Testoasa mea e bolnavioara!

Adrese de cabinete veterinare din Bucuresti si din tara.

Moderator: Sheppard

Testoasa mea e bolnavioara!

de liommma » 21 Feb 2007, 00:12

Salutare!Am primit o testoasa cu tample rosii acum o saptamana si de atunci de doua ori a trecut printr-o perioasa in care nu putea sa-si mentina echilibrul in apa, i se ridica funduletul in sus si trebuia sa faca un efort destul de mare ca sa iasa cu capul la suprafata si sa inspire. Acum e in a doua perioada de criza, prima a durat cateva ore, acum este de o zi in dezechlibru si sta sub insulita din acvariu ca sa nu i se ridice iar funduletul. Este bebe din cate mi-au spus cei care mi l-au daruit, iar de manacre ii dau de trei ori pe zi ReptoMin(cam 5-6 pastilute), apa in acvariu ii pun de la chiuveta nici rece, nici calda, cam la temperatura camerei.Am observat ca de carapace si de picioruse are agatat un fel de lichid fibros, seamana cu niste alge minuscule sau cu un mucus alb-galbui, si dupa ce i-am schimbat apa si l-am curatat pe carapace tot mai avea...Va rog sa ma ajutati!Nu vreau sa moara Jeremiah, il am de o saptamana dar m-am atasat foarte tare de el, iar broscutele sunt animalele mele preferate :cry:!

de Monoceros » 21 Feb 2007, 00:43

Apa pe care o schimbi nu trebuie sa fie direc de la robine :shock: (contine clor), trebuie lasata intr-un vas descoperit cu gura cat mai larga, intre 24-48 de ore, timp in care se evapora clorul.
E foarte posibil sa acumuleze gaze in intestine. Imi amintesc ca si testoasele mele, cand era micute, inghiteau bulele de aer care ieseau din filtru.
Acum, cat ai aceasta problema scade coloana de apa pana la un nivel minim... astfel incat sa atinga fundul acvariului si sa poata lua aer cu un efort minim, doar prin intindere gatului.
Daca o dai cu vitamina A (solutie uleioasa), zilnic sau la doua zile e posibil ca acel lichid vascos de pe carapace sa i se datoreze acestui fapt.
Testos Admin
Testos Admin

Multumesc!

de liommma » 21 Feb 2007, 00:49

O sa-ti urmez sfaturile. Multumesc mult pentru promptitudinea raspunsurilor!Un novice trebuie sa intrebe ca sa invete, oricat de stupida e intrebarea :wink:

Re: Multumesc!

de Monoceros » 21 Feb 2007, 00:55

liommma scrie:Un novice trebuie sa intrebe ca sa invete, oricat de stupida e intrebarea

Ai perfecta dreptate. :wink: :)
Cu placere... si altadata!

PS: Pana atunci... iti recomand sa citesti acest articol in intregime :!:
Ultima oară modificat de Monoceros pe 21 Feb 2007, 01:09, modificat 1 dată în total.
Testos Admin
Testos Admin

de Lola46 » 21 Feb 2007, 01:03

Si inca ceva. Ai incalzitor? Daca nu, cumpara unul cat mai repede, temperatura apei trebuie sa aibe 28 de grade (fara variatii). Sper sa se faca bine broscuta ta.
Testos juvenil
Testos juvenil

de Florin » 21 Feb 2007, 09:49

Imi amintesc ca si testoasa mea, cand era mica a patit acelasi lucru.Nici macar acum nu stiu de ce.Oricum, s-a rezolvat de la sine.

Pt liommma: stai linistita ca nu o sa moara. :D
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Testos Moderator
Testos Moderator

de Mojave » 21 Feb 2007, 13:34

Din cate stiu eu, faptul de a inota intr-o parte sau exact in pozitia pe care o descrii tu, este semn de pneumonie, iar pozitia ciudata este cauzata de acumularea de lichid in unul sau ambii plamani. Daca intr-adevar asta este cauza, poate fi o problema serioasa, si eu as zice sa o duci urgent la veterinar.

Arunca un ochi si aici: http://www.testoase.com/viewtopic.php?p=9#9
apoi aici: http://www.austinsturtlepage.com/Care/m ... #Pneumonia:

(@ admin: Sper ca nu e nici o problema ca am postat linkul. Daca da, imi cer scuze si-l voi sterge)
Testos Moderator
Testos Moderator

Multumesc!

de liommma » 22 Feb 2007, 00:50

L-am dat azi pe Jeremiah cu vitamina A, iar mucusul agatat de codita, picioruse si carapace vad ca incepe sa dispara. Acum mananca dar tot pluteste stramb; i-am pus apa plata cu 3,55mg/l Cl(ca apa de la chiuveta lua prea mult sa se de-cloreze) si temperatura din acvariu e acum 27 de grade. Am observat ca si carapacea ii este moale intr-un loc asa ca o sa-l las sa faca bai de soare mai lungi. Daca si maine pluteste dezechilibrat il voi duce la un medic. Multumesc pentru sfaturi si link-uri si sper ca testoasele vostre sunt fine and dandy :wink: .