Pata rosie pe gatul broscutei
Moderator: Sheppard
7 mesaje
|Pagina 1 din 1
Pata rosie pe gatul broscutei
Buna!Am o broscuta Trachemys Scripta Scripta cam de un an,iar in dimineata aceasta am observat un punct mai mare rosu pe gatul ei dar se comporta normal.Prezinta vre'un pericol?E ceva grav?
imaginea este aici
http://imageshack.us/photo/my-images/841/dsc03285t.jpg
imaginea este aici
http://imageshack.us/photo/my-images/841/dsc03285t.jpg
- Testos juvenil

Nu tocmai normal. Mai ai si alte testoase? E posibil sa se fi lovit acolo, sau sa fie muscata de alta testoasa? Sau poate s-a ars la incalzitor? Din ce vad eu in poza (ar fi buna una de rezolutie mai mare sa pot mari mai mult) pare a fi o pustula cu ceva lichid seros inauntru?
Oricum, vezi deocamdata cum evolueaza in urmatoarele 2 zile: daca isi mareste dimensiunile, isi schimba culoara (devine mai rosie, neagra, sau alta culoare diferita de pielea din jur) poate fi vorba de o inflamatie, infectie.
Ai impresia ca o doare pe testoasa daca atingi locul? Faptul ca testoasa mananca si e vioaie e semn bun.
Ai putea sa aplici o picatura de Vitamina A acolo si eventual dezinfectat locul cu Oximed; ar mai fi varianta cu un betigas de ureche sa aplici in jurul zonei tinctura de iod (dar asta cam arde pielea si la cat de delicata e acolo nu as recomanda; Oximed se gaseste in orice farmacie sub forma de spray). Sa o tii pe uscat pana se absoarbe vitamina A si Oximedul (30-60min) - daca ii pui si un bec la care sa se incalzeasca cu atat mai bine - o clatesti si o poti baga din nou in apa.
Dar, deocamdata eu zic sa vezi cum evolueaza lucrurile, iar daca poti face si o vizita la un medic veterinar avizat, cu atat mai bine. Uite aici o lista cu medici veterinari cu experienta cu testoase: http://www.testoase.com/topic8.html
Oricum, vezi deocamdata cum evolueaza in urmatoarele 2 zile: daca isi mareste dimensiunile, isi schimba culoara (devine mai rosie, neagra, sau alta culoare diferita de pielea din jur) poate fi vorba de o inflamatie, infectie.
Ai impresia ca o doare pe testoasa daca atingi locul? Faptul ca testoasa mananca si e vioaie e semn bun.
Ai putea sa aplici o picatura de Vitamina A acolo si eventual dezinfectat locul cu Oximed; ar mai fi varianta cu un betigas de ureche sa aplici in jurul zonei tinctura de iod (dar asta cam arde pielea si la cat de delicata e acolo nu as recomanda; Oximed se gaseste in orice farmacie sub forma de spray). Sa o tii pe uscat pana se absoarbe vitamina A si Oximedul (30-60min) - daca ii pui si un bec la care sa se incalzeasca cu atat mai bine - o clatesti si o poti baga din nou in apa.
Dar, deocamdata eu zic sa vezi cum evolueaza lucrurile, iar daca poti face si o vizita la un medic veterinar avizat, cu atat mai bine. Uite aici o lista cu medici veterinari cu experienta cu testoase: http://www.testoase.com/topic8.html
Daca e de la incalzitor, poti lua o protectie de plastic pentru el (costa 9 lei; eu am gasit de la Fluvial). Oricum recomand sa iei pentru ca altfel il poate sparge (am avut experiente din acestea neplacute).
Deocmadata fi cu ochii pe ea sa vezi daca se schimba in mai bine sau mai rau si tine-ne la curent. Poate pana atunci isi mai exprima cineva o parere.
Deocmadata fi cu ochii pe ea sa vezi daca se schimba in mai bine sau mai rau si tine-ne la curent. Poate pana atunci isi mai exprima cineva o parere.
Vitamina A e mai importanta pentru ca ajuta la refacerea pielii. Este de cumparat in farmacie solutie orala si poti pune o picatura acolo in fiecare zi pana se vindeca. In rest, sa nu exagerezi cu ea (o data pe luna daca ii dai 2-3 picaturi pe piele+carapace sau pe mancare e mai mult decat suficient; daca ii dai peste crud nu e nevoie deloc), pentru ca in cantitate prea mare e toxica.
Dar acuma eu zic sa nu ii faci nimic. Las-o asa ca poate se vindeca de la sine.
Dar acuma eu zic sa nu ii faci nimic. Las-o asa ca poate se vindeca de la sine.
7 mesaje
|Pagina 1 din 1