Probleme cu broscutele mele

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

Probleme cu broscutele mele

de popa madalina » 05 Apr 2010, 23:00

Buna,

Nu e prima oara cand postez aici, si am primit sfaturi foarte utile data trecuta cand devenisem proaspat parinte de broscute. Intre timp am ajuns sa tin foarte mult la ele. Au aproximativ doi ani si sunt uriase (aprox 20 cm lungime). Am cateva probleme si cateva intrebari legate de ele. Am un acvariu de 60 de litri, iar filtrul pe care il am acum nu cred ca mai face fata. Momentan nu imi permit un alt acvariu deoarece nu sunt angajata, dar cu prima ocazie le voi cumpara unul mai mare. Pana atunci insa trebuie sa stiu daca voi schimba filtrul am sanse sa le imbunatatesc atat lor cat si mie conditiile. Momentan, trebuie sa le schimb apa in totalitate la maxim 3-4 zile, deoarece mirosul devine insuportabil. Din pacate, in conditiile actuale nu voi putea sa le mai tin si voi fi nevoita sa le gasesc alti stapani. Dar asta ar fi ca o ultima solutie, pentru ca sunt total impotriva acestui lucru, si as vrea mai repede sa le pot oferi eu conditiile necesare.
Va rugam sa ne ajutati cu cateva sfaturi pe mine, pe Gogoasa si pe Brotacel, ca sa nu fie nevoie sa ne despartim :(
Testos juvenil
Testos juvenil

de OsDeRos » 06 Apr 2010, 04:19

la 20cm inseamna ca sunt femele si probabil mai cresc vro 5-10cm... le`ar trebuii un bazin de 100x40/50(latime) cu 40cm coloana de apa.. insula lor se va putea adapta in exteriorul bazinului ca sa nu fuga.

referitor la filtru ... da.. daca iti iei unu extern de acum, e ok, ptr ca`l vei folosii si la un bazin mai mare o sa fie ok. extern de la 700l/h in sus. schimband apa in totalitate la 3-4 zile, bacterile in formare n`au timp sa se "activeze" si atunci deaia se produce mirosul neplacut.

avnad in vedere ca bazinele si filtrele noi costa destul de mult.. iti propun sa te duci la aproape orice petshop din orasul tau, care are pesti, sa`i intrebi cam cat costa sa`ti faca ei unu (diferenta dintre cel "gata facut. de firma" si cel "hand made" va fi enorma) iar ptr filtru sa urmaresti forumurile de acvaristica sau chiar sa te inscrii sa "cumperi" un filtru extern, ptr ca le gasesti pana`n 250 ron(fata de 350 nou, bun, "ieftin")
Acvariu: 100x40x40; Filtru: Tetratec EX700; Resun Sp-2500 - ptr recircularea apei. Incalzitor: Tetratec 100w; Incalzire insula: bec normal 60w; Lumina: Reptil Glo 5.0
Testos Moderator
Testos Moderator