Testoase moarte de vanzare in obor!!!

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

Testoase moarte de vanzare in obor!!!

de polar bear » 09 Mar 2010, 13:52

In piata obor a fost mama sa cumpere niste fructe(asta nu conteaza)si a vazut testoase moarte :shock: de vanzare(in jur de 40-50) unele peste altele :shock: .Erau si cateva emis lalala(numai stiu cum se numeau)si de florida.Testoasele erau in jur de 15-17cm.Este legal?Imi este mila de saracele broscute :cry: .
Testos activ
Testos activ

de tibor.sos » 09 Mar 2010, 16:00

cum adica moarte??? cine vinde testoase moarte si cine cumpara testoase moarte? poti afla mai multe infromatii? sa mergi sa vezi cu ochii tai?
Testos Moderator
Testos Moderator

de polar bear » 09 Mar 2010, 16:30

Erau moarte si mama a zis ca erau pentru mancare!!!mi-a si zis:"Nu stiam ca testoasele se mananca?!?;Acolo mai erau si creveti,raci,caracatite...;cand am vazut caturile acelea lungi m-a apucat groaza!"nu stiu de unde a vazut ea caracatite(cred ca erau ceva mai mici si a crezut ca sunt caracatite).

"cum adica moarte???"
nu stiu,moarte.ca si pestii de vanzare.

"poti afla mai multe infromatii? sa mergi sa vezi cu ochii tai?"

Imi pare rau,nu pot.vor venii in curand musafiri,si daca e mergem mergem cand nu mai avem fruct+este zapada=nu prea mergem prea curand.
Testos activ
Testos activ

de Florin » 09 Mar 2010, 16:44

Sa suni la protectia animalelor si sa dai o adresa exacta, se poate?
NU stiu daca se va rezolva mare lucru, dar macar incerci.
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Testos Moderator
Testos Moderator

de polar bear » 09 Mar 2010, 18:17

bine.deci nu este legal ca zicea mama:
"-esti sigura ca nu este legal?Ca era acolo lume multa si daca se vand eu cred ca n-ar vinde asa cu riscuri"
"-Da,eu stiam ca nu este legal(zic eu).Ca asa si pialile de ghepard sau coltii de elefant se vand,chiar daca este ilegal..."

Acum nu cred ca va mai fi si maine,Florin.Poate vor vinde testoasele si in alta parte special ca sa nu fie prinsi.(azi in obor,maine cine stie unde...)
Testos activ
Testos activ

de OsDeRos » 09 Mar 2010, 19:55

protectia animelolor nu rezolva nimic. am mai avut eu niste topicuri mai vechi legate de o conversatie telefonica cu ei. nu s`a intamplat absolut nimic. inafara de caini si pisici.. mai nou si cai .. nimic nu se misca in protectia aia

pot sa fie ele`n obor, animax, hornbach.. legea se ocoleste dupa bunul plac. nimeni nu sta sa intenteze un proces impotriva lor ca vand ceva ce nu au voie. ca vand ceva despre care se stie prea putin in ro si nu sunt destule plangeri sau studii despre ele cum afecteaza testoasele autohtone. toti stiu sa faca gura la caini si pisici. nici macar la animalele de povara (cai, magari) nu sta x sa faca reclamatie ca vecinasu isi bate calu cu fieru. asa ca deaia nu se ia nici o masura drastica. iar ONG`urile sau alte organizatii din afara n`au nici o putere la noi.
Acvariu: 100x40x40; Filtru: Tetratec EX700; Resun Sp-2500 - ptr recircularea apei. Incalzitor: Tetratec 100w; Incalzire insula: bec normal 60w; Lumina: Reptil Glo 5.0
Testos Moderator
Testos Moderator

de polar bear » 09 Mar 2010, 20:04

pacat...
Testos activ
Testos activ

de OsDeRos » 09 Mar 2010, 20:26

Legea zootehniei
Legea nr 72/2002, legea zootehniei, publicata in M. Of. Partea I nr 72/31.01.2002

Art. 1
Zootehnia este o ramura importanta a agriculturii, care implica activitatea de crestere, nutritie, ameliorare, reproductie si protectia animalelor.

Art. 2
Prezenta lege reglementeaza desfasurarea de catre crescatorii de animale a activitatilor enumerate la art. 1, pentru animalele din urmatoarele specii: taurine, bubaline, cabaline, ovine, caprine, porcine, iepuri, animale de blana, canide, feline, pasari, pesti, albine si viermi de matase.

Capitolul VI - Protectia animalelor

Art. 37
(1) Crescatorilor de animale le este interzis sa produca animalelor durere, suferinta, neliniste sau invaliditate, cu buna stiinta.
(2) Durerea evitabila este cauzata animalelor prin lovire sau accidente traumatice.
(3) Suferinta, alta decat cea provocata de durere, este cauzata animalelor de infometare, sete sau oboseala excesiva.
(4) Starea de neliniste este cauzata de privarea animalelor de libertate prin legarea defectuoasa sau incarcerarea severa, singuratate, de introducere in spatiul lor de viata a unor animale din alte specii sau din aceeasi specie fara o acomodare prealabila, de senzatia de pierdere a echilibrului, de zgomote puternice, de socuri luminoase sau electrice.
(5) Invaliditatea voita este cauzata animalelor prin lucrari experimentale.
(6) In termen de 6 luni de la publicarea prezentei legi in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, cu consultarea organizatiilor neguvernamentale interesate, va elabora reguli de protectie a animalelor domestice, care vor fi aprobate prin ordin al ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor.

nimic despre reptile .. poate doar tibor sa ne ajute cu informatii sigure daca exista vro asociatie de reptilomani prin tara si ce putere are. (nu ong)

si http://www.zooland.ro/Legea_protectiei_ ... -4782.html daca ai chef sa te tii bagi la un proces cu vanzatorii dupa ce te interesezi de reptile
Acvariu: 100x40x40; Filtru: Tetratec EX700; Resun Sp-2500 - ptr recircularea apei. Incalzitor: Tetratec 100w; Incalzire insula: bec normal 60w; Lumina: Reptil Glo 5.0
Testos Moderator
Testos Moderator

de tibor.sos » 09 Mar 2010, 21:15

legi exista, vedeti aici: http://tiborsos.webs.com/blogconsultantaro.htm, insa nu prea reusim cu autoritatiile astea...
Testos Moderator
Testos Moderator