broscuta mea nu mai poate sa inoate

Adrese de cabinete veterinare din Bucuresti si din tara.

Moderator: Sheppard

de anda » 08 Aug 2008, 00:31

zilele trecute am gasito in apa cu intoarsa,am scoso repede si am lasato afara sa ia aier,nu s-a inecat...sia mai revenit,mananca dar nu mai poate sa inoate.... nu stiu de ce dar nu isi mai foloseste picioarele din spate cand inoata...dar le poate misca....am sunat veterinarii,dar uni miau zis "ce dracu sa ii fac"...pana la urma am gasit unul dar nu se prea stie la broscute(dar e singurul care a avut timp si chef de jack al meu)si ia facut o injectie cu vitamine....jack isi tot moaie capu in apa si din cand in cand intra in apa,dar nu inoata,mai greu dar reuseste si singur sa se puna inapoi pe insula...am incercat sal fac sa inoate,il tin ca sa nu ia apa, il fac sa pluteasca,dar nu poate,se tine cu gherutele de mana mea. astazi o inceput sa le dea afara de pe insulita pe celalate 2 broscute impingandule si sa le escaladeze,la asta sio putut folosi picioarele din fata...va rog sa ma ajutati ca nu pot sal vad asa si nimeni nu stie ce sa ii faca

da o monitorizez....nu am mutato pt cai place sa stea pe insulita...si nu coboara in apa decat cand sunt in camera...cred ca so prins ca o ajut daca nu se descurca....oricum nu cred ca ar avea ceva contagios...cu doctorul problema e ca sunt din sibiu,dar daca luna asta nu isi revine macar un pic o sa incerc sa merg cu ea la bucuresti la doctorul recomandat pe site....o sa fie mai greu cu transpotul,dar important e sa se faca bine....sper ca nu moare pana atunci,ca mai repede nu am cum sa ajung
Ultima oară modificat de anda pe 10 Aug 2008, 00:03, modificat 1 dată în total.
Testos juvenil
Testos juvenil

de Pandy » 08 Aug 2008, 06:25

Avand in vedere problema ca sunt 3 broscute in acelas acvariu, cel mai bine ar fi sa o muti pe cea cu probleme intr-unul in care nivelul apei sa nu fie foarte mare, atata incat sa isi poata scota capul sa ia aer fara sa innoate. Altceva chiar nu stiu cum sa te pot ajuta
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de diego » 08 Aug 2008, 08:31

Este posibil ca testoasa ta sa fi suferit un soc la nivelul sistemului nervos in acele momente cat a stat intoarsa. Probabil s-ar putea recupera dar cum si in cat timp asta numai un medic specializat si in reptile ar putea sa-ti spuna. Din pacate in Romania nu prea exista aceasta categorie de medici, in Bucuresti ar fi unul sau doi.
Nu trebuie exclusa nici varianta in care broscuta ta ar putea sa-si reveni singura. Urmeaza sfaturile lui Pandy si monitorizeaza-o zilnic astfel incat sa poti observa eventualele modificari de comportament.
Testos Admin
Testos Admin

de ginnyucu » 10 Aug 2008, 14:20

cum am citit si anterior, poate are broscuta ta probleme cu nervii motorii, de aceea nu-si misca piciarele din spate.
Anul trecut m-a speriat si una din broscutele mele (nu-si misca picioarele din spate). A primit o saptamana zilnic injectie cu vitamina B (vitamina B ajuta la intretinerea sistemului nervos), in apa pun de atunci cam 1data la 2 saptamani picaturi de vitamina B, le dau sa manance din 3 in 3 zile ficat de pui (bogat in vitamina B), trebuie sa stea la soare (ok, sa nu fie soare prea puternic).... incearca asa, sper sa-si revina! Broscuta mea si-a revenit.
Am fost la Sighisoara la o doamna medic veterinar, ea mi-a zis tot ce ti-am scris mai sus. Din Sibiu nu e chiar atat de departe sa ajungi la Sighisoara.VETERRA se numeste cabinetul (0265.771.125), e chiar dupa intrarea in oras dinspre Sibiu, langa drumul principal. De aceea ti-am dat datele acestea, ca stiu cum e sa fii disperata cu o broscuta bolvana, te-ai duce la cineva, dar nu stii unde... Multa bafta pt broscuta ta!! :P
Testos juvenil
Testos juvenil

de anda » 10 Aug 2008, 14:24

multumesc mult o sa incerc cu vitamina B si sa ajung la sighisoara
Testos juvenil
Testos juvenil