Vrea sa faca oua??

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

Vrea sa faca oua??

de ioana88 » 15 Mai 2012, 20:53

Am 2 broscute ( mascul 4 ani si femela 3 ani) , de 2 zile am observat ca femela parca incearca sa sape mereu, chiar si pe parchet , la inceput doar cu labutele din fata iar azi a inceput sa-si miste ciudat labutele din spate, nu a mai facut asa ceva pana acum si presupun ca este posibil sa vrea sa faca oua . Va rog sa ma informati cat mai repede care sunt conditiile obligatorii care trebuie indeplinite, am vrut sa ii cumpar nisip in care sa depuna ouale dar era inchis la magazinul de animale , nu vreau sa sufere, ce ar trebui sa fac ? o pun intr-o cutie cu nisip in care sa-si ingroape ouale?cum ii va fi mai usor sa faca ouale?in apa sau pe nisip? pana maine cand pot cumpara nisip am sa o tin intr-o cutie cu cateva prosoape, e ok?Va multumesc
Testos juvenil
Testos juvenil

de Pandy » 16 Mai 2012, 07:04

Ouale depuse in apa sunt compromise.

Spor la citit

http://www.testoase.com/viewtopic.php?t=2439&highlight=
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de Sheppard » 16 Mai 2012, 11:34

Ce specie sunt?

Merge sa isi depuna ouale si intr-o cutie cu prosoape, dar trebuie sa fi pe faza cand le depune sa le iei imediat si sa le pui in incubator (daca vrei sa iti iasa ceva), ca sa nu le miste sau sa le sparga dupa aceea.

Ideal este sa aiba o cutie cu 1/3 pamant si 2/3 nisip unde sa le depuna, iar de acolo sa le iei din nou pentru a le incuba in anumite conditii. Ia pamantul si nisipul din gradina, camp sau din padure; nu e nevoie neaparat de ce stiu eu ce nisip special.

Dar daca ai Trachmeys nu prea recomand sa le reproduci, pentru ca deja e specie invaziva - doar daca vrei neaparat cativa pui pe care sa ii cresti tot tu.

Cu incubarea e putin mai complicat, iar daca decizi sa incubezi vreun ou, te putem indruma sa ai sanse cat mai mari de reusita.

Oricum, in general e bine sa aiba un loc testoasa unde sa isi depuna ouale. Nu recomand sa o lasi sa faca asta fortat in apa pentru ca iti dai si tu seama ca e cam traumatizant pentru ea si creste riscul de a se ineca in timpul acesta. Tine-ne la curent.
Testos Moderator
Testos Moderator

de Big mama » 07 Iul 2012, 19:12

Big mama pe care am gasit-o in parc acum o saptamana a facut un ou in acvariu,cum pot sa-mi dau seama daca a fost doar un singur ou sau mai sunt de depus ?
Testos juvenil
Testos juvenil

de Sheppard » 07 Iul 2012, 20:12

In mod categoric mai sunt de depus (in medie 6-8; se poate ajunge pana la 12-16 oua). Ar trebui sa aiba acces la o cutie cu nisip in care sa poata depune ouale in liniste. Daca e fortata sa le depuna in apa, va fi un stres foarte mare pentru ea, exista riscul la inec si ouale vor fi oricum compromise.

In perioada asta va fi agitata, va iesi periodic pe uscat sa caute un loc pentru sapat o gaura, va mirosi pamantul pentru a determina daca sunt conditii bune. Trachemys sapa de obicei mai multe gauri inainte de a depune ouale intr-una singura.
Testos Moderator
Testos Moderator

de Big mama » 07 Iul 2012, 20:30

a mai depus 2,nisipul trebuie spalat ? de cati cm de nisip are nevoie ?
Testos juvenil
Testos juvenil

de Sheppard » 07 Iul 2012, 20:35

Apai nu trebuie neaparat spalat - sper ca nu e din locuri poluate; eventual umezit putin ca sa aiba impresia ca umiditatea e buna (70-80%). Oricum, ideea e sa fie pe uscat. Cam 8cm ar trebui sa ajunga.
Testos Moderator
Testos Moderator

de lelia » 08 Iul 2012, 08:42

Si eu am pus o cutie cu nisip pe care a cercetat-o, dar nu cred ca i-a placut pentru ca si-a depus ouale in bazin. Pana acum a depus 4 oua (compromise ce-i drept dar nu conteaza pentru ca oricum nu aveam de gand sa le las sa eclozeze).
Testos activ
Testos activ

A facut un singur ou

de ioana88 » 08 Iul 2012, 11:42

Dupa aproape 2 luni a reusit si broscuta mea sa faca primul ou, din pacate l-a facut in acvariu cand nu eram acasa, am gasit doar cojile sparte , oul a fost neasteotat de mare , mai mare decat unul de prepelita. Acum am observat ca nu mai cauta loc pt a-si depunesi alte oua, e posibil sa faca doar un ou si nu mai multe ? In rest pare sa fie bine, mananca foarte bine si se comporta normal
Testos juvenil
Testos juvenil

de Sheppard » 08 Iul 2012, 11:57

Testoasele fac in medie 6-8 oua, indiferent ca sunt fertile sau nu. E foarte improbabil sa faca doar unul.
Testos Moderator
Testos Moderator

de Big mama » 08 Iul 2012, 14:22

aseara la 24 Big mama a facut al 3-lea ou,pana la ora asta nimic,este posibil sa mai faca sau gata ?
Testos juvenil
Testos juvenil

de Sheppard » 08 Iul 2012, 16:06

Anul trecut o testoasa mie mi-a facut 16 oua... Dupa cum spuneam - in medie 6-8 oua.

De asemenea, poate avea 2 ponte pe an.
Testos Moderator
Testos Moderator

de Anx_AA » 18 Iul 2012, 15:27

si eu am o problema asemanatoare ... dar broasca mea face asa in continuu cu labutele din spate.Incearca sa sape pe covor , pe balcon , pe gresie , oriunde.si nu mai vrea sa stea in acvariu ... o bag sa manance sta un pic si dupa aceea incepe sa se agite si vrea sa o scot afara.nu stiu ce sa ii mai fac ... mi se pare ca se chinuie si imi pare rau de ea :(
Testos juvenil
Testos juvenil

de Sheppard » 18 Iul 2012, 16:01

Sheppard scrie:Ce specie sunt?

Merge sa isi depuna ouale si intr-o cutie cu prosoape, dar trebuie sa fi pe faza cand le depune sa le iei imediat si sa le pui in incubator (daca vrei sa iti iasa ceva), ca sa nu le miste sau sa le sparga dupa aceea.

Ideal este sa aiba o cutie cu 1/3 pamant si 2/3 nisip unde sa le depuna, iar de acolo sa le iei din nou pentru a le incuba in anumite conditii. Ia pamantul si nisipul din gradina, camp sau din padure; nu e nevoie neaparat de ce stiu eu ce nisip special.

Dar daca ai Trachmeys nu prea recomand sa le reproduci, pentru ca deja e specie invaziva - doar daca vrei neaparat cativa pui pe care sa ii cresti tot tu.

Cu incubarea e putin mai complicat, iar daca decizi sa incubezi vreun ou, te putem indruma sa ai sanse cat mai mari de reusita.

Oricum, in general e bine sa aiba un loc testoasa unde sa isi depuna ouale. Nu recomand sa o lasi sa faca asta fortat in apa pentru ca iti dai si tu seama ca e cam traumatizant pentru ea si creste riscul de a se ineca in timpul acesta. Tine-ne la curent.

Solutii sunt oferite...
Testos Moderator
Testos Moderator

de Anx_AA » 18 Iul 2012, 18:47

pai asta am citit ... dar anul trecut a facut la fel si i-am adus nisip fara nici un socces dupa aia am iesit cu ea in gradina din fata blocului la fel ... nu s-a intamplat nimic .Apoi dupa ceva timp i-a trecut si s-a linistit , iar anul asta de vreo luna asa a inceput din nou.Si banuiesc ca nu putea sa stea un an de zile cu oua in ea ... si asta mi se pare ciudat ca se comporta la fel dar nu face oua ...
Testos juvenil
Testos juvenil

Următorul