Mancare

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

Mancare

de vio15 » 27 Oct 2010, 03:29

Buna tuturor. Am o testoasa de Florida in varsta de 2 ani si un pic. Din cate mi-am dat seama e fetita. E destul de grasunica. Eu o las prin casa, dar de obicei dupa o jumatate de ora de umblat se plictiseste si se baga prin vreun colt, la somn. Am observat ca are pielea un pic rozalie pe la picioare, dar am citit ca ar putea fi vorba tocmai de sedentarism. Ce ma interesa: cat de des sa-i dau de mancare la varsta ei si cam cat timp poate sta in afara acvariului? Eu am mai lasat-o si cate 10-12 ore afara. E bine ? Sau are nevoie mai mult de apa decat de uscat ? Va multumesc frumos.
Testos juvenil
Testos juvenil

de petroschi » 27 Oct 2010, 08:09

Sal am revenit pe forum cu o problema testoasele mele ( Roxana si Ema ) Au avut conjunctivita , in acea perioada nu au mancat deloc , dupa tratament se pare ca sunt perfect sanatoase dar Roxana tot nu mananca , doar Ema . Ema a fost cea mai bolnava a avut la ambi ochi pe cand Roxana a avut la doar un singur ochi . Apa e permanent la 25 -26 C pe insule iese doar Roxana , Ema e mai sperioasa . Si atunci cand iese pe insula Roxana casca foarte tare , daca as putea s-o surprind cu o poza ...... Ma gandesc ar putea avea ceva in gat ? Cum sa vad ? Nu mananca de aproape 1 luna , perioada cuprinsa si de boala lor .
Testos juvenil
Testos juvenil

de Jumpy & Rusty » 27 Oct 2010, 13:49

Asa facea si fosta mea testoasa cu cascatul,are carapacea moale?Fosta Testoasa(Dumnezeu sa o ierte)avea carapacea moale,si conjuctivita dar ii trecuse,si casca intruna.Sa caste din cand in cand e bine,dar intruna e bolnava..
Trachemys scripta elegans - JumPy (4 luni)
Trachemys scripta elegans - RusTy (4 luni)
Acvariu:50x40x30; Filtre: AC-9600 Resun Incalzitoare:100w,230V 50Hz T&Y TECHMIC Bec UVB 75W
Testos juvenil
Testos juvenil

de Pandy » 27 Oct 2010, 15:25

@ vio eu zic ca este indeajuns 1 data pe zi sa ii dai de mancare, eventual dimineata sau seara. De stat afara este bine si 30 de minute :) dar mai mult nu prea, mai ales cu orele :) Ai grija ca abientul in care se plimba sa nu aiba variatii de temperatura, curent care sa o ajute sa raceasca.
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de petroschi » 27 Oct 2010, 15:50

Nu are carapacea moale si nu casca chiar intruna , mi sa ars repti glo5 si nu am mai cumparat si de vre-o 2 saptamani e cam inourat afara si nevastamea le stinge si becu de caldura . Oricum ele fara bec nu mai ies pe insula ca e frig in casa sunt 20 c . Ma gandesc de la faptul ca e cam intuneric si poate ar vrea sa hiberneze . O sa mai incerc cu niste piept de pui ( preferatul lor) .
Testos juvenil
Testos juvenil

Ajutor

de turtles » 27 Oct 2010, 21:56

salut,am si eu trei broscutze de florida,nu mai stiu din ce sa le fac insulitza,dak e nisip il sapa tot,pietrele ar putea sa imi crape acvariul,asa k am pus poliester expandat (ala ce se pune sub parchet) si a fost ok tot pana in urma cu o saptamana knd au inceput sa fie fricoase,una dintre ele nu urca p insula de loc si alta de abia mananca,dati-mi cv sfaturi nu vreau sa le chinui si doamne fereste sa patzeasca cv,va rog ajutati-ma
Testos juvenil
Testos juvenil

de Pandy » 28 Oct 2010, 13:43

Poate nu sunt fricoase, poate ceva este in neregula cu insulita: ai bec desupra ei? Cand incep sa nu mai manance sunt primele semne ca ar putea fi bolnave. Mai multe detalii te rog despre ele/acvariu.
O femela (8 ani), un mascul (8 ani); Acvarii: 80x35x40, 80x35x40; Filtre: JBL CristalProfi GreenLine e401, Tetratec EX700; Incalzitoare: AquaEl 100 W, AquaEl 100 W Iluminare: ReptiGlo 5.0 compact
Testos Moderator
Testos Moderator

de turtles » 28 Oct 2010, 21:03

de mancat mananca,lumina deasupra este,incalzitor in apa,filtru d apa,temp constanta 28 grade celsius,carapace tare,ink nuju kre e mascul sau femela ;)),un singur lucru stiu k imi sunt tare dragi.multumesc
Testos juvenil
Testos juvenil

de petroschi » 01 Noi 2010, 11:03

Tot nu mananca ..... Ceva sugestii ?
Testos juvenil
Testos juvenil