Pagina 1 din 1

Probleme...agravate

MesajScris: 09 Ian 2014, 14:09
de Karina92
Buna ziua, dupa muuulta vreme.
am primit mai demult 2 testoase: una din specia Graptemys si alta cu tample galbene (are o malformatie congenitala, lucru confirmat de dr. Tudor Laurentiu).

in urma cu un an, a mai aparut un membru in familie: un catel. problema era ca o prindea pe Winky, cea bolnavioara (ce nu se putea baga in carapace) sa se joace, dar exista riscul sa o raneasca. nu s-a putut pune problema de eliberare, caci Winky o sa aiba nevoie de operatie in viitor (o placa din carapace ii apasa pe cloaca tot mai mult), asa ca i le-am lasat bunicului cateva luni.

Acum, cainele e mare, asa ca le-am putut lua inapoi. nu le-am mai recunoscut. au pete de toate culorile pe carapace, cea din specia Graptemys e decolorata inclusiv pe labute si parca i s-a modificat consistenta carapacei. din punct de vedere al culorii, ca asa e tare.
Winky ar 6 ani, partenerul 7, ambele mananca, n-au conjunctivita sau alte afectiuni interne.
deci, cu ce pot sa incep pentru revenirea lor?

inca o problema. lampa tine loc de incalzitor? nu le mai pot pune asa ceva pentru ca ii rod firul constant si mi-e sa nu le gasesc electrocutate. l-am invelit cu tifon, mancau atele de la el...
o sa revin curand si cu poze

MesajScris: 12 Ian 2014, 16:51
de Sheppard
Poti imbraca firul si tot incalzitorul intr-un tub PVC gauri/perforat/cu orificii mai largi in portiunea unde incalzeste. Depinde de pozitia incalzitorului, dar poti instala si niste coturi si firul sa treaca prin acel tub, chiar si pe o bucata de cativa cm deasupra apei ca sa nu ajunga la el cand iese din tub.

Lampa nu va reusi niciodata sa incalzeasca suficient de mult apa si nici sa pastreze o temperatura adecvata sau constanta.

Cat despre carapace, ar fi nevoie de ceva poze. Nu e datorita naparlirii si a depunerilor de alge/mizerie acea schimbare de culoare?