Problema serioasa cu carapacea!!!!ajutor!!!!

Adrese de cabinete veterinare din Bucuresti si din tara.

Moderator: Sheppard

Problema serioasa cu carapacea!!!!ajutor!!!!

de Kirill » 04 Mar 2009, 14:16

Am si eu o problema legata de testosul meu.cand l-am cumparat avea doua pete mici albe pe carapace, acum a aparut alta mai mare.in plus de asta pe plastron langa membrele din fata am observat un fel de crapaturi si tot pe plastron are pe langa galben niste pete mai mari maro deschis sau mai degraba galben inchis.il dau in fiecare zi cu vitaplus si ii periez carapacea,este activ manaca f bine si e destul de jucaus.as dori sa aflu care este problema...si daca este ceva grav. tin sa mentionez ca are toate conditile optime si si broscuta de calciu in acvariu.va multumesc!
Specia este Trachemys scripta scripta
Testos meserias
Testos meserias

de alyenn666 » 04 Mar 2009, 15:28

fara poze e foarte greu sa ne dam seama...
pata alba e probabil tocmai de la vitaplus...ce e mult strica si in fiecare zi e cam des...incearca sa ii dai o data pe saptamana ..poate si mai rar...in rest nu prea imi pot imagina crapaturile...fa tot posibilul sa pui niste poze...
daca totusi ti se pare grav mergi cu ea la un veterinar care sa se priceapa si la reptile...
trachemis scripta scripta+trachemis scripta elegans
Testos meserias
Testos meserias

de Kirill » 05 Mar 2009, 07:27

astazi o sa pun poze.mersi de raspuns
Testos meserias
Testos meserias

de Kirill » 10 Mar 2009, 19:11

Imi pare rau ca nu am putut sa pun pozele mai repede, as dori ajutor rapid. daca sunt necesare si alte poze sa imi spuneti si o sa fac.va multumesc

http://img152.imageshack.us/img152/2116 ... rapace.jpg
http://img152.imageshack.us/img152/744/ ... apace2.jpg
http://img187.imageshack.us/img187/2692 ... laston.jpg
http://img187.imageshack.us/img187/6409 ... laston.jpg
Testos meserias
Testos meserias

de tibor.sos » 10 Mar 2009, 22:18

buna,

la petele de pe carapace: nu prea imi dau seama despre ce e vorba... poti incerca o poza de mai aproape? ai incercat sa-l perii?

petele de pe plastron: mi se par normale. culoarea si desenul testoaselor se schimba de la varsta la varsta, cateodata chiar apar pete noi, alteori dispar sau devin difuze. am si eu doua testoase T. s. scripta la care petele vechi bine diferentiate au devenit difuze... deobicei la batranei se inchid culorile...

crapaturile mari mi se par tot normale. placile se dezvolta plin cute in directii de 360 de grade, adica vechiul plastron juvenil ramane in mijloc ii cresc doar marginile. cutele sunt bine diferentiate la subadulti, la adulti mai putin. cutele pot fi de ajutor la aflarea varstei, dar deseori apar mai multe si in acelasi an - acest lucru reflecta si alimentatia deficitara, mai multe vitamine duce la o dezvoltare rapida, mai putine la una mai inceata

+ fiecare testoasa are o carapace si un plastron cu caracteristici unice, poate fi considerata o amprenta...
Testos Moderator
Testos Moderator

de alyenn666 » 11 Mar 2009, 16:29

mie mi se pare totul bine...in legatura cu primele poze sunt 99% sigur ca e vorba de naparlire(adica solzii aia o sa-i cada ceea ce e natural )...parerea mea nu e nimic de speriat...iar pe plastron cum spunea si tibor.sos e normal sa aiba acele cute din moment ce e in crestere...
trachemis scripta scripta+trachemis scripta elegans
Testos meserias
Testos meserias

de luc » 11 Mar 2009, 21:19

si eu cred ca acele "crapaturi" sunt schimbari deoarece carapacea se mareste. Despre petele alea nuju ce sa zic.. dar nu cred ca e cazul sa te sperii. urmareste evolutia lor si tine'le la curent. Ale mele nu au naparlit pana acum si nu prea stiu ce sa zic despre asta.
Testos activ
Testos activ

de Kirill » 12 Mar 2009, 00:47

intradevar este posibil sa fie datorita crestirii deoarece a cresum 1.9 cm in 3 saptamani.....
Testos meserias
Testos meserias

de jiveia18 » 12 Mar 2009, 14:42

hello un coleg de facultate mi-a dat o broasca testoasa cu tample rosii, mi-a spus ca are 10 ani este cam maricica, sincer nu am mai crescut pana acum astfel de animale si as vrea si eu un pic de ajutor. Daca imi puteti spune cum a nume sa procedez ca sa ii fie bine si ce anume sa ii cupar de manacare.

Multumesc! :)

de diego » 12 Mar 2009, 17:13

iti recomand sa te uiti prin forum, sa folosesti functia de cautare, cu siguranta vei gasi raspunsurile la intrebarile tale, sunt subiecte care s-au tot discutat pe forum
Testos Admin
Testos Admin

de jiveia18 » 13 Mar 2009, 09:20

meci
am fost ieri si i-am cumparat solutie pentru carapace si 2 feluri de manacare, una granule si gammarus dar nu vrea sa manance, nici nu se atinge de ele. nu stiu ce sa ii iau ca sa ii placa am sa incerc azi sa-i dau legume, am inteles ca mananca morcovi, salate si alte legume.
Am observat ieri cand i-am dat cu solutia de carapace ca are carapacea foarte moale imi puteti spune de ce anume este asa?

de tibor.sos » 13 Mar 2009, 11:44

am gasit nu demult un meniu saptamanal pentru testoase, cauta si tu un astfel de meniu, tot o gaseasca ceva care sa-i faca pofta...

cand sunt mici au carapacea moale, va deveni mai tare dupa 2-3 ani, dar unele parti vor ramane flexibile si mai departe... acum nu e problema, dar mai tarziu daca nu se intareste este vorba de lipsa de vitamine si minerale...
Testos Moderator
Testos Moderator

de dis » 13 Mar 2009, 14:23

eu sincer te sfatiesc sa ii dai carne cruda. De pui sau de vita. le place cel mai mult :)
Testos juvenil
Testos juvenil

de diego » 13 Mar 2009, 14:31

dis scrie:eu sincer te sfatiesc sa ii dai carne cruda. De pui sau de vita. le place cel mai mult :)

Subscriu. In mediul lor natural testoasele de Florida sunt adevarate animale de prada, am vazut un documentar in care vanau pasari chiar si de dimensiunile unui porumbel, pe care-l devorau cam in aceeasi maniera ca reptilele de talie mare, gen crocodili.
Ultima oară modificat de diego pe 13 Mar 2009, 14:39, modificat 1 dată în total.
Testos Admin
Testos Admin

de twinkie » 13 Mar 2009, 14:36

corect! si e muuult mai sanatoasa decat orice meniu de uscaturi. mai ales inima de vita cruda. dupa cum spuneam si intr-un alt post, eu o iau de la macelarie, o tai cubulete mici pe toata, apoi o portionez in pungute pe care le pastrez la congelator si scot cate una cand am nevoie. si pestele crud e bun din cand in cand. variaza toate astea cu niste vegetale si sa vezi ce carapace frumoasa o sa faca :wink:
Testos activ
Testos activ

Următorul