Broscuta pe jumatate moarta

Adrese de cabinete veterinare din Bucuresti si din tara.

Moderator: Sheppard

de zuzu » 18 Mar 2007, 10:09

bocenakis scrie: A MURIT!!

IAR ???????
Testos juvenil
Testos juvenil

de diego » 18 Mar 2007, 10:46

Imi pare rau! :|
Pagina de Facebook a forumului Testoase.com
Testos Admin
Testos Admin

de Anna » 18 Mar 2007, 12:07

Imi pare rau pt broscuta ta.....offff....trist :(

PS: am mai citit odata topicul asta...si am vazut k ati scris de niste pete rosii pe burtica(carapace) la broscuta..cum arata petele alea???..k ma tot uit la broscuta mea si park ar avea ceva rosu...pe liniile care despart carapacea....nu sunt neaparat pete..dar m-ar interesa cum arata.. o broscuta cu hemorargie interna..just in case..astept raspunsuri..multumesc anticipat! :?: :?:
In momentele dificile ale vietii trebuie sa ridici capul, sa scoti pieptul in fata si sa spui cu hotarare: "Acum chiar ca am pus-o"!!!
Testos juvenil
Testos juvenil

de cosmin » 18 Mar 2007, 19:38

bocenakis scrie:....
Oricum nimic nu mai conteaza pentru ca A MURIT!!

Imi pare rau :cry:
Testos juvenil
Testos juvenil

de Monoceros » 18 Mar 2007, 20:53

Anna scrie:..cum arata petele alea???..k ma tot uit la broscuta mea si park ar avea ceva rosu...pe liniile care despart carapacea....nu sunt neaparat pete..dar m-ar interesa cum arata.. o broscuta cu hemorargie interna..just in case..astept raspunsuri..multumesc anticipat! :?: :?:

Imagine
adrian's copyright
Ultima oară modificat de Monoceros pe 26 Mar 2007, 14:15, modificat de 2 ori în total.
Testos Admin
Testos Admin

multumesc Monoceros

de Anna » 19 Mar 2007, 13:43

m-am linistit...multumesc mult de informatie... :mrgreen:
In momentele dificile ale vietii trebuie sa ridici capul, sa scoti pieptul in fata si sa spui cu hotarare: "Acum chiar ca am pus-o"!!!
Testos juvenil
Testos juvenil

de oany03 » 19 Mar 2007, 21:08

broscuta mea are asa ceva.........le are de mult am crezut ca de la apa, in ultima vreme am avut tot felul de probleme cu ea, eruptii pe piele, intai am dus-o la un veterinar si apoi am facut mereu tratamentul cu acea crema. de cand am observat eu petele, acum cateva luni, s-a imtit bine, insa acum e mai apatica, am observat ca un ochi i-se vace vinetiu, si parca e mai umflat in rest i-au aparut aceleasi eruptii pe labute si pe gat, si o pata rosie in apropierea urechii, toate acestea in ultimele cateva zile.
Ma duc cu ea la un veterinar cat de repede, dar inainte de asta exista ceva ce ar putea sa o ajute??
Testos juvenil
Testos juvenil

de Monoceros » 19 Mar 2007, 21:38

oany03 scrie:broscuta mea are asa ceva.........le are de mult am crezut ca de la apa...

Tocmai... de la apa... concentratia sarurilor.
Testos Admin
Testos Admin

de oany03 » 19 Mar 2007, 21:42

da am mai citit intre timp si problemele altora!
nu am fiert apa niciodata. adevarul e ca o schimb destul de des, sunt 2 si sunt mari deci filtrul e depasit de situatie.
m-am uitat mai bine si se pare ca petele rosii pe care mi-le aminteam eu mari si pronuntate nu sunt chiar asa, sunt mai degraba niste tente rosiatice la marginile carapacei, insa toate celelalte probleme exista. voi merge la medic cat de curand.
Testos juvenil
Testos juvenil

de adrian25 » 20 Mar 2007, 10:20

salut tuturor, dupa ce am vazut acea poza cu broscuta cu pete rosiatice pe carapace, m-am uitat si eu la ale mele si parca aveau si ele asa ceva. azi am fost cu ele la Facultatea de medicina veterinara la domnul Dr Tudor pt un control de rutina, sa mai aud o parere si a zis ca nu au hemoragie, dar ca au un dezechilibru in metabolism si le-a facut cate o injectie la fiecare cu ceva, a zis ca tratamentul consta in 5-6 injectii la fiecare;
mi-a mai zis ce s-a mai discutat :
hrana=doar peste oceanic;
temp apa =24 grade C
nu se schimba apa doar se completeaza si in plus a zis ca nu au nevoie de nici un fel de bec sau neon, nici macar cu ultraviolete, ale cica sunt pt reptile cu altfel de piele, oricum a zis ca astea de flotida nu au nevoie

si inca ceva: parea f sigur de ce spunea, si nu facea asta pt bani, a zis ca nu are tarife pt asa ceva,( e genul de om : "da si tu cat vrei,... daca vrei") si nu ai cum sa nu-i dat cand vezi cat de devotat e, sper sa nu considerati palavrageala ce am zis si sa mergeti macar pt un simplu control, veti fi uimiti cate va spune, bafta tuturor
Testos juvenil
Testos juvenil

de Florin » 20 Mar 2007, 10:40

Partea aia in care zice ca nu ai nevoie de nici un fel de neon si nici un bec este cea mai tare.
Pai daca nu as avea nici un bec, testoasa mea nici nu ar mai urca pe insulita.
Iar daca nu as avea un neon cu UV, cred ca i s-ar fi sters de mult culorile tetsoasei mele si sa va spun de ce:

TEstoasa mea, inainte sa ii iau un neon cu UV, avea culorile sterse.De cand i-am luat neon, culorile au inceput sa ii revina.
Uv-le nu sunt numai pt. piele ci si pentru carapace. :D
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Testos Moderator
Testos Moderator

de adrian25 » 20 Mar 2007, 11:10

eu am scris ce mi-a zis doctorul, si mie mi s-a parut ciudat, iar el a zis ca se urca pe insulita sa se usuce si nu sa stea la "soare" cum credeam si eu
Testos juvenil
Testos juvenil

de Monoceros » 20 Mar 2007, 11:31

Florin scrie:Partea aia in care zice ca nu ai nevoie de nici un fel de neon si nici un bec este cea mai tare...
...TEstoasa mea, inainte sa ii iau un neon cu UV, avea culorile sterse.De cand i-am luat neon, culorile au inceput sa ii revina...

:hhh chiar ca-i tare :lol: :mrgreen: :lol:
Exact acelasi lucru l-am observat si eu la testoasele mele.
Orice animal vertebrat care este si terestru (exclus cele care traiesc in subteran si cele nocturne) are nevoie de o cantitate de Uv-A si Uv-B... e adevarat ca variaza... depinde de specie.

PS: Daca, chiar ma pun pe cautat, am sa gasesc cel putin 20 de site-uri straine despre testoase (numai intr-o jumatete de ora) in care scrie faptul ca testoasele au nevoie de Uv-A si Uv-B. Oricum, medicii straini sunt mult mai experimentati cu reptilele si probabil, fac mai putine "confuzii" decat la noi in Romanica.
Testos Admin
Testos Admin

de diego » 20 Mar 2007, 12:45

mie nu mi-a zis nimic legat de lumina, dar oricum mi se pare foarte ciudat, la urmatoarea vizita am sa-l intreb si eu de lucrul asta
Pagina de Facebook a forumului Testoase.com
Testos Admin
Testos Admin

AnteriorUrmătorul