Broscuta racita.
Moderator: Sheppard
8 mesaje
|Pagina 1 din 1
Broscuta racita.
Va salut. Domnilor, broscuta mea a capatat o racela urata si ma tot chinui sa o readuc pe linia de normalitate. Sunt din Braila si aici stam destul de rau cu medicii veterinari pentru reptile.
Am facut tot ce am citit pe-aici si ce am crezut de cuviinta. Incerc totusi sa ii administrez Vetrimoxin pe cale orala dar se pare ca nu reusesc sa o fac sa deschida gurita. Aveti cumva vreo metoda sa pot sa o fac sa ia acel medicament? Sau nici macar nu e bun ceea ce ii dau. Va multumesc anticipat si sper ca ma veti lumina.
Uitasem...broscuta mea refuza sa mai manance...nu am cum sa ii pun pastila in mancare.
Am facut tot ce am citit pe-aici si ce am crezut de cuviinta. Incerc totusi sa ii administrez Vetrimoxin pe cale orala dar se pare ca nu reusesc sa o fac sa deschida gurita. Aveti cumva vreo metoda sa pot sa o fac sa ia acel medicament? Sau nici macar nu e bun ceea ce ii dau. Va multumesc anticipat si sper ca ma veti lumina.
Uitasem...broscuta mea refuza sa mai manance...nu am cum sa ii pun pastila in mancare.
Incearca pentru inceput sa ridici temperatura apei la 28 de grade. Alte informatii nu cunosc pentru ca nu am incercat niciodata acel medicament
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
una din broscutele mele dak o ating pe nas sau "ii dau" peste "bot" deschide gura sa ma muste :)) poate reactioneaza si a ta lafel :) daca nu... cand ii dai de mancare incearca sa injectezi cumva mancarea sau sa o lasi la inmuiat medicament.
Acvariu: 100x40x40; Filtru: Tetratec EX700; Resun Sp-2500 - ptr recircularea apei. Incalzitor: Tetratec 100w; Incalzire insula: bec normal 60w; Lumina: Reptil Glo 5.0
Domnilor, va multumesc din suflet pentru ajutor. Broscuta mea se simte mai bine, mananca, inoata vioi, e spre vindecare. Voi spune ce am facut, poate va fi de ajutor si celor ce vor avea probleme ca ale mele si nu au veterinar de reptile in preajma.
In primul rand am urcat temperatura apei la 29-30 de grade. Am luat o pastila de Vetrimoxin si i-am dat 1/4 din ea pe cale bucala(cu greu) si restul am pus-o in apa. Apoi am cautat ENROFLOXACINA solutie orala si i-am pus cu pipeta in bot cam doua picaturi de doua ori pe zi timp de 2 zile. I-am facut si inhalatii o singura data. Am pus-o pe o farfurie de plastic pe care am pus un recipient cu 1ml de Enrofloxacina peste care am turnat apa fierbinte. Am pus broscuta pe farfuriuta si apoi i-am pus o caserola peste ea si apa fiarta. Am lasat-o cam 2 minute si am luat caserola de pe ea. Cam asta a fost tot. Sper sa fie de ajutor ce am scris aici. Sa va fie broscutele sanatoase si sa va traiasca.
In primul rand am urcat temperatura apei la 29-30 de grade. Am luat o pastila de Vetrimoxin si i-am dat 1/4 din ea pe cale bucala(cu greu) si restul am pus-o in apa. Apoi am cautat ENROFLOXACINA solutie orala si i-am pus cu pipeta in bot cam doua picaturi de doua ori pe zi timp de 2 zile. I-am facut si inhalatii o singura data. Am pus-o pe o farfurie de plastic pe care am pus un recipient cu 1ml de Enrofloxacina peste care am turnat apa fierbinte. Am pus broscuta pe farfuriuta si apoi i-am pus o caserola peste ea si apa fiarta. Am lasat-o cam 2 minute si am luat caserola de pe ea. Cam asta a fost tot. Sper sa fie de ajutor ce am scris aici. Sa va fie broscutele sanatoase si sa va traiasca.
8 mesaje
|Pagina 1 din 1