ochi inflamati

Adrese de cabinete veterinare din Bucuresti si din tara.

Moderator: Sheppard

ochi inflamati

de io9u » 10 Dec 2007, 21:51

Buna tuturor.

Avem 2 broscute testoase de Florida, la varsta de aproximativ 1 an jumate :P . Presupunem ca cea mai mare si mai putin vioaie este femela, iar cel mai vioi si mai mic este masculul. Din pacate, uneia dintre broscute, femelei, i s-a umflat un ochi si a pierdut din pofta de mancare si am ajuns la concluzia ca are conjuctivita. Am tratat-o cu kanamicina si cu vitamina A, temperatura este constanta de 27gC. Dar pana acum nu am avut lampa cu ultraviolete si in curand vom achizitiona un Reptiglo 5.0 :oops: . Dupa un tratament de 2 saptamani broscuta se simtea mai bine, manca, ochiul i se deschisese dar, in continuare avea o mica pojghita. Dupa 2 zile, masculului i s-au inflamat ambii ochi, iar acum nici una nu isi mai deschide ochii, iar pleoapele au culoare gri inchis. Am mers la veterniar care, le-a administrat ambelor broscute 2 injectii, una cu antibiotice si una cu vitamina A. Medicul spunea ca problema a fost ca, femela nu asimilase vitamina A administrata de noi. Deasemenea a spus ca lampa cu ultraviolete are efect antiseptic si de aceea ajuta la insanatosire. A mai spus ca tratamentul administrat va fi de cate 2 injectii in fiecare zi la ambele pana se vor observa semne de insanatosire. Nu credeti ca este un tratament prea agresiv?
http://img513.imageshack.us/img513/8676/dscn3141fj4.jpg

de Monoceros » 12 Dec 2007, 08:40

Acum... depinde de doza administrata. :?
Testos Admin
Testos Admin

de io9u » 12 Dec 2007, 09:20

doza administrata nu o pot aprecia dar, masculului i s-au dezumflat ochii, inca nu ii poate deschide, dar pare sa se insanatoseasca, in schimb femela devine din ce in ce mai lipsita de viata, se misca foarte greu, deasemenea nu isi mai misca piciorul din spate in care a primit injectia. As vrea sa va intreb daca stiti cumva cat poate dura un astfel de tratament, mentionez ca iau tratament antibiotic si vitamina A injectabil de 2 zile. Ceea ce ma ingrijoreaza nu este durata tratamentului ci mai degraba faptul ca femela nu pare sa se insanatoseasca ci contrar, isi pierde tot mai mult din spiritul de viata :cry: .

de Florin » 12 Dec 2007, 18:23

Daca nu isi mai misca piciorul este probabil ca doctorul sa nu ii fi facut bine injectia. :roll:

Du-te la el si spune-i ca nu si-l mai misca si vezi sa nu te apuci sa-i dai cu ceva(albastru de metil etc).
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Testos Moderator
Testos Moderator