Coji de oua la...testoasa

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

Coji de oua la...testoasa

de Gradinaru Alin » 09 Aug 2012, 22:07

Citind pe cateva forumuri dedicate testoaselor, printre care si acesta intr-un topic,am aflat:cojile de oua de gaina sunt exact ca si oasele de sepie...Nu am stat mult pe ganduri si am si pus 4 bucati dintr-un ou fiert... A sarit pe ele imediat, dar dupa aceea m-am gandit :oare partile ascutite din coaja care le-a inghitit o zgarie pe interior...? :shock: am fct si eu ca femeia si drobu de sare... in fne deci stiu ca-s bune fara pielita aia dintre albus si coaja dar fac vre-un rau? Acum duminica voi adauga si 1-2 melci pomaceea si as vrea sa stiu daca pe ei ii ajuta la cv... din 4 bucati mari de ou... au mai ramas 2 aproape intregi ,iar doua sunt foarte mititele... Deci e bn?????
13-05-2012
Testos activ
Testos activ

de Sheppard » 09 Aug 2012, 23:58

Mai e o recomandare in legatura cu oul: galbenusul de ou fiert amestecat cu carnea de vita - rezulta un aport si mai mare de proteine si o masa mai consistenta. Murdareste totusi apa.

Cu cojile de ou e cam aceeasi chestie ca si la alte animale crescute la ferma, spre exemplu bovine - li se amesteca in mancare pentru aport de calciu. Eu prefer o varianta mai eleganta si mai sigura: calciu dizolvat in apa legat de vitamina D3 pentru absorbtie maxima, de asemenea, am inceput sa dizolv magneziu si alte vitamine precum vitamina C care se obtine mai greu din carne.
Testos Moderator
Testos Moderator

de Gradinaru Alin » 10 Aug 2012, 08:15

dar am vazut pe yt nu mai stiu ce filmulet cu niste testoase care aveau substrat foarte fin din coji de ou pisat.... cred ca nu e bine cand e pisat chiar asa fin ca il mananca tot ... nu?

galbenusul cu carne de vita cruda sau liofilizata...? tind sa cred liofilizata pt a se amesteca bine cu galbenusul.... ca daca e cruda iese amestecatura pt parjoale :lol: :D :mrgreen:

si deci pe melci nu ii ajuta cu nimic..? ca am auzit ca au nevoie de apa bogata in calciu... oricum mai am putin din broscuta aia care se dizolva si incerc cand se termina sa iau alta sa o tin non stop cu de ala ....ma gandeam ca poate si melcii pot rontaii la coji :happy6: :lol: :weee

deja o terminat 2 din cele 4 bucatele care i le-am pus ... si acu de se joaca cu celelalte ramase .....oare mananca ca sparta sau ii trebe calciu ... ca daca asta inseamna ca ii trebe calciu mult ma duc si ii iau calciu sandoz si gt nu o mai pun sa se indoape cu coji ma gandeam si eu ca poate ciuguleste putin da nu juma din cat i-am pus ................

Edit later:
OUALE ASTE SUNT UIMITOARE!AM LUAT BROSCUTA IN MANA SA O DISTREZ SI I-AM VERIFICAT SOLZII CARAPECEI DE LA COADA... ACU APROX 2 ZILE CAND AM VERIFICAT,CAND MISCAM,PUTIN PARCA CADEAU;ACU NU SE MAI MISCA APROAPE DELOC!!! :blob: :happy) :mrgreen: :D :) :P
13-05-2012
Testos activ
Testos activ

de Sheppard » 10 Aug 2012, 13:51

Eu prefer calciu efervescent si pestele care il dau il dau cu schelet cu tot + ca mai e destul calciu si in carnea de vita, deci aici nu e problema.

Galbenusul de ou amestecat in carnea de vita curda, dar merge si cu cea liofilizata, de ce nu. Am dat de cateva ori carnea asa cu galbenus de ou fiert si le-a placut, numai ca murdareste apa prea tare si am renuntat la idee.
Testos Moderator
Testos Moderator