nu mai mananca

Adrese de cabinete veterinare din Bucuresti si din tara.

Moderator: Sheppard

de Snickers » 05 Sep 2007, 08:24

Eu traiesc cu impresia ca o buna parte din testoasele care ajung la noi in tara, au probleme de sanatate de cum au intrat.De cand am intrat pe forum am observat 3 cazuri in care broscutele au murit de mici si toate cumparate recent.Ori nu sunt verificate de macar un veterinar la intrarea in tara ..... ori avem noi ghinion si le nimerim pe alea mai sensibile..... :cry:
Gizmo & Enigma :blob:
Testos activ
Testos activ

de tart » 05 Sep 2007, 10:11

eu nu am avut nici o problema cu astea de cand le am(1an) si sper sa nici nu am vreodata....imi pare rau pt broscuta ta
"Eu sunt un vegetar militant
Si un om cu masura, dau respect cu garnitura
Nu cu carne in gura."
Testos activ
Testos activ

de Mojave » 05 Sep 2007, 10:29

Eu o am pe a mea de un an jumate, iar cand am luat-o avea vreo 3 cm lungime (ma refer la carapace). Singura problema de sanatate pe care a avut-o pana acum a fost un abces la o ureche, dar n-a fost nimic grav si s-a rezolvat intre timp.
Sigur ca e si o problema de noroc, dar mai sunt si unele lucruri la care trebuie sa fiti atenti cand cumparati o testoasa, mai ales una mica. Aveti sanse mai mari ca aceasta sa reziste daca alegeti una un pic mai mare (macar cu cativa milimetri. La 3-4 cm in total, conteaza), si care sa para activa. Sa inoate dintr-o parte in alta, sa reactioneze la un deget lipit de acvariu, etc. Nu alegeti o broscuta care pluteste liber sau sta nemiscata intr-un colt pe fundul acvariului.
Cand am fost eu la petshop, aveau un acvariu cu vreo 20 de testoase micute, pana in 3 cm si ceva (nu, nu discutam aici despre conditiile in care le tineau. Exista un alt topic pentru asta). Am stat vreo 5 minute sa le urmaresc pe toate pana sa ma hotarasc. Am luat-o pe cea mai "bezmetica" din acvariu :)
Testos Moderator
Testos Moderator

de PYF » 05 Sep 2007, 11:49

asa a fost si la mine.....le-a scos pe toate din acvariu.....si care fugea mai repede...pe aceea am luat-o......si nu avea nimic....inota normal.....era vesela......dar dintr-o data nu a mai vrut sa manance.....:((
Testos juvenil
Testos juvenil

de Snickers » 05 Sep 2007, 21:17

Trebuie tinut cont de multe lucruri .... dar norocul face mult. :(
Gizmo & Enigma :blob:
Testos activ
Testos activ

de kity_mmr » 10 Sep 2007, 19:25

Nici broscuta mea nu mai mananca.... mai intai aveam 2 testoase dar apoi una a murit, iar cealalta nu mai vroia sa manance, apoi dupa 2 sapt iam luat alta companioana si pentru o vreme a mancat dar de vreo sapt nici una dintre ele. Ce sa ma fac, sunt disperata!!!!!! Nu vreau sa moara! Azi le-am luat un medicament se numeste turtle elixir zice pe ambalaj ca o sa le creasca pofta de mancare, dar nu stiu ce sa cred. Ajutatima va rog!! :cry:
Testos juvenil
Testos juvenil

de tart » 10 Sep 2007, 19:31

pey daca scrie asta inseamna ca asa e, oricum daca nici asta nu merge nu te duce la petshop sa ii spui ce problema ai, mai bine dute la dr tudor laurentiu, intreaba-l pe monoceros de nr si unde are cabinetu, este specializat in reptile, si iti recomanda el cv bun
Nu cu carne in gura."
Testos activ
Testos activ

de Pandy » 10 Sep 2007, 19:31

Dute cu ea la un veterinar poate are probleme ceva ...
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de tart » 10 Sep 2007, 19:34

asa e, altfel risti sa moara pt ca sunt sensibile
Nu cu carne in gura."
Testos activ
Testos activ

de PYF » 10 Sep 2007, 19:34

Eu am fost la 4 veterinari,,,,si unu mi-a zis sa ii dau cu vitamina A pe ea pe mancare...sa-i pun in apa.....si ceilalti au zis ca nush ce sa-i faca....si am facut cum a zis ala cu vitamina A....si a2-a zi mi-a murit :(( eu nu am gasit niciun tratament.....sper sa ai mai mult noroc ca mine si sa gasesti.....
Testos juvenil
Testos juvenil

de Pandy » 10 Sep 2007, 19:42

Trebuia sa fi mers la unul specializat in testose ... sunt atatea in bucuresti si in tara, uitati-va si voi pe site inainte si mergeti de preferat la facultate de mecidina veterinara acolo cineva tot se va gasi sa faca bine :) (poate chiar cel mai bun, parerea mea, domnul dr. Tudor Laurentiu)
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de kity_mmr » 11 Sep 2007, 11:46

[quote="kity_mmr"]Nici broscuta mea nu mai mananca.... mai intai aveam 2 testoase dar apoi una a murit, iar cealalta nu mai vroia sa manance, apoi dupa 2 sapt iam luat alta companioana si pentru o vreme a mancat dar de vreo sapt nici una dintre ele. Ce sa ma fac, sunt disperata!!!!!! Nu vreau sa moara! Azi le-am luat un medicament se numeste turtle elixir zice pe ambalaj ca o sa le creasca pofta de mancare, dar nu stiu ce sa cred. Ajutatima va rog!! :cry:[/quote]

Azi de dimineata Loli a mancat, umpic, dar Broschi nici nu se apropie de mancare........ :( .
Testos juvenil
Testos juvenil

de Pandy » 11 Sep 2007, 11:53

Dute cu ele la veterinar ca sa nu fie prea tarziu mai incolo, daca nu are nimic e mai bine controlul nu prisoseste niciodata, dar daca stai cu ele asa poate te trezesti peste cateva zile ca iti moare. E doar 5 lei un control e asa mult ? :roll:
Testos Moderator
Testos Moderator

de kity_mmr » 11 Sep 2007, 15:19

Am fost la veterinar, lui Broschi ia facut o inhectie si mi-a spus sa-i dau de 2 ori pe zi cu o picatura de turtle elixir pe cioc, si sa vin 2-3 zile ca sa-i m-ai faca cate o injectie......... totusi ma ingrijoreaza de cand am plecat de la veterinar nu a deschis ochii si nici nu se prea misca, am puso pe insula din acvariu si nu sa miscat deloc...........
Testos juvenil
Testos juvenil

de Adriana » 11 Sep 2007, 17:02

Atunci e de rau ( daca nu deschide ochii si nu se misca) :( . La ce veterinar ai fost si la ce clinica? Si eu am patit-o cu broscuta mea cand un doctor nespecializat i-a facut o supradoza.
Sa ne tii la curent cu starea broscutei! Sper sa se faca bine...
Testos juvenil
Testos juvenil

AnteriorUrmătorul