Pot creste testoase de Florida in iaz in curte?

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

Pot creste testoase de Florida in iaz in curte?

de davidk » 16 Aug 2009, 16:17

Am un iaz in curte, de cca 20mp luciu de apa, adancime de 1m sub luciu si mai are o zona adiacenta de 6mc apa intr-o groapa acoperita la suprafata (2m adancime are groapa, pentru hibernarea pestilor iarna).
Intrebare: Pot creste broscute de Florida in el, sa le tin acolo tot timpul anului? adica, sa hiberneze acolo iarna? Intreb, pentru ca stiu ca aceste testoase se adapteaza bine la conditiile de salbaticie din lacurile din Bucuresti. Temperatura apei este de 24-26 grade in aceasta perioada a anului.
Testos activ
Testos activ

de tibor.sos » 17 Aug 2009, 09:38

poti tine testoasele doar primavara, vara si toamna... iarna, daca ingheata apa, testoasele pot ramane captive in gheata. e mai bine sa le scoti la hibernare intr-o pivnita, etc. unde temperatura nu scade sub 4-5 grade, dar nici nu urca, ci ramane constanta...
Testos Moderator
Testos Moderator

de davidk » 17 Aug 2009, 09:46

Ma gandeam ca daca trachemys hiberneaza, o face la fel ca emys a nostra, pe fundul iazului. Cum am spus, apa are aproape 2m in groapa cea mai adanca, si acolo vor fi minim 4 grade pe tim de iarna, indiferent de ger. Esti sigur ca o testoasa de apa poate hiberna pe uscat? Oricum, ar fi complicat sa le caut prin iaz toamna tarziu, cand ele poate deja se duc pe fund.
Testos activ
Testos activ

de tibor.sos » 17 Aug 2009, 12:53

sunt si exemplare care hiberneaza pe uscat, dar am uitat sa precizez ca in pivnita oricum le bagi in niste containere cu apa, cu apa mica, sa scoata capul din apa fara a inota la suprafata. eu personal nu as incerca o astfel de hibernare in iaz... eu le hibernez in pivnita, si pot sa monitorizez tot timpul ce se intampla cu ele. daca are vreo testoasa problema sigur va muri in iaz... depinde si de testoasa in parte daca va rezista sau nu... daca mai are instinctul de a alege locul perfect pentru hibernare...
Testos Moderator
Testos Moderator