O mica problema cu carapacea

• cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans)
• cu tample galbene (Trachemys scripta scripta)

Moderatori: Sheppard, Florin

O mica problema cu carapacea

de toto_alex2rap4ever » 05 Feb 2007, 12:43

una dintre broscute are carapacea mult mai deschisa decat cealalta...... a re o nuanta de verde mult mai deschis decat la inceput ..... nuj daca tot din cauza asta dar ea mananca si mai mult decat cealalta uneori nemai lasand suficienta hrana pt cealalta ....... de la ce i s-a deschis culoara carapacei si care e remediul?
:oops 2 broscute testoase de florida......ALFA (ea) si TERRA (el) >:P
Testos activ
Testos activ

de gabosbaro » 05 Feb 2007, 13:21

Sar putea sa fie (nu stiu sigur) anomalie congenital? care const? ?n lipsa total? sau par?ial? de pigmen?i ?n celulele inferioare ale pielii, numita albinism, dar nu stiu sati spun care ar fi remediul.
Broscutele sunt niste animale mici dar cu suflet mare!
Testos juvenil
Testos juvenil

de Florin » 05 Feb 2007, 13:52

Remediul ar fi sa-i cumperi un neon cu UV. :)
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Testos Moderator
Testos Moderator

de toto_alex2rap4ever » 05 Feb 2007, 14:58

am neon cu uv...dar doar cu uva(deocamdata) ..... dar nu cred k ar fi asta motivul pt k cealalta are un colorit frumos un verde accentuat.....
Testos activ
Testos activ

de Florin » 05 Feb 2007, 15:40

Pai ii trebuie UVB pt a asimila calciul in carapace.
Daca crezi ca nu aceea este cauza, ar fi bine sa mai asteptam sa raspunda altcineva care se pricepe mai bine. :D ....Dar eu din cate stiu, aceasta este cauza.Citeste aici: http://www.testoase.com/viewtopic.php?t=60 ....mai ales ultimul raspuns al lui ,, monoceros"
O testoasa de peste 7 ani...!! :D
Testos Moderator
Testos Moderator

Re: O mica problema cu carapacea

de Monoceros » 05 Feb 2007, 21:37

toto_alex2rap4ever scrie:una dintre broscute are carapacea mult mai deschisa decat cealalta...... a re o nuanta de verde mult mai deschis decat la inceput ...

De obicei in captivitate se obtin foate multe anomalii, printre care si un colorit atipic, in special datorita alimentatiei si iluminatului.
La tine este un caz foarte fericit, faptul ca... doar are o nuanta de verde mai deschis.
Am atasat cateva fotografii de pe Austin's Turtle Page cu testoase care au un colorit atipic, credeti-ma ca aceste testoase sunt din aceeasi specie Trachemys scripta elegans (Broasca testoasa de Florida / cu tample rosii) si nu au albinism:

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

gabosbaro scrie:... anomalie congenital? care const? ?n lipsa total? sau par?ial? de pigmen?i ?n celulele inferioare ale pielii, numita albinism...

In acest caz, nu. :wink:
Doar aici... http://www.testoase.com/viewtopic.php?t=60.
Testos Admin
Testos Admin

de toto_alex2rap4ever » 05 Feb 2007, 22:42

ms ...m-ai mai linistit putin ..dar imi e frica sa nu se agraveze.... cea ce vad k se cam intampla sa isi mai piarda din culoare :( ....dar avand totusi o nuanta d verde mai deschis.... si s nu uitam k nu are nici juma d an
Testos activ
Testos activ