Testoasa TSE in conditii mizere

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

Testoasa TSE in conditii mizere

de Gradinaru Alin » 11 Ian 2013, 14:33

Subiectul este o testoasa TSE tinuta de aprox. 14 ani intr-un acvariu de 6 litri, in care nu are insulita,incalzitor, filtru sau alta necesitatea care este considerata "lux"... Ci doar o apa neagra ca si Coca-Cola, in care gem microbii ...Testoasa este detinuta de un amic de al meu, a carui mama e in orice priviinta foarte greu de convins in legatura cu testoasa....

Testoasa de cand a fost cumparata (din cate am inteles dintr-un targ din Sibiu ) a mancat doar gammarus si pastrama, rareori primind cate o bucata grill sau alt fel de mancare preparata de pui de la masa "stapanilor"...

Ele au fost doua, doi masculi cica, dar una din ele a facut conjuctivita si au chemat veterinarul care le-a spus sexul lor(care dupa cum vad este total eronat!)...Cealalta a murit de la o cazatura de la etajul 3 de pe balcon, din neglijenta stapanilor, care spalau acvariul si cica "le-au pus la soare ca au nevoie de soare"....

Mentionez ca bec repti-glo a avut cam o sapt(becul meu), dar dupa cum stie si Sheppard,cred ca mi s-a ars, si acum nu am nici pt testoasa mea bec...

M-am gandit sa-i fac un filtru extern home made, dar nu am putut singur asa ca m-a ajutat el(desigur rugat >:fire ) si inca un prieten de al meu....Din pacate am facut doar mediile filtrante, formate din doua sticle taiate in asa fel incat sa aibe doua guri, lipite si in ele puse de jos in sus(admisie spre iesire): o plasa rara care nu lasa pietrisul sa iasa din dop, pietris de diferite dimensiuni,carbune(am auzit de la mai multe pesoane ca filtreaza excelent daca este foarte bine spalat), niste bucati ceramice ,in loc de bio balls am pus paie taiate , si doua randuri de bureti....si apoi astupat din nou cu o plasa de aceeasi dimensiune ca prima....acum trebuie sa cumpar o pompa si filtrul e gata! :D

Vreau sa stiu , daca cumva fac rost de testoasa lui, are cine s-o ia? Nu vreau s-o iau de la el si apoi s-o tin eu, pt ca nu am loc, ca as fi facut-o de mult! Si prin ce metoda,daca persoana nu este din iasi, o transportam... Eu fiind minor(13 ani) nu prea pot sa ma deplasez prin tara...Prin posta nici peatat, ca moare saraca.... Pe autobuz sau autocar nu e bine, deoarece e cam periculos zic eu.... E femela zic eu, si sunt cam sigur...

Cateva poze care am putut sa le fac cu testoasa... Am sa fac si cateva poze cu acvariul in care o tine, dar daca nu am acordul lui mi se pare cam incorect, desi e pentru binele testoasei....

http://imageshack.us/photo/my-images/213/img122mt.jpg/-carapacea dupa ce a fost spalata si frecata foarte bine cu mana si apa calduta;
http://imageshack.us/photo/my-images/801/img123bv.jpg/-aici cred ca sunt niste cheaguri de sange , desi nu se vad prea bine in poza, dar nu sunt foarte sigur...
http://imageshack.us/photo/my-images/526/img124y.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/543/img183e.jpg/-straluceste carapacea de curatica ce era! :P
http://imageshack.us/photo/my-images/33/img185vy.jpg/[/url]
13-05-2012
Testos activ
Testos activ

de Sheppard » 11 Ian 2013, 17:50

Testoasa este intr-o stare surprinzator de buna, avand in vedere conditiile mizere. Trachemys oricum sunt rezistente de fel. Nu pare sa fie deformata foarte tare carapacea - nu imi prea place rozul acela excesiv de pe plastron si culoarea palida a carapacei. Se pare ca are si un retard de crestere destul de mare, avand in vedere dimensiunile capului in comparatie cu carapacea.

Testoasa ar trebui preluata cat mai repede de catre cineva, iar din acest motiv e de preferat sa fie din Iasi. Posteaza te rog si pe grupul de adoptie pentru Trachemys pentru a gasi un potential stapan: https://www.facebook.com/groups/332019150165071/

E o femela frumusica. As fi preluat-o eu temporar si sigur ii gaseam stapan in Sibiu, dar e cam departe pentru mine.

Daca nu reusesti sa convingi mama tampita (ca altfel nu am cum sa-i spun) sa dea testoasa la cineva raspunzator si cu un dram de morala, da-ne numarul ei de telefon ca sa stau de vorba cu dansa. Oare la noi exista legi impotriva cruzimii fata de animale, testoase mai ales? Ar trebui sa ma interesez...
Testos Moderator
Testos Moderator

de Gradinaru Alin » 11 Ian 2013, 21:29

Tocamai azi am vorbit cu respectivul, si a spus ca masa s-a mai gandit si acu ii ia acvariu... I-am spus ca as fi dispus sa ii tin testoasa chiar eu(eu o sa o dau cuiva competent imi intra pe mana), dar a intorso zicand ca are in plan ca pana in primavara aceasta sa ii cumpere ceva mai mare... gen 40 litri...i-am explicat ca e tot putin si a spus ca daca vreau sa-l ajut sa faca un fel de rampa si o lasa toata ziua prin casa... nu prea cred acest plan... voi incerca sa fac rost discret de nr de telefon al mamei lui, in asa fel incat sa til dau pe pm dupa poate o suna cnv si zice ca eu lam dat :lol: :roll:

Testoasa mai poate rezista pana la primavara cel tarziu , sau sa insist acu sa o iau in primire....?
13-05-2012
Testos activ
Testos activ

de Sheppard » 11 Ian 2013, 21:32

Cu cat mai repede, cu atat mai bine. Cine stie ce se mai intampla pana in primavara...

Uite ca am gasit si legea - ce face ea constituie contraventie si sumele de acolo nu sunt de neglijat. Asa ca daca nu vrea sa suporte consecintele, sa faca bine sa o dea la altcineva: http://www.dreptonline.ro/legislatie/le ... alelor.php
Testos Moderator
Testos Moderator

de Gradinaru Alin » 11 Ian 2013, 21:38

... Sa speram ca se va tine de cuvand, dar din cate il stiu cam exagereaza si nu cred ca o sa faca un acvariu de 40 litri ci unul mai mic si o sa o lase toata ziua sa umble prin casa.... oricum repet incerc sa fac discret rost de nr mamei lui de tel...

Acum in legatura cu testoasa mea, chiar daca sunt off topic, unde pot posta 2-3 poze cu acvaterariul sa imi spui ce mai trebuie....?
13-05-2012
Testos activ
Testos activ

de Sheppard » 11 Ian 2013, 21:41

Acvariul de 40L e o gluma proasta - eu imi tin puii intr-unul de 60L si asta doar in primul an.
Plus ca stii si tu prea bine ca un acvaterariu (nu un acvariu, ca nu e peste) e doar o parte din toata investita: insula, filtru, bec reptiglo, bec de incalzit, plante, hrana adecvata etc.

Cat despre poze cu ce ai amenajat, cred ca ar fi bun topicul asta, sa gaseasca toata lumea usor: http://www.testoase.com/topic2537.html
Testos Moderator
Testos Moderator

de Gradinaru Alin » 11 Ian 2013, 21:46

aham... dar legile alea se aplica si pentru pesti...? :roll: :shock: :? ca am 2 guppy care me-am cam batut joc de ei... adica ii tineam mai mult de cobai cand ciclam acvariu... acum is bine-mersi in acvariu....

De acvariu nu stiu ce sa zic... am vazut cineva de pe aici pe forum ca a facut dintr-un bol mare de flori, cu un decor din polistiren cu spuma, vopssit lacuit etc... si ziceam ca e acceptabil atata timp cat sta cat vrea ea prin casa... dar daca spui ca nu e bine voi incerca sa fac tot posibilul sa o adopt temporar...
13-05-2012
Testos activ
Testos activ

de Sheppard » 11 Ian 2013, 23:28

Ar fi cea mai buna solutie sa o adopti pana se gaseste cineva mai responsabil care sa ii poata oferi un camin permanent.
Testos Moderator
Testos Moderator