Va rog ajutati-ma putin...

• dobrogeana - Hermann (Testudo hermanni)
• greaca (Testudo graeca ibera)

Moderatori: Sheppard, tibor.sos

Va rog ajutati-ma putin...

de broschi » 05 Ian 2009, 15:03

Buna, oameni buni. Din nou eu...Nu vreau sa enervez pe nimeni dar as avea o rugaminte. Daca are careva din voi niste timp liber sa imi scrie si mie aici exact ce imi trebuie(echipament, vitamine, recomandari, orice) pentru a amenaja un terariu pentru o testoasa de uscat de 11cm(lungimea totala a carapacei). Au avut loc o serie de schimbari in locuina meain ultimul an ceea ce incepe sa afecteze sanatatea broscutei.Pentru cei care nu au citit celalalt topic deschis de mine: Nu am luat broasca din mediul ei(nu eu cel putin) ci am primit-o de la o verisoara cand era un picut mai mare decat un dop. Initial am vrut sa o eliberez dar din cauza ca s-a imblanzit(ne urmareste prin casa, dormea cu pisica) am zis ca "am umanizat-o" prea tare si a ramas. Pana acum ceva vreme a avut un balcon intreg(4m/1.5m) amenajat pentru ea dar cand a trebuit sa modificam camera am desfiintat balconul. Asa ca a ramas fara casuta. Pentru ca nu mai sta afara(la soare, ploaie si alte fenomene normale) sanatatea ei a inceput sa se deterioreze. Deocamdata suntem in impas cu terariul(nu am gasit decat prea mici pentru ea sau foarte scumpe pentru bugetul nostru), dar sper sa reusesc sa rezolv cat mai curand problema. Ideea este ca nu prea stiu ce ar trebui sa am in terariu(m-am lamurit cu lampa UV, si atat).De asemenea ma gandeam poate sunt niste proprietari de broscute de uscat pe aici prin Tulcea, sa mai vorbim. V-as fi recunoscatoare pentru niste sfaturi.

P.S. Am gasit pe forum un post despre aproximarea varstei testoaselor. Am numarat acele inele si a rezultat ca are in jur de 6-7 ani poate chiar 8(daca nu am numarat prea bine). Ce parere aveti...11 cm sunt ok pentru 7 ani?

P.S.S. :D In legatura cu problema "ciocului" crescut aiurea ce parere aveti? Deocamdata credem ca e vb de lipsa vitaminei D. Mentionez ca "ciocul"(varful botului testoasei) este mai lung decat normal si formeaza in ambele parti unghi drept.Pentru poze uitati-va la celalalt post al meu.

Inca o data multumesc pentru rabdare:)
Respiram lumina, respiram muzica, respiram clipa care trece prin noi...
Testos juvenil
Testos juvenil

de broschi » 09 Ian 2009, 15:28

Nimeni? Haideti oanmeni buni am nevoie de putin ajutor.:(
Testos juvenil
Testos juvenil

de diego » 09 Ian 2009, 21:52

http://www.testoase.com/viewtopic.php?t=61 - aici gasesti niste exemple de terarii. Terariul trebuie sa semene cat mai mult posibil cu mediului natural al testoaselor de uscat.
Testos Admin
Testos Admin

de broschi » 10 Ian 2009, 17:47

Am vazut acep topic. Merci oricum. Stiu cam cum ar trebui sa arate dar aveam nevoie de sfaturi cu privire la lama cu UV, bec incalzitor sau ce altceva mai trebuie
Testos juvenil
Testos juvenil

Nu stiu ce tip de broasca am

de ank_prigat » 10 Ian 2009, 18:26

am luat o broscutza,dar zic ca nu e de florida,k nu are pete rosii.e cu galben .ce tip e?stie cn?multumesc
Testos juvenil
Testos juvenil

de broschi » 10 Ian 2009, 19:02

Off topic... :!:

Oricum varietatea cu galben poate fi ingrijita ca si cea cu tample rosii.
Testos juvenil
Testos juvenil

Ms

de ank_prigat » 10 Ian 2009, 19:39

ms
Testos juvenil
Testos juvenil

de diego » 10 Ian 2009, 19:44

Testos Admin
Testos Admin

de broschi » 10 Ian 2009, 21:21

Ai idee de unde le-a achizitiona(vreun magazin online sau ceva) ca in Tulcea nu gasesc asa ceva. Ma gandeam la un Repti Glo 5.0 pentru UV, dar este bun si pentru incalzire?
Testos juvenil
Testos juvenil

de alyenn666 » 14 Ian 2009, 16:28

nu reptiglo 5.0 nu produce si caldura....dar eu ti-as recomanda un bec night glo cu infrarosii....
http://www.petshop-online.ro/prod/Lampa ... 01641.html
eu am unu de 100w si sunt multumit...
trachemis scripta scripta+trachemis scripta elegans
Testos meserias
Testos meserias

de OvidiuRogalski » 29 Iul 2009, 15:45

Terariu poti face la comnda la magazinele de pesti, eu asa am facut.Lampi teoretic gasesti in pet-shopuri.Pt. terariu ar fi bine sa ai un substrat de nisip, se gaseste la hornbach sau magazinele de constructii la saculete daca nu chiar si la pet-shopuri se vinde nisip special.Iti trebuie un umbrar,eu l-am impletiti pe l meu si am pus o carpa deasupra lui,umbrarul stand pe marginea terariului.Niste pietroaie de rau sunt destul de estetice dar si folositoare ptc. broasca se poate urca pe ele, niste plante imbunatatesc decorul. 8) :D :)
Testos juvenil
Testos juvenil