Nu maninca

Adrese de cabinete veterinare din Bucuresti si din tara.

Moderator: Sheppard

de crisss » 21 Ian 2010, 10:12

Tot raul spre bine! Medicul din Sighisoara stie mai multe despre broscute acum. Am fost singura persoana care a mers cu broscuta la dr.
Mai am o broscuta care e sanatoasa dar nu e ca Franky, e un pic mai fricoasa si se arata numai cind maninca.
Testos juvenil
Testos juvenil

Hmmmm...

de Thurtwig » 21 Ian 2010, 16:47

Nu vreau sa fac referire la nimeni prin acst post, insa poate cineva in domeniu imi poate raspunde.
Mai la toate posturile pe care le-am vizionat, broscutele la care se faceau referire daca cumva ar avea ceva boala sau sunt bune conditiile de trai, testoasa/testoasele au murit. Sa fie de vina aici proprietarul sau broscutele sa aiba ceva(sa fie sensibile). Am vazut deja in cazul acesta cam 5 cazuri(inclusiv al meu) in care broscuta a decedat cam "straniu". I-au fost asigurate conditii relativ bune de trai, sau daca nu au fost corectate pe parcurs. Insa testoasa/testoasele tot au murit.
Oare de ce? Sa fie oamenii de vina? Deocamdata, in aceste cazuri nu mi s-a parut.
Multumesc si ma iertati pentru un relativ "Off Topic".
Testos juvenil
Testos juvenil

de crisss » 21 Ian 2010, 19:02

Nu sunt in domeniu dar am o explicatie, cea pe care i-am dato si fiului meu:"Daca ar trai toate broscutele ar fi pamintul plin de ele pentru ca din cate am inteles broscutele traiesc foarte mult ( 100-200 de ani???)"
Testos juvenil
Testos juvenil

de Monoceros » 21 Ian 2010, 22:15

In cazurile despre care vorbesti, testoasele erau foarte tinere (nu de mult timp achizitionate)... daca excludem vina detinatorilor, ne-am putea gandi ca acele exemplare au fost achizitionate deja bolnave, iar starea lor de sanatate s-a inrautatit datorita schimbarii mediului... cu totii stim ca oricarei vietati daca ii schimbi mediul o supui unui stres, iar stresul scade imunitatea si corpul nu mai poate sa lupte cu boala la fel de usor.
Acum, poate adevarul este la mijloc, insa nu avem de unde sa stim nimic cu certitudine... nici macar medicii veterinari (din Ro) nu ne pot "dezlega misterul".
Testos Admin
Testos Admin

Testoasele mici si schimbarea de mediu

de Thurtwig » 22 Ian 2010, 16:06

Multumesc mult. La fel ma gandeam si eu. Sunt mici, tinere, si nu isi pot da seama de ce nu mai sunt in mediul lor, plus ca intervine si sindromul de adaptare pe langa depresia propriu-zisa(nu se pot adaptata de loc, nu mananca, practic o faza acuta a depresiei). Raman pe ideea ca daca nu tinem cont de mai multi parametri inainte de a cumpara o broscuta MICA, aceasta se poate imbolnavi si usor ajunge la deces. Mai scurt, raman pe ideea ca in aceste cazuri sa luam niste testoasele mai mari/maricele.
Sper sa tina cont si lumea de pe aceste forumuri care au/vor sa isi cumpere testoase.
Testos juvenil
Testos juvenil

de andreinastasa96 » 22 Ian 2010, 17:46

Da e adevarat ce zici tu cu simpdromul de adaptare, insa dupa ce a murit una din broscutele mele, mi-am luat alta, cu foarte putin mai mare decat cealalta. Si s-a adaptat din prima zi. Adica manca din prima zi, era vioaie... Poate nu toate broscutele prezinta aceasta boala/defect, sau poate ca la mine s-a adaptat pentru ca am pus-o direct in acvariu si ii placea. Poate la cei care broastele nou cumparate/primite nu mancau pentru ca nici traiul nu era adecvat, banuiesc.... :|
Testos juvenil
Testos juvenil

Anterior