Pagina 1 din 1

Capcanele de la Vadu

MesajScris: 25 Aug 2013, 01:48
de ela_crux
Salutare!

Nu imi amintesc exact, dar parca a mai fost postat acest subiect pe forum, insa nu am reusit sa il gasesc sub nici o forma... asa ca daca adminii il gasesc, ii rog sa lipeasca cele doua topicuri.

Pe emys-ro exista urmatoarea sesizare:
http://emys-ro.webs.com/apps/forums/topics/show/5279002

Am fost in zona si situatia este de felul urmator:
- exista un bazin mic in exteriorul curtii combinatului, care cred ca a fost in trecut groapa cantarului de la intrare/iesire, bazinul are oarece strat de apa si acum cateva saptamani am gasit 1 sau 2 Emys inauntru, din pacate nu am reusit sa rezolv nimic atunci, am zis ca voi reveni cu prima ocazie, avand si ceva scule la mine. Am revenit zilele trecute dar nu am mai gasit picior de Emys...
- exista in interiorul curtii doua bazine mari, unul era secat si fara vegetatie inauntru, celalalt secat dar cu boschetareala grava, maracini, etc si nu am vazut nici un fel de miscare de tip animal pe acolo [exista in schimb activitate de tip uman, ma intreb cat de legala sau ilegala... banuiesc ca e vorba de echipe clandestine, aflate la "recuperat" "fier vechi"]. Bazinele au o margine de beton mai inalta de 2m deasupra solului, in primul bazin nu cred sa aiba vreo sansa sa ajunge testoasele, in cel de-al doilea ar putea avea acces pe una dintre laturi, unde exista un fel de deal care ajunge aproximativ pana la marginea superioara a bazinului... deci exista sanse de acces. Avand in vedere activitatea din zona, nu am putut investiga mai mult sau fotografia, fara a risca eventuale intalniri neplacute.

Idei, pareri, sugestii... eventual, daca aveti drum prin zona, poate mai aruncati un ochi.

Bafta si toate bune!

MesajScris: 25 Aug 2013, 14:50
de Ciobastian
O problema asemanatoare se intalneste si la mine in oras(Campina/Prahova) la un lac(Lacul Bisericii) ce a fost reamenajat prost,adica malurile lacului au fost facute din beton fiind o mare problema pentru broastele testoase din lac sa se inmulteasca sau sa iasa pe uscat.Daca aveti vreo idee ce s-ar putea face in privinta asta ar fi foarte bine.

MesajScris: 25 Aug 2013, 15:58
de Al3xin0
Ciobastian scrie:O problema asemanatoare se intalneste si la mine in oras(Campina/Prahova) la un lac(Lacul Bisericii) ce a fost reamenajat prost,adica malurile lacului au fost facute din beton fiind o mare problema pentru broastele testoase din lac sa se inmulteasca sau sa iasa pe uscat.Daca aveti vreo idee ce s-ar putea face in privinta asta ar fi foarte bine.

Se pot face rampe de acces cum sunt si in lacul I.O.R. pe o latura a unei insulite. Rampele au fost conecpute initial pentru pasari de apa exotice dar acum sunt folosite de testoase:
Imagine

Uploaded with ImageShack.us

MesajScris: 27 Aug 2013, 11:13
de Ciobastian
Ideea e ca daca s-ar face rampe de acces testoasele ar iesi din lac direct pe poteca din jurul lacului,iar oamenii cand le vor vedea le vor lua ori acasa ori le-ar rani sau cine mai stie ce.

MesajScris: 27 Aug 2013, 12:30
de Sheppard
Ar iesi intr-adevar, dar pana la urma au nevoie si de locuri de reproducere. In apa nu pot face asta. Si chiar daca ies, nu se vor departa prea mult de apa, doar cand isi depun ouale. Majoritatea timpului vor sta doar pe rampe, asa cum e si in Bucuresti.