Need Help! Tryonix???

• europeana (Emys orbicularis)
• carapace moale (Trionyx ferox)
• testoasa cu gatul lung (Chelodina longicollis)

Moderator: Sheppard

Need Help! Tryonix???

de Tryonix » 13 Dec 2006, 00:14

Pe scurt, m-am facut cu 2 broscute testoase Tryonix despre care nu stiu mare lucru.Mai am 2 briscute de Florida de un an si ceva si stiu destul de multe lucruri despre ele dar despre Tryonix...
Abia dupa ce le-am cumparat am aflat ca sunt o specie pe cale de disparitie si nici nu se aseamana asa tare precum zicea patronul magazinului, cu testoasele de Florida.
As dori mai multe informatii despre ele daca stie careva.
Multam fain!

de Mojave » 13 Dec 2006, 01:34

Din cate am reusit sa aflu, Tryonix este o denumire alternativa pentru familia testoaselor cu carapace moale (soft shell turtles). Niste informatii generale (si desigur poze... vezi daca intr-adevar despre una din aceste specii este vorba) ai aici: http://www.austinsturtlepage.com/Care/caresheet-spiny_softshell.htm

Sa-ti traiasca! :)
Testos Moderator
Testos Moderator

Tryonix

de Tryonix » 13 Dec 2006, 08:36

Multumesc mult pentru site.Desi m-am mai uitat pe google nu am dat peste el.
Intr-adevar, de mai numesc testoase cu carapace moale si au nasul ca Pinochio iar pe burtica sunt rosii :P
Am sa le fac si niste poze zilele astea si am sa le pun pe site.
Ceea ce ma bucura pana acum e ca mananca desi le am numai de ieri seara, deci nu au avut cine stie ce probleme de stres si adaptare.Ca stau mai toata ziua sub incalzitor...e partea a 2-a dar totusi, sa nu le cerem prea mult deodata.
Am aflat de pe site ca la maturitate le trebuie o piscina, am retinut asta!
Sper sa cresca cat mai incet sa am timp sa le cumpar una, avand in vedere ca sunt studenta deocamdata.
Keep in touch!

de Monoceros » 13 Dec 2006, 10:33

Ai o specie care traieste de fel in raurile si lacurile din nord-estul Americii, sudul Asiei, Japonia si sudul Noii Guinee, Saharan Africa si sud-vestul Asiei. Asteaptate sa ajunga la maturitate si la 60 cm, deci vorba ta iti va trebuii piscina. Este o specia exclusiv acvatica si pretentioasa la apa cat mai curata deoarece are parte si de respiratie cutanata (la nivelul pielii).
Sunt predominant carnivore, in lipsa prazii mananca si vegetale, de obicei se hranesc cu nevertebrate si vertebrate de talie mica.
Testos Admin
Testos Admin

Bafta

de Bogdan1984 » 21 Mar 2007, 18:00

Pare o specie dificil de crescut, dupa cate vad iti trebuie un spatiu mare si o apa cat mai curata posibil, bafta si sa auzim numai de bine :D .
Testos juvenil
Testos juvenil