..incearca totusi sa o mai supraveghezi si vezi daca situatia se amelioreaza cu timpul sau se agraveaza..incearca sa-i dai niste vitamina A pentru ai creste putin imunitatea in caz ca are pneumonie..
atentie insa sa nu ii dai prea des pentru ca ce e mult strica..
multa bafta
atentie insa sa nu ii dai prea des pentru ca ce e mult strica..
multa bafta
trachemis scripta scripta+trachemis scripta elegans
90% e vb de pneumonie mareste temp 30-32 C scade coloana apei atat cat sa poata sa ajunga fara sa inoate si sa se chinuie sa ia aer (se poate ineca) , asigura-i o temp cat mai mare pe uscat daca ai insulita si pune un prosop ceva pe acvariu pt a tine aerul cat mai cald si ar trebui sa vizitezi un medic veterinar bun !!
si mananca ???? Bafta!!!
si mananca ???? Bafta!!!
1. Graptemys pseudogeographica khonii 7,2 cm
2. 13
3. Sannicolau-Mare ...Tm
4. <partial>
5. acvariu 40 l ocupat (urmaza unu de 80x37x75 ), Filtru extern Hagen Aqua Clear 150 , incalzitor resun 300w, incalzire insula bec normal 60w
2. 13
3. Sannicolau-Mare ...Tm
4. <partial>
5. acvariu 40 l ocupat (urmaza unu de 80x37x75 ), Filtru extern Hagen Aqua Clear 150 , incalzitor resun 300w, incalzire insula bec normal 60w
Exact aceeasi problema o are si broscuta mea cum am scris intr-un alt topic. A mea nu a mai manact de 4 zile si nu stiu cat mai rezista daca nu mananca. Dar daca a ta mananca are mari sanse de insanatosire. Nu vreau sa te descurajez dar marea majoritate a broscutelor care se vand in pet shopuri sunt prea mici si mult prea sensibile iar daca trec de varsta de un an atunci ai sanse sa te bucuri de ele mult timp de aici incolo. Oaki a mea a fost energica la inceput dar a avut o alta partenera pe care am primit-o deja bolnava si nu a supravietuit. Ori o fi luat de la ea ori chiar nu am avut destula grija de ea. Asa ca daca nu manaca sa iti pui mari semne de intrebare. Eu la a mea am incercat chiar sa ii dau mancare cu forta si fara nici un rezultat.
Multa sanatate broscutei si sa ne tii la curent cu evolutia starii ei de sanatate.
Multa sanatate broscutei si sa ne tii la curent cu evolutia starii ei de sanatate.
- Testos juvenil

temperatura aerului sa fie 30-32 si sa fie cat mai umed aerul si trebuie schimbata apa odata la 2-3 zile
2. 13
3. Sannicolau-Mare ...Tm
4. <partial>
2. 13
3. Sannicolau-Mare ...Tm
4. <partial>
multumesc mult pentru sfaturi, am vazut de ieri ca nu prea mai mananca, si a inceput sa stea mai mult pe insulita (am bec sun glo de 50w la 35cm distanta de insulita si neon reptil glo 15w la 20 cm de apa).E bine oare daca ii pun capac la acvariu?
- Testos juvenil

Indicat e sa nu ii acoperi acvariul ca aerul sa circule si in cazurile de pneumonie trebuie sa ai grija sa fie un mediu curat, bine aerisit si lipsit de curenti de aer. Mareste tem din apa la 30 de grade dar nu acoperi acvariu pentru ca din cauza caldurii din apa se vor face aburi care nu fac bine broscutei.
Multa sanatate broscutei si asteptam vesti. Si daca ai observat ca nu mananca incearca sa ii dau mancare cu forta si sa consulti un medic veterinar priceput.
Multa sanatate broscutei si asteptam vesti. Si daca ai observat ca nu mananca incearca sa ii dau mancare cu forta si sa consulti un medic veterinar priceput.
- Testos juvenil

asta e sii ideea trebuie sa fie aerul cat mai umed pt ca ii face bine , dar intradevar trebuie sa fie si foarte curat de aceea am spus ca apa trebuie sa fie schimbata odata la doua zile
2. 13
3. Sannicolau-Mare ...Tm
4. <partial>
2. 13
3. Sannicolau-Mare ...Tm
4. <partial>
multumesc mult, dar tot nu am inteles: ii acopar acvariul ca sa se faca umezeala sau il las descoperit ca sa circule aerul. Va rog sa imi raspundeti cei care sunteti siguri sau care au trecut prin asa ceva cu broscutele lor. Nu as vrea sa pateasca saracuta ceva mai grav. Iar de schimbat apa, am filtru tetratex ex600 si apa este foarte limpede, chiar si asa sa ii schimb apa? (30% din cantitate). Si a inceput sa nu prea mai manance. Cu vitamina A sa ii dau pe carapace? Si cu elixir de la vitacraft? Le pot folosi pe amandoua si de cate ori pe zi si cate zile. Multumesc anticipat pentru sfaturi. Aaaa.... si mai am o intrebare: Cu ce spal peretii acvariului? De la stropii aruncati de filtrul extern s-au facut urme albe pe geamurile acvariului. Ma poate ajuta cineva?
- Testos juvenil

Nu acoperii acvariul!
Temperatura apei trebuie mentinuta in parametrii normali 26-28 de grade usor crescuta dar maxim la 30. Instaleaza un bec (normal cu filament) deasupra insulite la o distanta propice, astfel incat sa ai pe insulita o temperatura care sa nu depaseasca 30 de grade (testata cu un termometru de camera)... pentru ca la numai cativa centimetrii temperatura poate sa sara si de 35 de grade.
Poti sa ii dai cu vitamina A pe carapace, insa lasa-o sa stea inainte cateva ore pe insulita sa se usuce carapacea.
Peretii acvariului trebuie spalati doar cu apa (fara detergenti)!
Temperatura apei trebuie mentinuta in parametrii normali 26-28 de grade usor crescuta dar maxim la 30. Instaleaza un bec (normal cu filament) deasupra insulite la o distanta propice, astfel incat sa ai pe insulita o temperatura care sa nu depaseasca 30 de grade (testata cu un termometru de camera)... pentru ca la numai cativa centimetrii temperatura poate sa sara si de 35 de grade.
Poti sa ii dai cu vitamina A pe carapace, insa lasa-o sa stea inainte cateva ore pe insulita sa se usuce carapacea.
Peretii acvariului trebuie spalati doar cu apa (fara detergenti)!
Ultima oară modificat de Monoceros pe 28 Ian 2010, 17:18, modificat 1 dată în total.
http://www.testoase.com/viewtopic.php?t ... d054737c0a uite aici Kirill a trecut prin asa ceva , da trebuie sa acoperi cu ceva acvariul pt o umiditate cat mai mare ... apa tot trebuie sa o schimbi odata la doua zile iar coloana apei tiam zis sa o pui foarte mica cat se poate de mica , acvariul poti sa il cureti cu solutii speciale sau am vazut undeva intrun topic , cu sare
Insanatosire grabnica !!!!
Insanatosire grabnica !!!!
2. 13
3. Sannicolau-Mare ...Tm
4. <partial>
2. 13
3. Sannicolau-Mare ...Tm
4. <partial>
parerea mea este sa lasi acvariul fara capac pentru ca umiditatea excesiva va duce la aparitia mucegaiului in acvari si astfel s-ar putea sa agravezi starea broscutei..cel mai bine mentii temperatura apei in jur de 28 de grade,pe cea a insulei in jur de 30 si folosesti vitamina A.de curatat daca ai acvariu din sticla (nu din plexiglass)poti razui depunerile cu o lama...nicidecum cu detergenti..iar sarea chiar cred ca nu ajuta..
trachemis scripta scripta+trachemis scripta elegans