Pagina 1 din 10

Cum putem afla daca broscuta noastra este o ea sau un el :)

MesajScris: 01 Noi 2006, 21:42
de diego
Imagine

Imagine

Imagine

*Imagini de pe Acvariu.ro
[monoceros]

Re: Cum putem afla daca broscuta noastra este o ea sau un el

MesajScris: 02 Noi 2006, 11:22
de Monoceros
-In mod normal, femela este de talie mai mare, comparativ cu masculul, chiar daca la unele broaste testoase, acest aspect este mai putin sesizabil.
-Coada masculului este in general mai lunga si mai groasa la baza, comparativ cu cea a femelei.
-La mascul, plastronul este in general mai concav, ceea ce face (la testoasele de uscat) ca distanta fata de sol sa fie mai mare spre deosebire de femele, la care plastronul este mai drept sau usor convex si spatiu fata de sol mai redus.
-Masculul are ultimele patru gheare, de la membrele anterioare (labutele din fata), inegale si mult mai lungi comparativ cu cele ale femelei.

*Culoarea nu are importanta la determinarea sexului. Desi, foarte des, se intalnesc diferente de culoare la testoasele din captivitate, aceastea fiind datorate asimilarii sau neasimilarii unor minerale si expunerii mai mult sau mai putin la radiatii UV B (ultraviolete B).

**Legat de reproducere - o influenta foarte mare o are temperatura asupra ecloziunii, care poate totodata influenta intr-o oarecare masura si diferentierea sexelor. Astfel, daca temperatura este ridicata (peste media temperaturii din zona, in care au fost depuse ouale), se vor dezvolta un numar mai mare de femele, in timp ce la temperaturi mai scazute, se vor obtine mai multi masculi, insa la temperaturi intermediare, se obtin atat masculi, cat si femele, in proportii relativ egale.

* Nu va asteptati sa puteti determina sexul broscutelor sub 2 ani!!!

PS: Daca aveti fotografii din aceleasi unghiuri cu broscutele voastre si nedumeriri, trimiteti-le pe mail sau uploadati-le pe http://www.imageshack.us si postati link-ul lor, iar noi o sa va dam verdictul :wink: !!!

Alte exemple:
http://www.austinsturtlepage.com/Info/info.htm

_____MASCUL:_____________________________/ /_____FEMELA:_____________________________
Imagine Imagine
Imagine Imagine

MesajScris: 22 Noi 2006, 15:37
de diego
ant mi-a trimis cateva poze cu testoasele lui pentru a le indentifica sexul:
mai jos am sa atasez o fotografie, cred eu cea mai semnificativa...
Imagine

in stanga Eva, in dreapta Max

alte cateva fotografii cu Eva si Max le puteti vedea aici

MesajScris: 22 Noi 2006, 16:09
de Monoceros
[ant], prietene imi pare rau, dar este exact invers... in stanga avem un mascul si in dreapta o femela.
A... si mai am o veste proasta pentru tine... m-am uitat prin galeria foto si am observat ca femela are mari probleme cu sistemul osos, nu a avut o alimentatie echilibrata, bogata in saruri minerale si in calciu, fosfor, vitaminele A si D, iar acum sufera de mari deformari ale tesutului osos.

MesajScris: 22 Noi 2006, 21:51
de Florin
Ce carapace denivelata! Eu ziceam ca a testoasei mele este denivelata, dar cand am vazut-o pe aceea, m-am linistit si am ajuns la concluzia ca are o carapace foarte frumoasa.! :D

MesajScris: 23 Noi 2006, 09:55
de ant
Multumesc mult si pentru raspunsuri

imi dadusem seama si eu , pe baza informatiilor complete oferite de voi pe site dar acum e tardiv sa mai fac ceva. De cand am primit-o arata asa, am observat ca nu pare afectata de acest lucru, e vioaie, mananca de toate, singurul lucru de care sufera e intolerabilitatea fata de noul musafir din acvariu (masculul) pe care il bate non-stop in momentul in care incearca sa stea in apa.
Chiar nu cred ca mai pot face ceva in legatura cu aspectul ei denivelat dar noua ne e draga si asa. Sper sa nu o afecteze pe viitor.

@Florin - a mea e speciala, e diferita , nu o condamnati pentru asta. Daca te uiti in galeria foto vei observa ca urmareste forumul si nu vreau sa se simta handicapata :lol:

MesajScris: 23 Noi 2006, 10:20
de Florin
Stai putin! CA nu am zis-o cu rautate. Si testoasa mea are carapacea putin deformata, si tot asa am primit-o! Si sa stii ca si eu imi iubesc testoasa asa cum este! BA chiar mi se pare mai interesanta! NU am zis ca este handicapata! Este normala, doar ca are carapacea altfel. Oricum, nu are ce sa i se mai intample, daca nu mai este moale(carapacea), sau daca ai lampa UV. Daca carapacea mai este moale, i se va stramba din ce in ce mai mult! Cand era testoasa mea mica si avea carapacea moale am dus-o la un medic veterinar, care mi-a aratat niste poze cu niste testoase care aveau o carapace foarte denivelata. Parac avea niste munti! Pe o parte nivelata si pe o parte denivelata.Mi-a zis ca era din cauza ca nu au fost tratate cand au avut carapace moale. :(

MesajScris: 23 Noi 2006, 11:18
de ant
carapacea nu e moale deloc. Acum iar naparleste (sper ca si ale voastre fac asta) asa ca va urma un nou tratament cu vitamina D si mai multe verdeturi si legume. Nu a avut niciodata (cel putin de can o am eu) carapacea moale.
@Florin - n-ai vazut fata aia zambitoare...nu am luat-o in nume de rau, era o gluma.

MesajScris: 23 Noi 2006, 17:50
de Florin
SI testoasa mea naparleste! In alt topic cineva mai spunea ca a avut o problema cu naparlirea si a facut tratament. Eu habar nu aveam ca este o boala.Credeam ca este ceva normal!


Ps: Stie cineva ce tratament as putea sa-i fac ca sa nu mai naparleasca?

MesajScris: 23 Noi 2006, 21:17
de Monoceros
Aici puteti citi despre caderea solzilor, cauza fiind boala.
Haideti sa incercam a evita devierile de la subiect!
Daca doriti sa discutati pe marginea altui subiect... deschideti alt topic!

Gata cu Offtopic!!! :P :wink::thumbsup:

Buna

MesajScris: 25 Ian 2007, 20:41
de Ariell1001
Buna
Ele sunt testoasele mele. Imi poate spune cineva daca sunt fete sau baieti?
Imagine
10x

MesajScris: 25 Ian 2007, 23:30
de diego
par a fi doi masculi :eusa_think:

MesajScris: 25 Ian 2007, 23:45
de Ariell1001
Multumesc, Diego. Pana acum am fost crezut ca am doua femele. Acum... chiar ca nu stiu ce sa cred...
Inca o intrebare. Cum pot administra calciu la broscute? ( in afara de "broscutele de calciu" care nu stiu de ce nu se mai gasesc)
10x

MesajScris: 26 Ian 2007, 00:02
de Monoceros
Eu cred ca sunt femele ;_
Daca le faci o fotografie separata gherutelor, membrelor anterioare, asa cum sunt cele din imaginea a treia din topic... am sa iti spun cu certitudine.

MesajScris: 27 Ian 2007, 08:27
de Florin
Si mie tot femele imi par.Alea nu sunt gheare mari.Sa le vedeti pe ale testoasei mele. :lol: