am 2 broscute bolnave...
Moderator: Sheppard
10 mesaje
|Pagina 1 din 1
am 2 broscute bolnave...
Am doua broscute de Florida. Au 3 luni. De vreo saptamana le-am vazut ca se tot freaca la ochisori... iar de vreo 3-4 zile stau numai cu ochisorii inchisi; nu mai sunt vioaie ca inainte, nu mai raspund la stimuli, nu se mai joaca. Aseara le-am scos din acvariu si le-am picurat pe cap, ochisori si carapace niste picaturi uleioase cu vitamine. Au deschis ochisori... au tinut ochii deschisi si cand le-am bagat inapoi in apa... dar azi dimineata le-am gasit din nou cu ochii inchisi; se miscau prin acvariu... dar cu ochii inchisi.
Am citit aici pe forum de picaturi VITA KRAFT ELIXIR. Dar cum sa le frec pe ochisori, ca daca le ating ele baga repede capsorul in carapace si nu se mai vede decat nasucul?
Le-as duce la medic, dar nu cunosc nici un medic veterinar care sa se priceapa la brosute de Florida? Puteti voi sa-mi recomandati pe cineva? Daca e in centru, in zona Unirea - Tineretului e si mai bine.
Le-am cumparat un acvariu mare, zic eu: de 54 de litri. In acvariul mic le puneam apa de la filtru. Dar in asta mare... le pun apa de la robinet si am gasit niste picaturi de pus in apa care anumeaza clorul. Sa fie si asta cauza?
Astept cu nerabdare ajutor si indrumari de la voi. ne sunt tare dragi si nu vrem sa sufere. Multumiri anticipat.
Am citit aici pe forum de picaturi VITA KRAFT ELIXIR. Dar cum sa le frec pe ochisori, ca daca le ating ele baga repede capsorul in carapace si nu se mai vede decat nasucul?
Le-as duce la medic, dar nu cunosc nici un medic veterinar care sa se priceapa la brosute de Florida? Puteti voi sa-mi recomandati pe cineva? Daca e in centru, in zona Unirea - Tineretului e si mai bine.
Le-am cumparat un acvariu mare, zic eu: de 54 de litri. In acvariul mic le puneam apa de la filtru. Dar in asta mare... le pun apa de la robinet si am gasit niste picaturi de pus in apa care anumeaza clorul. Sa fie si asta cauza?
Astept cu nerabdare ajutor si indrumari de la voi. ne sunt tare dragi si nu vrem sa sufere. Multumiri anticipat.
In centru este unul specializat, mai precis este la Facultatea de Medicina Veterinara, domnul doctor Laurentiu Tudor, este unul dintre cei mai priceputi in testoase. Dupa spusele tale si fiind dat faptul ca atunci cand sunt din acvariu deschis ochii iar cand le pui la loc inchid eu asta consider ca ar fi problema, incearca pentru inceput sa lasi apa la decantat 24 ore si nu mai pune nimic, daca tot asa se comporta dutela medic (incearca cat mai repede sa faci totul ca sa nu fie prea tarziu pe urma). Probabil acele picaturi care declorifica apa sunt daunatoare, nu stiu ce sa iti zic mai mult
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Ma gandesc sa le pun in acvariul cel mic (de doar 4 litri), dar acolo nu sta bine prins termostatul; de fapt asta a fost si motivul pentru care le-am luat acvariul mai mare. Dar am sa le mut sa vad daca se imbunatateste situatia. Daca am inteles bine, tu spui ca atunci cand le schimb apa, sa pun apa (de la robinet) in acvariul cel mare, iar pe ele sa le adaug dupa 24 de ore. Pentru ca altfel nu am cum sa decantez 50 litri...
Multumesc de informatii si de sfaturi.
Multumesc de informatii si de sfaturi.
Cam asa ceva, ai putea sa pui in bidoane de cate 5 kg, dar totusi e cam mult e buna si ideea ta, eu asa am inteles ca fiind problema ta. Sper sa iti dea roade, intr-un caz contrar dute cu ele la veterinar.
P.S. Chiar daca aceasta metoda da randament te-as sfatui sa mergi cu ele la veterinar pentru o consultatie de siguranta. Multa bafta
P.S. Chiar daca aceasta metoda da randament te-as sfatui sa mergi cu ele la veterinar pentru o consultatie de siguranta. Multa bafta
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Pai, aseara, cand am iesit de la sedinta cu parintii de la scola fetei male, am trecut pe langa un cabinet... care era deschis... iar dl. doctor se pricepea si la brocute. M-am intors in jumatate de ora cu broscutele mele; a zis ca au facut conjunctivita si le-a facut cate 2 injectii la fiecare. Ma mai duc marti cu ele. Dar am observat, pana am ajuns acasa si le-am pregatit acvariul cel mic, ca au scos capsorul din carapace si au deschis si ochisorii... Cand le-am pus in acvariu pe insulita, au stat un pic acolo ascunse in carapace, iar cand au avut curaj sa iasa, au si intrat in apa. Dupa cateva minute, cand m-am uitat la ele, aveau ochisorii inchisi la loc... Cum o fi mai bine sa le tin? In apa, sau pe uscat, sau sa le pun apa doar un deget pe fundul acvariului ? Acvariul cel mic, in care le tin acum are fundul terasat, ca sa zic asa, deci daca le pun putina apa, ar putea si sa stea cu totul in apa, dar si sa stea doar cu burtica in apa iar restul carapacei si capul sa stea afara? A, dl doctor mi-a zis si ca au carapacea cam moale... Ele sunt mititele, dragutele... si mi-e tare mila de ele... le mai vad ca se scarpina la ochisori... si fiindca nu vad, nici nu mananca. As putea sa le dau eu de mancare direct in gurita?
Multumesc de sfaturi si de suport
Multumesc de sfaturi si de suport
Pai, asa cum ii spuneam si dl-ui doctor, numai inima de vita au mancat de cand le-am luat. Le-am cumparat diverse alte mancaruri de broaste, dar nu mancau altceva... poate de-asta si devitamnizarea lor? Ce mai acceptau ca mancare erau niste firicele de piept de pui din supa. Aseara le-am pus in apa niste bucatele mici de inima de vita... dar azi-dimineata erau tot acolo... Mai incerc diseara, cand ajung acasa.
Sa stii ca inima de vita este pentru testoase unul din alimentele cele mai complexe in privinta continutului. are foarte multe vitamine (A, B, B2, C, D2, E, F, K) plus calciu, fosfor si minerale. Deci nu cred ca ar putea fi asta cauza pentru devitaminizarea lor. Oricum, insanatosire cat mai rapida pentru micute! :D si sa ne mai tii la curent cu evolutia situatiei.
In cazul asta, nu stiu unde am gresit... de le-am imbolnavit. Poate ca nu trebuia sa la iau asa micute...
Ce sa zic, parca se simt un pic mai bine... umbla prin acvariu ( cu putina apa )... nu mananca inca... dar deschid ochisorii cand le vorbesti (ceea ce nu faceau joi seara)... Parca le face bine cand le dau cu viaminele Vitakraft... dar mai au mult pana sa fie bine... Maine seara ma duc din nou cu ele la medic.
PS: Am fost aseara cu ele la veterinar. Desi ziceam eu ca sunt la fel de rau ca joi seara (de luni au inceput sa li se umfle din nou ochisorii ) au reactionat cand li s-a facut injectia... adica au dat cu putere din picioruse... e clar ca nu le-a placut; zic eu ca asta e bine, pentru ca data trecuta nu au reactionat in nici un fel cand li s-a facut injectia. Ma misca foarte tare faptul ca atunci cand le vorbesti scot capsorul din carapace, il ridica si il indreapta catre locul de unde vine glasul... desi nu pot sa-si deschida ochii... Miercuri dimineata a fost ultima data cand au mancat ceva... mai au un pic si fac saptamana... Stie cineva cam cat dureaza pana isi vor reveni?
PS: Miercuri seara: au deschis ochisorii (dar inca au ceva albicios pe ei) si au si mancat putin carne de vita... sper ca merg spre bine...
PS: Duminica le-am pus din nou in acvariul mare... si sunt foarte fericite... iar noi si mai fericiti ca le vedem vioaie si cu ochisorii deschi... si cu o mare pofta de mancare... Multumesc pentru suportul vostru.
Ce sa zic, parca se simt un pic mai bine... umbla prin acvariu ( cu putina apa )... nu mananca inca... dar deschid ochisorii cand le vorbesti (ceea ce nu faceau joi seara)... Parca le face bine cand le dau cu viaminele Vitakraft... dar mai au mult pana sa fie bine... Maine seara ma duc din nou cu ele la medic.
PS: Am fost aseara cu ele la veterinar. Desi ziceam eu ca sunt la fel de rau ca joi seara (de luni au inceput sa li se umfle din nou ochisorii ) au reactionat cand li s-a facut injectia... adica au dat cu putere din picioruse... e clar ca nu le-a placut; zic eu ca asta e bine, pentru ca data trecuta nu au reactionat in nici un fel cand li s-a facut injectia. Ma misca foarte tare faptul ca atunci cand le vorbesti scot capsorul din carapace, il ridica si il indreapta catre locul de unde vine glasul... desi nu pot sa-si deschida ochii... Miercuri dimineata a fost ultima data cand au mancat ceva... mai au un pic si fac saptamana... Stie cineva cam cat dureaza pana isi vor reveni?
PS: Miercuri seara: au deschis ochisorii (dar inca au ceva albicios pe ei) si au si mancat putin carne de vita... sper ca merg spre bine...
PS: Duminica le-am pus din nou in acvariul mare... si sunt foarte fericite... iar noi si mai fericiti ca le vedem vioaie si cu ochisorii deschi... si cu o mare pofta de mancare... Multumesc pentru suportul vostru.
10 mesaje
|Pagina 1 din 1