pot transporta broscuta?

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

pot transporta broscuta?

de roxicutza » 15 Dec 2007, 21:32

Buna seara

Inca o data as avea nevoie de un sfat. vreau sa plec din localitate de Sarbatori si as vrea daca se poate sa iau broscuta cu mine. imi este insa frica pt ca e f mica, cat o moneda de 5000, ma indoiesc ca are m mult de 2 luni, si nu stiu ce consecinte ar putea avea drumul, mai ales ca e iarna.
Va rog daca puteti sa-mi spuneti si daca as putea sa o iau cu mine si cum o pot transporta. ( e vorba de un drum cam de 4 ore)
Multumesc mult:)
Testos juvenil
Testos juvenil

de Florin » 16 Dec 2007, 12:11

Las-o acasa. Pleci mai multe zile? Eventual lasa pe cineva sa ii dea mancare!
Ultima oară modificat de Florin pe 16 Dec 2007, 13:38, modificat 1 dată în total.
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Testos Moderator
Testos Moderator

de Adriana » 16 Dec 2007, 13:11

Eu am fost cu testoasa mea la multe drumuri, chiar si mai mult de 4 ore. In masina am avut grija sa fie o temperatura potrivita, iar pe ea am tinut-o si in acvariu, dar putin, pentru ca se tot balanganea. A stat mai mult in mana, stand foarte cuminte. Sau poti gasi la pet-shopuri ( Hornbach am vazut ultima data) niste cutiute mici de plastic, inchise cu capac, dar avand gauri de aerisire, speciale pentru transportat reptile. Poti pune si apa, ca sa nu se usuce de tot. :D
Testos juvenil
Testos juvenil

de alyenn666 » 16 Dec 2007, 14:17

io nu cred ca e prea bn sa o lasi 4 zile fara papa . avand in vedere marimea si varsta ei.....deci daca chiar nu ai cum sa lasi pe alcineva sa o hraneasca ar fi mai bine sa o iei cu tine.. ca sa nu o lovesti si ca sa nu simta frigul de afara o poti baga intr-un prosop sau o soseta ceva....bafta... :wink:
trachemis scripta scripta+trachemis scripta elegans
Testos meserias
Testos meserias

de Pandy » 16 Dec 2007, 15:13

Nu a zis nimeni ca e vorba de 4 zile, este vorba de toata vacanta de Sarbatori
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de alyenn666 » 16 Dec 2007, 15:30

cu atat mai rau....chiar nu are cum sa o lase fara mancare.....deci impaturirea ramane ultima solutie....sau gasit un babysitter............
Testos meserias
Testos meserias

de Florin » 16 Dec 2007, 16:05

Stii cat rezista o testoasa fara mancare???
Oricum, eu nu am zis sa o lase nemancata, ci am zis sa lase pe cineva sa ii dea mancare.

Merge si sa o ia cu ea, dar sa aiba grija acolo unde se va duce.
Acolo unde se va duce de sarbatori, se va distra mai mult ca sigur si nu va mai avea atata grija de testoasa.
Testos Moderator
Testos Moderator

de alyenn666 » 16 Dec 2007, 16:14

nu cred ca ingrijirea unei testoase ocupa chiar atat de mult timp incat sa fii nevoit sa alegi intre distractie si testoasa....hai sa fim seriosi le poti face pe amandoua.....si asta fara sa neglijezi pe nici una... :wink:
Testos meserias
Testos meserias

de Florin » 16 Dec 2007, 16:49

Sa spunem ca te duci la munte de sarbatori, iar in una dintre zile te duci pe partie, care e la 25 km distanta. Mai ai grija de ea.
Daca se duce in alta parte ar putea, dar la munte.. e prea greu. :wink:

Parerea mea!
Testos Moderator
Testos Moderator

de alyenn666 » 16 Dec 2007, 16:50

la fel si daca se duce pe luna....
Testos meserias
Testos meserias

de Florin » 17 Dec 2007, 21:50

Ma rog, eu nu am spus ca nu poate sa o ia cu ea, dar intre a lasa pe cineva care sa vina sa ii dea de mancare si a o lua cu mine, eu as lasa-o acasa. Imagineaza-ti ca este destul de stresanta plimbarea.

Si totusi [roxicutza].. ce ai hotarat sa faci cu testoasa?
Testos Moderator
Testos Moderator

de roxicutza » 18 Dec 2007, 13:54

Va multumesc mult de tot pt raspunsuri.
Imi cer scuze, nu am avut internet cateva zile si de abia astazi am intrat. pana la urma o las la prietenul meu ( el lucreaza de Craciun), imi era prea frica sa o iau cu mine, asa mica. se pare ca vom pleca amandoi doar de pe 31 pana pe 2, dar ma gandesc deja sa rog pe cineva sa treaca sa ii dea de mancare.
Ieri i-am pus incalzitorul de la Pandy si merge ceas:D. e f fericita si vioaie cu cele 27 de grade din acvariu, mai ales ca mie mi-a scazut simtitor temperatura in casa. acum daca se poate as mai pune o intrebare offtopic ;D
astazi ma instalez cu ea la prietenul meu, el e insa fumator si ma gandesc ca se va deschide frecvent geamul. sper sa nu o imbolnavesc...ma tot gandesc unde sa ii pun acvariul. cat de mult o afecteaza aerul rece care intra cand aerisim, atata timp cat ea are 27 de grade in apa?
Multumesc inca o data pt toate sfaturile si pt intelegere:)
Testos juvenil
Testos juvenil

de Pandy » 18 Dec 2007, 14:08

Avand in vedere mediul pe care il are daca se poate sa isi restrictioneze prietenul tau fumatul intr-o anumita camera in care nu se afla broasca este perfect, curentii de aer sunt foare periculosi si de aceea ar trebui sa ai mare grija. Mai ales ca, fumul de tigara nu le place broastelor, cum nu le place nici anumitor oameni :)
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de Florin » 18 Dec 2007, 19:43

Pai daca sta decat in acvariu, nu prea ai de ce sa iti faci griji, in legatura cu( virgula) curentii de aer.
Fumul...hmmm..nu cred ca ii face rau daca nu fumeaza langa ea. :?
Testos Moderator
Testos Moderator

de Monoceros » 19 Dec 2007, 00:44

Daca se afla in aceeasi incapere, cu siguranta ii face rau.
Testos Admin
Testos Admin