Va mai aduceti aminte de Teri
Va mai aduceti aminte de Teri
Teri(trachemys scripta troostii) este prima mea testoasa , prima data cand am pus cateva imaginii pe site era cat o moneda de 50banii .... Acum are 6 luni si e un monstrulet in devenire :X (6cm) , Mananca bine, este foarte activa si i-am schimbat acvariul ,unul de 70L, i-am luat filtru si incalzitor si momentan pe post de insula i-am mus mai multe pietre.Totul rai pana ieri, De ce pana ieri? Pai am fost pana la petshop sa imi cumpar un incalzitor mai rezistent si mai mare pt ca pe cel vechi l-am scapat pe jos si s-a spart :oops: :)) Si tot asa din una in alta am ajuns sa ma uit si la animale, si ma duc spre testoase , vad 3 cu tample galbene si wow ... Imi atrage atentia 3 testoase cu carapacea ceva mai inchisa decat celelalte... Erau Graptemys ceea ce era foarte tare, avand in vedere ca de ceva vreme caut pui pe toate siteurile si prin toate petshopurile din arad :)) Bine inteles ca nu am putut invinge tentatia si am cumparat una (3cm :> ) I-am verificat carapacea sa nu fie moale si am cumparato... Am duso acasa si am puso pe langa cealalta si am observat ca e pitica :)))) faza e ca ambele sunt timide mai ales cea mica aseara numai am vazuto cum a luat o muscatura de grammarus , oricum eu sper sa se obisnuiasca cu noua casa si stapanul si sa nu imi faca probleme la mancare ... si de aici incel intrebarile
1In cat timp ar trebuii sa se obisnuiasca cu tot si sa inceapa sa manance
2Ce fel de testoasa din subspecia grapthemis e ? (o sa pun niste poze mai jos , dar eu zic ca e pseudogeographica pseudogeographica )
3 Cea mare e destul de energica si cand inoata prin preajma celei mici o loveste usor cu ghiarele din spate dar nu foarte brutal ... si cand se aproprie cea mare de micul ozzy o schaneaza peste tot de parca ar vrea sa o muste , dar pana acum nu am avut probleme ..... Voi ce ziceti? necesita acvarii diferite?
4O sa plec 5 zile in ungaria si in astea 5 zile nu am la cine sa le las... Eu as vrea sa le iau cu mine , dar nu o sa am probleme la vama? adica am nevoie de ceva acte? sau??
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
1In cat timp ar trebuii sa se obisnuiasca cu tot si sa inceapa sa manance
2Ce fel de testoasa din subspecia grapthemis e ? (o sa pun niste poze mai jos , dar eu zic ca e pseudogeographica pseudogeographica )
3 Cea mare e destul de energica si cand inoata prin preajma celei mici o loveste usor cu ghiarele din spate dar nu foarte brutal ... si cand se aproprie cea mare de micul ozzy o schaneaza peste tot de parca ar vrea sa o muste , dar pana acum nu am avut probleme ..... Voi ce ziceti? necesita acvarii diferite?
4O sa plec 5 zile in ungaria si in astea 5 zile nu am la cine sa le las... Eu as vrea sa le iau cu mine , dar nu o sa am probleme la vama? adica am nevoie de ceva acte? sau??
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
1. Depinde de testoasa: de la 2-3 zile la o saptamana.
2. E pseudogeographica intr-adevar.
3. Nu e problema. Doar se inspecteaza reciproc acuma; nu cred ca o sai aprte de agrisivitate din aprtea niciuneia, mai ales acuma cand sunt mici.
4. Le poti lua cu tine daca vrei; din cate stiu eu nu ai nevoie de acte pentru ele. Ai grija numai ca pe drum sa nu se supraincalzeasca sau sa bata aerul conditionat direct pe ele sa se raceasca prea tare.
2. E pseudogeographica intr-adevar.
3. Nu e problema. Doar se inspecteaza reciproc acuma; nu cred ca o sai aprte de agrisivitate din aprtea niciuneia, mai ales acuma cand sunt mici.
4. Le poti lua cu tine daca vrei; din cate stiu eu nu ai nevoie de acte pentru ele. Ai grija numai ca pe drum sa nu se supraincalzeasca sau sa bata aerul conditionat direct pe ele sa se raceasca prea tare.
http://www.come4news.com/a-la-rencontre-des-trachemys-scripta-947542
Cel mai usor de tinut minte: subspecia nominata (TSS) este singura la care dungile orizontale se unesc in spatele ochiului printr-una verticala, rezultand un fel de "U" cu deschiderea spre posterior.
Pagina aia contine o eroare: toate ssp. de TS traiesc mult mai mult... in Occident exista testoase documentate de cca. 80 de ani, aduse ca niste mari curiozitati, cu decenii inainte sa devina produse in masa in industria pet-shop. Si nu dau semne ca mai au putin de trait!
Cel mai usor de tinut minte: subspecia nominata (TSS) este singura la care dungile orizontale se unesc in spatele ochiului printr-una verticala, rezultand un fel de "U" cu deschiderea spre posterior.
Pagina aia contine o eroare: toate ssp. de TS traiesc mult mai mult... in Occident exista testoase documentate de cca. 80 de ani, aduse ca niste mari curiozitati, cu decenii inainte sa devina produse in masa in industria pet-shop. Si nu dau semne ca mai au putin de trait!
- Testos activ

esti sigur...? :o ca am vazut niste poza pe google si seamana mai mult cu o trostii acu nush ce sa mai spun... :? la magazin scria ca e reptila deci are sange rrece si e specia trachemys scripta... acu subspecia..? dumnezeu cu mila :D oricum din pozele de pe google sunt sigur acu ca nu e TSE.. deci ori TSS ORI TST ac tu te rog sami spui daca esti sigur cai TSS sa daca poate fi TST.......... :(
13-05-2012
si daca e TSS atunci toate info scrise despre TSE sunt valabile si pt ea...? arata exact ca testoasa din pozele lui alin ,numa ca cele doua pete roz se vad mai bne......poate fi o corcitura...? :shock: pot pune lintita si melci pomacea cu ea in lighean? si inca o chestie..? ea cat traieste si cum arata la maturitate fata de TSE...??? :roll:
13-05-2012
Pe masura ce se obisnuieste cu tine si sa fie luata in mana, mangaiata etc, se va mai calma, dar nu e garantat ca va renunta de tot.
Ultima oară modificat de Sheppard pe 09 Aug 2012, 11:37, modificat 1 dată în total.