Epidemie ?

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

Epidemie ?

de theo97 » 18 Iun 2012, 13:34

Am tot fost saptamana asta prin pet shop-uri in cautare de vitaplus , vad ca nu se gaseste mai pe nicaieri :( . In fine , cred ca am intrat in peste 5 pet shop-uri si de fiecare data m-am uitat la testoase si cam in fiecare acvariu erau cel putin 4-5 testoase care aveau conjuctivita :shock: saracutele nici nu vedeau si aveau ochii vineti :(.. e epidemie ceva in perioada asta sau sunt de vina vanzatorii ca nu le ingrijesc cum trebuie ? Nu de alta dar le-as da si eu pe ale mele preventiv cu kanamicina sa nu ma trezesc ca fac si ele :-s
Testos juvenil
Testos juvenil

de Sheppard » 18 Iun 2012, 14:33

Daca o testoasa are conunctivita si sta impreuna cu mai multe in aceeasi apa, risca sa faca si celelalte. In pet-shopuri, multi care lucreaza acolo sunt niste amatori si habarnisti; ar trebui sa izoleze testoasele bolnave si sa le ingrijeasca.

Nu se da niciodata aiurea cu antibiotic. Fara vreo afectiune risti sa creezi un dezechilibru al florei comensale si apar micozele, cum ar fi candidoza. Deci nu ii da testoasei cu kanamicina daca nu are conjunctivita.
Testos Moderator
Testos Moderator

de theo97 » 18 Iun 2012, 14:34

Ok :D
Pai chiar habarnisti lucreaza , nu erau in stare nici sa deosebeasca testoasele :|
Testos juvenil
Testos juvenil