probleme broscuta
probleme broscuta
Ieri mi-am luat si eu o broscuta din Obor, cam scumpa 40 ron. Problema este ca nu prea mananca. Ieri a mancat cam 3-4 viermisori din aia uscati, putina inima de vita si cam atata. Azi nu s-a atins deloc de aia uscati si inima de vita a mancat doar o bucatica mica. E cam toanta, daca o las in apa nu se suie deloc pe pietre iar daca o pun pe pietre acolo ramane incremenita. Am inteles ca trebuie neaparat incalzitor cu termostat dar chiar si acum vara am nevoie de incalzitor?! Pe zapuselile astea? Deocamdata nu-mi permit si un filtru de apa dar o sa-i schimb apa odata la 2 zile pana cumpar unul. O s ama duc peste 2 -3 ore sa-i cumpar un termometru de apa.
Sa o stapanesti sanatoasa pe noua broscuta! :D
Acum, in legatura cu problema mancarii, e foarte probabil sa nu manance in primele zile. Asa mi s-a intamplat si mie...dar dupa vreo 3 zile de la cumparare i s-a deschis apetitul.
Cu timpul se va invata cu noul mediu de viata si se va urca si pe pietre, va incepe sa plescaie apa, etc. Incalzitorul nu e necesar acum, prin septembrie-octombrie iti va trebui unul neaparat. Bafta in continuare cu mica testoasa!
Acum, in legatura cu problema mancarii, e foarte probabil sa nu manance in primele zile. Asa mi s-a intamplat si mie...dar dupa vreo 3 zile de la cumparare i s-a deschis apetitul.
Cu timpul se va invata cu noul mediu de viata si se va urca si pe pietre, va incepe sa plescaie apa, etc. Incalzitorul nu e necesar acum, prin septembrie-octombrie iti va trebui unul neaparat. Bafta in continuare cu mica testoasa!
ok ms. I-am luat pietre, niste plante de plastic de ornament, calciu de apa, vita plus si termometru de acvariu. Am sa atasez o poza cu vita plus sa vedeti daca e bun...cand am pus in apa cateva picaturi nu s-a dizolvat si s-au format niste pete uleioase. Este normal? i-am pus de asemenea pe carapace si am frecat-o un pic si 2 picaturi pe ochisori. Asa scria si pe prospect.

P.S Coloana de apa are cam 7 cm e bine? La petshopuri am vazut ca le tin in putina apa.

P.S Coloana de apa are cam 7 cm e bine? La petshopuri am vazut ca le tin in putina apa.
Totusi ma oftica ca nu manaca:( Asa e vioaie. Se tot catara pe plante si incearca sa ajunga cat mai sus sa iasa din acvariu :)) Zici ca e Scofield :P
Azi cand am fost in piata si am cumparat accesoriile am intrebat si de filtre. Un resun destul de maricel la vreo 25 ron e bun? Nu am intrebat insa ce debit de apa are. Acvariul e cam micut. 8.5 litrii .
Azi cand am fost in piata si am cumparat accesoriile am intrebat si de filtre. Un resun destul de maricel la vreo 25 ron e bun? Nu am intrebat insa ce debit de apa are. Acvariul e cam micut. 8.5 litrii .
eu am primit doua broscute iar cea mica nu vroia Doamne fereste sa manance, si cand vedea pe cineva nu mai iesea din carapace. Dupa vreo 3-4 zile a inceput sa manance cand nu era nimeni in camera iar acum mananca din mana mea.
n-ar fi o problema de...acomodare?
n-ar fi o problema de...acomodare?
- Testos juvenil

ms. Cald rau:( Temp apei a crescut la 30 de grade si in camera am 32. Broscuta tot nu manaca...e posibil sa fie asta o cauza?
LE: In sfarsit a mancat! Nu manca cand ii pun in acvariu ci mananca cand i se scoala ei, dar tot e bine. Problema este ca are diaree :(
LE.LE: Yupiii a inceput sa manace ceva mai bine. :D Cam face mofturi. I-am dat din meniul saptamanii din cubuletele alea , nu stiiu exact care sunt de inima de vita dar oricum nu se atinge de ele. In schimb i-au placut pestsorii aceia albi si uscati mici. Si nu a mai facut diaree :D .Am primit un acvariu mai mare , de 33 L si un filtru. O sa-i cumpar un incalzitor cu termostat si in timp poate gasesc si un reptiglo.
LE: In sfarsit a mancat! Nu manca cand ii pun in acvariu ci mananca cand i se scoala ei, dar tot e bine. Problema este ca are diaree :(
LE.LE: Yupiii a inceput sa manace ceva mai bine. :D Cam face mofturi. I-am dat din meniul saptamanii din cubuletele alea , nu stiiu exact care sunt de inima de vita dar oricum nu se atinge de ele. In schimb i-au placut pestsorii aceia albi si uscati mici. Si nu a mai facut diaree :D .Am primit un acvariu mai mare , de 33 L si un filtru. O sa-i cumpar un incalzitor cu termostat si in timp poate gasesc si un reptiglo.
Help
salut, am luat si eu o broscuta de florida ieri (era ultima de la magazin si vroiam neaparat) si de cand am luat-o nu a mancat nimic. sta mai tot timpul cu ochii inchisi pe insulita sau calare pe incalzitor. am scos-o o data pe birou si o lua la fuga. deocamdata i-am pus doar broscuta de calciu, incalzitorul si o insulita dar ii voi cumpara maine si celalate necesare. e bolnava? are ceva? e prima data cand am si nu stiu ce sa fac... mai inainte statea cu labutele intinse ca si cum ar face pluta si nu se misca deloc. help please !!
- Testos juvenil

Nu iti mai face atatea griji, va dura pana se acomodeaza cu noua locuinta, plus de asta:
1. ia la "puricat" tot forumul si vei descoperi o gramada de lucruri;
2. bine ai venit si sa-ti traiasca broscuta.
1. ia la "puricat" tot forumul si vei descoperi o gramada de lucruri;
2. bine ai venit si sa-ti traiasca broscuta.
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact