Pagina 1 din 1

adoptie testoasa de apa

MesajScris: 14 Mai 2017, 18:41
de lelia
Buna ziua , dragi prieteni!
Am trei testoase cu tample rosii adulte. dupa cum probabil stiti, ele isi revendica territoriul. Nu pot convietui in acelasi bazin, se ataca si se musca pana la mutilare (una a ramas fara un deget dintr-o asfel de lupta). Au cicatrici pe cap, picioare si zona cozii). Medicul veterinar m-a atentionat ca se pot omori intre ele.Uite asa am ajuns sa am trei vase cu apa , cate unul pentru fiecare. Doua sunt dotate cu echipament dar al treilea este improvizat si stau cu el in mijlocul sufrageriei de bloc. Spatiul si costurile nu imi permit sa tin trei testoase in trei bazine. Ne chinuim si eu si ele. Bunul simt nu ma lasa sa abandonez una dintre ele in Lacul IOR, unde mai sunt surate de ale ei, nedorite de cei ce le_au adoptat.
Va rog mult, daca aveti posibilitatea si dorinta de a adopta o testoasa adulta de Florida, sa-mi dati un semn! Ideal ar fi ca persoana care va dori adoptia, sa nu mai detina o alta testoasa sau sa aiba inca un vas separat pentru aceasta. Sau si mai bine ar fi sa detina un iaz.

Re: adoptie testoasa de apa

MesajScris: 14 Mai 2017, 21:44
de Sheppard
Iti recomand sa postezi si aici anunt: https://www.facebook.com/groups/tarc08/

Poate doresti o reproiectare a habitatului lor cu ceva de genul: http://www.tortoisetrust.org/articles/smpond.html - 2 iazuri mai mici cu acces intre ele ar trebui sa rezolve problema.

Re: adoptie testoasa de apa

MesajScris: 15 Mai 2017, 09:58
de lelia
Multumesc frumos!
Daca as avea doar doua, m-as gandi la o reorganizare a habitatului. A treia nu am unde sa o pun. Sta amarata in sufragerie, intr-un vas nu prea mare (este de fapt o litiera pt pisici), fara incalzitor (acum nu e problema pt ca nu e frig) si fara filtru (asta este o problema reala pt ca trebuie sa ii schimb apa la cel mult o saptamana).

Re: adoptie testoasa de apa

MesajScris: 15 Mai 2017, 13:14
de Sheppard
Sunt toti 3 masculi?

Re: adoptie testoasa de apa

MesajScris: 09 Iul 2017, 08:08
de lelia
Sunt doua femele si un mascul dar se pare ca nu conteaza sexul. E o nebunie totala. Am incercat sa pun cate doua...am incercat toate variantele. Nu a dat niciun rezultat. :( Cred in continuare ca cel mai bine- pentru mine si pentru ea- ar fi sa dau o femela. La anunturile de adoptie am primit injurii in loc de oferte (mi s-a spus ca sunt ipocrita si vreau sa fac bani :)) ...)
Daca are cineva un loc in iaz, rog frumos sa ma ajute. Vreau o persoana serioasa care sa aiba informatii despre ingrijirea testoaselor.

Re: adoptie testoasa de apa

MesajScris: 09 Iul 2017, 11:14
de Sheppard
Pe grupul de facebook TARC ai primit injurii? Ma mir. Dar daca asa e, remediem situatia unde e nevoie.

Re: adoptie testoasa de apa

MesajScris: 09 Iul 2017, 11:31
de lelia
Era o tipa care avea un mascul de 5 ani. I-am spus ca pe mascul meu, care are cam aceeasi varsta, l-a mutilat. I-a retezat un deget si cum il vede, il ataca. I-am spus ca as prefera un iaz sau sa fie unica in bazin,. Sa nu ma trezesc peste un timp ca-mi reproseaza ca testoasa mea e agresiva (am dat aceste detalii in anunt). Sau, mai grav, sa o abandoneze in cine stie ce lac. M-a facut ipocrita, cum ca eu as urmari sa obtin bani. M-a facut sa zambesc, pentru ca in pofida faptului ca am trecut-o la donatii, nu am avut oferte. Daca nu vrea nimeni sa o ia gratis, de ce ar vrea cineva sa cumpere o ditamai broasca adulta?!!!

Re: adoptie testoasa de apa

MesajScris: 09 Iul 2017, 21:55
de Sheppard
Mda urata treaba. Mi se pare ca mai sunt pe grupul de adoptii care cauta sa adopte. Parca era si cineva cu iaz la un moment dat, poate mai accepta testoase: https://www.facebook.com/groups/tarc08